שתף קטע נבחר
 

משלוש יוצא חג: 3 עוגות גבינה

יש את עוגת הגבינה האפויה הקלאסית, את המהודרת השוויצרית עם השוקולד ואת השמרים שיש בה גם צימוקים. מיקי שמו עושה לכם חג שמח עם 3 עוגות עם מכנה משותף אחד - הגבינה

עוגת גבינה בחושה אפויה

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 5%

1/2 2 גביעים (500 גרם) שמנת חמוצה או לחילופין יוגורט ביו

4 ביצים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 כפית תמצית וניל

1 כף אינסטנט פודינג וניל

2 כפות גדושות קורנפלור

1/4 1 כוסות (280 גרם) סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מערבבים היטב עד שהתערובת הופכת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעה, עד שחלקה העליון של העוגה משחים. מצננים ושומרים במקרר.


עוגת גבינה אפויה (צילום: דן פרץ)

 

עוגת גבינה ושוקולד חם שוויצרית

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):

לעוגת ספוג:

6 ביצים מופרדות

1/4 1 כוסות סוכר

20 גרם סוכר וניל

קליפה מגוררת מ-1 לימון

3 כפות מיץ לימון

3 כפות מים

3 כפות שמן

2 כוסות קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לגנאש שוקולד:

250 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

לתערובת הגבינה:

2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%

8 כפות (100 גרם) סוכר

120 גרם אינסטנט פודינג וניל

1 כוס פחות 4 כפיות (220 מ"ל) חלב

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. עוגת הספוג: מפרידים את הביצים, מקציפים את כל החומרים למעט חלבונים וסוכר ומעבירים לקערה אחרת.
  2. מקציפים את החלבונים והסוכר ומקפלים לשאר התערובת.
  3. מכניסים לתבנית אפייה ואופים בטמפ' של 170 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.
  4. גנאש שוקולד: מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים אותה לשוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד וקבלת גוון אחיד. נותנים להתקרר בטמפ' החדר.
  5. תערובת הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עד אשר רואים שובלים ראשונים של המקצפה בשמנת המתוקה, כלומר הקצפה רכה.
  6. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה, סוכר, אינסטנט הווניל והחלב בעזרת מטרפה ידנית עד קבלת מירקם חלק ואחיד.
  7. את תערובת הגבינה מוסיפים תוך כדי קיפול, בעזרת מרית, לשמנת המתוקה המוקצפת הקצפה רכה - עד לקבלת מרקם הומוגני.
  8. הרכבת העוגה: פורסים את עוגת הספוג ל-4-5 שכבות כשקוטר כל שכבה הוא פחות 1 ס"מ מגבולות התבנית (כך כלפי חוץ העוגה נראית כמקשה אחת ובפריסה שלה מתגלות השכבות). מניחים שכבה של עוגת הספוג בתחתית התבנית העגולה ויוצקים מעל מתערובת הגבינה עד למחצית גובה התבנית (התערובת גולשת מעבר לגבולות עוגת הספוג. מניחים מעל שכבה נוספת של עוגת ספוג ויוצקים מעל מתערובת גנאש השוקולד, שכבה דקה שתכסה את כל הספוג. מעל לשוקולד יוצקים שוב מתערובת הגבינה וממלאים עד שיא גובה התבנית. מניחים במקרר למשך 24 שעות, להתייצבות.
  9. אופן ההגשה: פורסים מהעוגה ומניחים פרוסה בצלחת הגשה, עליה יוצקים מעט מהגנאש שוקולד שאותו מחממים קלות במיקרוגל ומגישים.


עוגת גבינה ושוקולד חם שוויצרית (צילום: דן פרץ) 

 

עוגת שמרים גבינה וצימוקים

המרכיבים: 

לבצק שמרים:

1/2 3 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

25 גרם שימרית

1 ביצה מס' 1

1/4 כוס שמן

1 כפית מלח

25 גרם חמאה

3/4 כוס חלב

לקיפול:

100 גרם חמאה + 1 כף קמח

למלית גבינה וצימוקים:

500 גרם גבינה כחושה 0% שומן

1 כף גדושה קורנפלור

3/4 כוס סוכר

קורט ונילין או כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1 ביצה

2 כפות צימוקים בהירים

לזיגוג:

1 ביצה טרופה

אבקת סוכר, לקישוט

 

אופן ההכנה: 

  1. מעבדים יחד במעבד מזון את החומרים לבצק שמרים, במהירות איטית. לאחר כ-10 דק' לישה מוסיפים את המלח ומעבדים עוד כ-1/2 דקה. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מרדדים את הבצק לעלה מלבני, כשהחלק הצר של המלבן פונה אלינו. מפזרים כף קמח על הבצק.
  3. מניחים את החמאה במרכזו של הבצק - בשליש האמצעי של הבצק. מקפלים את שליש הבצק העליו מעל החמאה, וכך גם עם השליש התחתון, כך שמתקבלת מעין מעטפה. מכניסים למקרר ל-6 שעות.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 35X25 ס"מ. מניחים את הבצק, כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
  5. מניחים במרכז המלבן ולאורך ערימה של מחצית ממלית הגבינה. חותכים את שולי הבצק בצורת שתי וערב פס מימין ומעליו פס שמאל וחוזר חלילה.
  6. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
  7. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-30 דקות עד להזהבה.
  8. מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים.


עוגת שמרים גבינה וצימוקים (צילום: דן פרץ) 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת גבינה ושוקולד חם שוויצרית
צילום: דן פרץ
מומלצים