קוטג' מסביב לעולם
ההודעה על האפשרות לייבא מוצרי חלב מהעולם שלחה את כתבי "ידיעות אחרונות" הפזורים בנכר אל מדפי הגבינות לטעום את הקוטג' המקומי, התוצאות מדברות על מוצר לא זול וגם לא טעים
צרפת | לא נפוץ, אבל טעים
גבינת קוטג' רחוקה מלהיות מצרך פופולרי בצרפת. במדינה עם דומיננטיות גדולה של קממבר ורוקפור, הקוטג' אינו מוצר חובה בכל מקרר צרפתי והמרקם הייחודי שלו לא מעורר זיכרונות ילדות נוסטלגיים של בית וסלט ירקות קצוץ דק. כשיצאתי לחפש בסופר הסמוך לביתי את הגבינה שהישראלים אימצו ללבם הייתי צריכה להיעזר במוכרת, אחרי שסיבוב ראשון במחלקת הגבינות לא העלה תוצאות. לבסוף זו הובילה אותי לעבר מקרר היוגורטים, שם חיכה לו סוג אחד של קוטג' בגביע זהה לגביעי היוגורט, עם 250 גרם ו6%- שומן. הטעם היה דומה למדי לטעם אותו אני מכירה מהארץ, וכך גם המרקם. ההפתעה חיכתה לאחר מכן כשגיליתי שהקוטג' הוא בכלל יבוא מבריטניה (ליאור זילברשטיין).
1.63 יורו - 8 שקלים ל-250 גרם.
צרפתי וטעים (צילום: ליאור זילברשטיין)
אנגליה | תפל ובינוני
אם יש משפט שאני סולד ממנו זה "אין כמו בארץ." בדיקת גביעי קוטג' בלונדון זימנה עמה מהמורה קלה: הזדהיתי עם המשפט הישראלי. דגמתי שלושה גביעי קוטג' פופולריים: הקוטג' הטבעי של טסקו 86) פני לגביע של 235 גרם,( המקבילה שלו ברשת מרקס אנד ספנסר וקוטג' נוסף של הרשת עם חתיכות אננס 1.39) ליש"ט ל235- גרם.( הקוטג' של טסקו היה הגרוע מכולם: מרקמו לא היה אחיד וטעמו היה תפל.
הגביעים של "מרקס אנד ספנסר" היו נחמה קטנה. הגביע הרגיל היה סביר. טעם החלב הטרי הורגש היטב, המרקם היה קטיפתי-משהו, אבל במבחן הטעם זה הרגיש כמו קוטג' בינוני למדי. הגביע עם חתיכות האננס היה טעים מעט יותר, אבל עדיין כנראה שאין כמו הקוטג' בישראל (יניב חלילי).
0.86-1.39 ליש"ט - 8.4-8.7 שקלים ל235- גרם.
אנגלי תפל (צילום: יניב חלילי)
איטליה | יקר, נוזלי וחמצמץ
קוטג' איטלקי הוא גם יקר וגם לא טעים, אבל האיטלקים לא יוצאים למרד נגד הקוטג' שלהם למרות המחיר המופקע. הסיבה: יש להם גבינות שזוכות לקדימות, כמו פרמזן ומוצרלה. ק"ג פרמזן עולה 20.99 יורו, אבל לא תמצאו איטלקים שיוותרו עליו כשהם נדרשים למנה מכובדת של פסטה. גם לגבי המוצרלה, במחיר של 11.88 יורו לקילו, לא תשמעו תלונות.
והקוטג?' הוא נהפך לנוזלי מהר מדי, פתיתי הגבינה שלו אינם עדינים כמו הקוטג' הישראלי והטעם אחר לגמרי. הקוטג' חמצמץ מטבעו כבר כשהוא מופיע על המדף, ועוד לפני שמגלים אותו בטעות זרוק במקרר במשך שבוע. חוויה לא מומלצת (מנחם גנץ).
2.24 יורו - 11 שקלים ל100- גרם.
איטלקי יקר (צילום: מנחם גנץ)
אוקראינה | חמצמץ אבל טעים
בדקתי שני סוגי קוטג":'פרמיאלה" תוצרת אוקראינה, 150 גרם עם 7% שומן. הקוטג' אינו סמיך במיוחד, קצת נוזלי וחמצמץ, אבל בסך הכול בהחלט טעים. אגב, את הקוטג' הזה ניתן למצוא בשנה האחרונה גם בארץ, בחנויות טיב טעם.
אגב, בנוסף לקוטג' הרגיל מייצר המפעל קוטג' עם תוספת דבש ומשמש, וגם קוטג' בתוספת תות שדה.
הקוטג' השני שקניתי במחיר דומה, כ3- שקלים לגביע, נקרא "פרוסטוקוושינו." מדובר בקוטג' במשקל 130 גרם עם 5% שומן, בהרכב חומרים וטעם די דומה לפרמיאלה, אם כי הוא מעט פחות טעים.
בסך הכול, שניהם מהווים אופציה לא רעה בכלל לחובבי הקוטג' (אדוארד דוקס).
3 שקלים ל-150 גרם.
אוקראיני חמצמץ (צילום: אדוארד דוקס)
גרמניה | בסדר, לא יותר
למרות שהגרמנים הם עם חובב נקניקים ונקניקיות, הם גם צרכנים גדולים של מוצרי חלב, ביניהם גבינות לכל סוגיהן. בין הררי הגבינות הצהובות, גבינות העזים, המוצרלה וממרחי הגבינה בכל הטעמים האפשריים, זוכה גבינת הקוטג' לחשיפה צדדית ביותר. בשני הסופרמרקטים בהם ביקרתי הייתי צריך לבקש עזרה כדי לחשוף את גבינות הקוטג,' המוחבאות בשוליים של המדפים התחתוניים ביותר.
בחרתי את הקוטג' של חברת ג'רווז עם 3.9% שומן. הטעם עשיר למדי, אם כי הרושם העסיסי לא נשאר בפה לזמן רב. בדקתי גם קוטג' ביו, שעולה טיפה יותר אבל עם טעם הרבה יותר עשיר וטרי, שיכול להיות משביע רצון גם למי שלא חובב קוטג' מושבע (אלדד בק).
1.55 יורו - 7.6 שקלים ל-200 גרם.
- מתוך מוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"