שתף קטע נבחר

צילום: אבי מועלם

מנכ"ל הכללית: "משרד הבריאות מוביל לקריסה"

בצעד יוצא דופן תקף אלי דפס את התנהלות משרד הבריאות והאשים אותו שהוא פועל בניגוד עניינים ונוקט בצעדים פופוליסטיים: "אבל ביום שהקופה תקרוס, יאשימו אותנו"

בצל מחאת הרופאים שהולכת ומחריפה, יצא היום (ג') מנכ"ל קופת חולים כללית, אלי דפס, בהתקפה חריפה נגד משרד הבריאות ומזהיר שהתנהלותו עלולה לגרום לקריסת קופות החולים בישראל. דפס, שלא נוטה להתבטא רבות בפומבי, אמר את הדברים במסיבת עיתונאים.

 

הביקורת החריפה שהטיח במשרד הבריאות, באה בעקבות שורת הנחיות שהוציא המשרד לאחרונה, בהן ההנחיה להוזיל ב-33 אחוזים את ההשתתפות

העצמית של הציבור ברכישת תרופות.

 

"משרד הבריאות פועל בניגוד עניינים, מבצע רפורמות ומהלכים חד-צדדיים, שאינם מתואמים עם הקופות ואינם מתוקצבים. הוא הוביל מתקפה על הקופות בחוזרים, נהלים והוראות וזו סכנה ליציבות הקופות", הסביר דפס.

 

הוא הדגיש: "בגלל חוסר תיאום וחוסר הקשבה זה עלול למוטט את המערכת. המשרד עושה צעדים פופוליסטיים, אך ביום שהקופה תקרוס כי לא יהיה כסף, זה לא יהיה לטובת הציבור ויאשימו את הקופה".

 

"לא ניתן שיהיה הסכם בלי שעון"

מנכ"ל שירותי בריאות כללית, שמעורב במשא ובמתן לסיום השביתה בבתי החולים כמעסיקם של הרופאים, התייחס לשיחות בין הצדדים: "המשא ומתן רחב יותר מאשר משא ומתן על שכר. זה ניסיון לתקן נושאים שלא טופלו עשרות שנים".

 

גם בהקשר זה תקף מנכ"ל קופת החולים את משרד הבריאות וטען כי המשא ומתן תקוע בגלל התנהלותו. "במשא ומתן יושבים כ-45 איש בחדר הזה, מהם עשרה עורכי דין ועשרה עוזרים. כל אחד שמדבר מדבר לפרוטוקול ומדבר כמו עורך דין וכך לא קורה כלום. הדרתי את רגליי מהמפגשים האלו", סיפר וציין כי "בחודש האחרון נעשתה כברת דרך גדולה בזכות המעבר למפגשים

מצומצמים".

 

במהלך מסיבת העיתונאים העלה דפס הצעה בסוגיית מספר תורנויותיהם של הרופאים המתמחים. לדבריו, יש להגביל את מספר התורנויות לשמונה, כאשר כל תורנות מעבר, תאושר על-ידי מנהל בית החולים והרופא יזכה לתוספת של 600 אחוז בשכרו. "אם זה יכאב למנהל בכיס - זה לא יקרה. להערכתי זה יכול לקרות תוך 4-3 שנים".

 

בנוגע לסוגיית הכנסת שעון נוכחות לבתי החולים, אמר: "להערכתי 40-30 אחוז מהרופאים עוזבים את עבודתם יותר משעה לפני הזמן. לעומת זאת, יש לנו רופאים מסורים שלא עושים חשבון לשעון. לא יכול להיות ש-70 אחוזים מהרופאים ישלמו עבור 30 האחוזים שנעלמים. לא ניתן שיהיה הסכם בלי שעון. המטרה הסופית היא שמנהל יידע איפה הרופאים שלו נמצאים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלי דפס. "נעשתה כברת דרך"
צילום: מיכה קירשנר
סגן שר הבריאות ליצמן. פועל בניגוד עניינים?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים