הרפת בחופש: קינוחים ללא חלב
סלינו מלאים בביכורים, ראשינו עטורים ומטבחנו עמוס במטעמים. מדור שני צמחוני מצטרף לחגיגה עם עוגת גבינה ללא גבינה ומוס פירות וקוקוס, קינוחים טעימים לטבעונים ולנמנעים ממוצרי חלב
חג השבועות הפך עם השנים לחג הגבינה, על אף שמקומה של עוגת הגבינה על שולחן החג כלל אינו מובן מאליו. הרי במקור, שבועות זה החג שמוקדש יותר מכל לפירות הקיץ העסיסיים המנחמים ומחיים אותנו ביום חמסין. כדי למנוע את הפרצוף החמוץ של הדודה במקרה שתגיעו עם סלסלת פירות, הגשנו כאן בשבוע שעבר מתכונים למנות לבנות ויפות, אך טבעוניות לגמרי - ללא מוצרי חלב. הפעם נשלים את הארוחה עם עוגת גבינה ללא מוצרי חלב, ועוגת מוס פירות וקוקוס.
עוגת מוס פירות וקוקוס
קלי-קלות. כיוון שהמוס רך, מומלץ להגיש בכלים אישיים.
המרכיבים (ל-6 עוגות אישיות):
למוס:
1 פחית קרם קוקוס (לפחות 15% שומן - לא להתבלבל עם מי קוקוס)
כ-1/2 קילו פירות העונה בשלים, רצוי בהירים - אפשר לערבב כמה סוגים לפי הטעם
2-3 כפות סוכר
לתחתית:
1/2 (100-150 גרם) חבילת ביסקוויטים פתי-בר
3-4 כפות חלב סויה
כף מיץ לימון (לא חובה)
לקישוט:
כוס פירות חתוכים, מומלץ פירות אדומים, כמו פטל ותות, אך אפשר להשתמש גם בפירות בהירים
אופן ההכנה:
- קולפים את הפירות למוס וחותכים גס.
- מכניסים לבלנדר את קרם הקוקוס, הפירות והסוכר.
- טוחנים בבלנדר עד קבלת עיסה אחידה, פחות או יותר (לא נורא אם יישארו פה ושם חתיכות פרי שלמות). התערובת תהיה נוזלית בשלב זה.
- טועמים ומוסיפים עוד פירות או סוכר, לפי הטעם.
- מפוררים את הביסקוויטים (במעבד מזון או בעזרת חפץ קהה כלשהו).
- מוסיפים את חלב הסויה ומיץ הלימון לביסקוויטים ומערבבים.
- משטחים שכבה דקה של פירורי הביסקוויטים הלחים בקערות אישיות, ומעליה יוצקים כמות נדיבה של העיסה.
- מכניסים למקפיא לשעה.
- כשהמוס מתקשה חלקית, שמים את הפירות האדומים לקישוט, ומעבירים למקרר.
- מגישים קר מאד.
הערה: אפשר לוותר על התחתית לגמרי ולהפוך את המנה למוס פירות נחמד.
עוגת מוס פירות וקוקוס (צילום: ענבל פולאק)
עוגת גבינה טבעונית
עוגה על בסיס קשיו שמקבלת גוון צהבהב. הציפוי אינו הכרחי ומיועד למעוניינים בעוגה לבנה.
המרכיבים:
לתחתית:
1/2 (100-150 גרם) חבילת ביסקוויטים
1/3 כוס שמן
2-3 כפות חלב סויה
1 כף סירופ מייפל או סילאן
למלית:
2/3 כוס קשיו שהושרו במים לכמה שעות (אם שכחתם להשרות מראש, זה לא נורא אם יש לכם מעבד מזון טוב, או אם לא חשוב לכם מרקם חלק)
חבילת (300 גרם) טופו רך
2 כפות שמן
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף קורנפלור גדושה
1/2 כפית מלח
1/3 כוס סוכר
לציפוי (לא חובה):
1/2 פחית קרם קוקוס (כ-15% שומן, לא להתבלבל עם מי קוקוס) או חבילת שמנת צמחית
1/2 חבילת (כ-3 כפות גדושות) גבינת טופוטי
2-3 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
1/2 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה:
- התחתית: מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון או מפוררים ביד.
- מוסיפים את השמן וחלב הסויה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את סירופ המייפל או הסילאן ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית עגולה ומשטחים בעזרת הידיים.
- המלית: טוחנים את הטופו והקשיו במעבד מזון או בבלנדר, יחד עם השמן ומיץ הלימון, עד לקבלת מרקם חלק ככל האפשר.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב (אם יש מעבד מזון ולא רק בלנדר, אפשר להוסיף את יתר המרכיבים בשלב הקודם).
- יוצקים את המלית על תחתית הביסקוויטים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש (חום בינוני) לחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.
- הציפוי: בבלנדר מערבלים את הגבינה וקרם הקוקוס למשך 5 דקות.
- מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון והקורנפלור בהדרגה, תוך כדי הערבול.
- לאחר שהעוגה התקררה מעט, יוצקים את הציפוי מעליה (הוא יהיה נוזלי למדי בשלב זה).
- מצננים במקרר למשך 3-4 שעות. מגישים קר.
הערות:
- אפשר לקשט את העוגה בתותים או פירות יער. מומלץ לעשות זאת אחרי שהעוגה שהתה שעה-שעתיים במקרר והציפוי הפך מעט צמיגי, כך שהפירות לא ישקעו במלית.
- אם אין טופו רך, אפשר לחליפו בחבילה נוספת של גבינת טופוטי (הנמכרת לא רק בחנויות טבע אלא גם במרכולים רגילים - פחות בריא אך יותר זמין).
- ניתן להחליף חלק מהביסקוויטים בתחתית באגוזים טחונים.
- לכל המתכונים של שני צמחוני
, בשיתוף אתר הצמחונות הישראלי