שומרות מסורת: קונכיות במילוי גבינות
חג השבועות תמיד היה חג של מסורות בבית משפחתה של אלומה בליליוס, הפעם היא נזכרת במתכון ישן לקונכיות פסטה במילוי תערובת גבינות ברוטב עגבניות שום ומקצרת את זמן ההכנה
חג השבועות הוא חג אהוב עלי משום שלרוב הוא חג של מסורת אצלנו במשפחה, אך גם חג של חדשנות, בעיקר אצל אמא שלי, שמבחינתי היא מקדימה בהרבה את האחרים. דברים שטעמתי בילדותי הם מאלו שרק היום הופכים להיות סטנדרט בחלק מהבתים ובאחרים עדיין נחשבים כמאכל חגיגי.
לפני שנים רבות מאוד, מצאה אמי פסטה קונכייה (קונקיליה) בסופר והחליטה למלא אותה בתערובת גבינות וברוטב עגבניות איכותי. אני זוכרת את טעם הגבינות עם המתיקות הנעימה של רוטב העגבניות וניחוח השום. אני גם זוכרת את שפת פסטה הפריכה מהאפייה ואת מרכז הקונכייה הנימוחה עם שלל הגבינות והרוטב. זו בהחלט היתה מנה אהובה עלי, אבל אתם יודעים, ברגע שעוזבים את הבית בוחרים מספר מנות בודדות שאפשר לבקש מאמא שתכניס לרשימת המועדפים שלך ומהקונכיות שכחתי.
המתכון פשוט מאד להכנה ואף קצר. הוא דורש סיר אחד לבישול הפסטה, תבנית לאפיית רוטב העגבניות ולאחר מכן יחד עם הפסטה וקערה נוספת לערבוב כל הגבינות לפני מילוי הקונכייה.
אני עצלנית לא קטנה בענייני הכנת רוטב עגבניות ולכן פיתחתי לי שיטה מאוד קצרה- פותחת קופסה של עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות, מוסיפה להן 3 כפות שמן זית איכותי, מעט מלח ופלפל, מעט סילאן, הרבה שום ואורגנו טרי ומכניסה לפחות לרבע שעה לבעבע בתנור בחום של 180 מעלות, ויש לכם רוטב עגבניות מעולה למאפה הנ"ל. גבינות רזות ישמחו להצטרף למנה ויחד, כולל הכנת כלים, לוקח מקסימום חצי שעה להכין את המתכון, שיגרום לכל היושבים בשולחן להתענג מכל ביס.
גם לעצלנים - קונכיות במילוי גבינות (צילום: אריה פקר)
מתכונים נוספים לחג:
- מאפינס ברוקולי
פסטה קונכיות במילוי גבינות ברוטב עגבניות אורגנו ושום
המרכיבים (ל-4 מנות):
1/2 חבילת פסטה קונקיליה (סה"כ 250 גרם)
לרוטב העגבניות:
800 גרם עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות (יש בצנצנות)
3 כפות שמן זית
4 שיני שום, פרוסות
2 גבעולים אורגנו טרי, קצוץ דק
5 גבעולים של בזיליקום טרי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כף סילאן
לתערובת הגבינות:
גביע (250 גרם) קוטג' 5% שומן
150 גרם גבינה בולגרית / צפתית
1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן אך רק עד לכמחצית מהזמן, כלומר שלא תהיה רכה אך בטח לא קשה. הפסטה תמשיך להתבשל ממיצי רוטב העגבניות ותערובת הגבינות.
מסננים את הפסטה ממים למעט כף אחת ממי הבישול שתסייע לפסטה לא להידבק.
בתבנית שטוחה (פיירקס) מניחים את העגבניות, שמן הזית, השום, התבלינים, האורגנו, הסילאן, הבזיליקום ומערבבים היטב.
מכניסים את תערובת העגבניות לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות לכ-15 דקות עד שהרוטב מבעבע ומעט מסמיך. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט.
מערבבים בקערה את תערובת הגבינות וממלאים בתוך כל קונכייה ככפית מהתערובת. תערובת הגבינה עלולה לנזול מעט, אין בעיה עם זה.
מניחים את הקונכיות בתוך רוטב העגבניות.
מחזירים את התבנית לתנור החם (180 מעלות) ואופים כ-25 דקות. אם אתם אוהבים את שפת הקונכייה פריכה, אופים את הפסטה כמה דקות נוספות עד שהיא משחימה מעט.
קונכיות פסטה במילוי גבינות ברוטב עגבניות שום (צילום: אריה פקר)
- אלומה בליליוס הבעלים של "קייטרינג לאירועים קטנים " הנותנים שירותי קייטרינג למסיבות ואירועים.
- אריה פקר , צלם אומנות ומזון.
- סטיילינג ועיצוב: שרון טמיר 052-8393236