מאפה שווה זהב: גראטן פטריות ותפוחי אדמה
פירוש המילה גראטן הוא מוקרם, משמע אפוי עד לקבלת מראה זהוב. סבינה ולדמן מכינה גראטן פורטובלו ותפוחי אדמה בקרם פורצ'יני פרווה שיכול לשמש כתוספת או כמנה עיקרית
גראטן פורטובלו ותפו"א בקרם פורצ'יני
המרכיבים:
1 חבילת פטריות פורצ'יני, מושרות במים רותחים1 בצל, קצוץ ומטוגן
300 מ"ל שמנת פרווה להקרמה
עלים מענף רוזמרין קצוץ דק
מלח, פלפל
5 תפו"א, פרוסים דק
1 חבילה פטריות פורטובלו, פרוסות דק
6 שיני שום, פרוסות דק
3 כפות עלי תימין
שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את הפורצי'ני עם כוס ממי השרייה שלהם, שמנת, בצל מטוגן, רוזמרין, מלח ופלפל.
- בתבנית עמוקה מרופדת בנייר פרגמנט מסדרים שכבה של פרוסות תפו"א, מתבלים במלח, פלפל, שום, שמן זית ותימין. מכסים בפרוסות פטריות ומתבלים באותה צורה. חוזרים על הפעולה עם יתר הרכיבים.
- מוזגים מעל את קרם הפורצ'יני, מכסים בנייר פרגמנט נוסף ומעליו בנייר אלומיניום. מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות לשעה וחצי. מוציאים ומצננים מחוץ למקרר.
- מניחים מעל משקולת ליצירת לחץ ומקררים כשעתיים.
- משחררים מהמשקולת וחותכים למנות.
- מחממים שוב בתנור ללא כיסוי ומגישים.
גראטן פטריות ותפוחי אדמה
מומלצים