אבו-מאזן: אם המו"מ ייכשל, ניאלץ לפנות לאו"ם
על-רקע הקיפאון המדיני העמוק, אמר הנשיא הפלסטיני כי עד-כה לא הוצגה כל תוכנית מקובלת לחידוש המו"מ. חרף המחלוקות סביב יישום הסכם הפיוס עם חמאס, אמר אבו-מאזן כי הוא נחוש להגיע לעזה "וכשזה יקרה - זאת תהיה הפתעה לכולם"
הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, אמר הערב (יום ה') כי הפנייה הפלסטינית להכרה באו"ם היא "צעד שאין מנוס ממנו אם המשא ומתן המדיני ייכשל". בישיבת ההנהגה הפלסטינית ברמאללה, הוסיף אבו מאזן כי "עד עכשיו לא הוצגה לפלסטינים תוכנית מקובלת לחידוש המגעים על בסיס פתרון שתי המדינות ועצירת הבנייה בהתנחלויות".
לדברי אבו-מאזן, לנוכח הקיפאון במשא ומתן - אין לפלסטינים אפשרות מלבד פנייה לעצרת האו"ם בספטמבר כדי לקבל הכרה רשמית להכרזת ריבונות. הנשיא הפלסטיני ציין כי הוא נחוש להגיע לרצועת עזה, "וכשזה יקרה - זאת תהיה הפתעה לכולם".
בנושא אחר אמר אבו-מאזן כי מדינות אגן הים התיכון הגיעו להסכמה בנוגע להקמת מתקן התפלת מים בעזה בעלות כוללת של 300 מיליון יורו. לדבריו, המתקן יוכל להתפיל עד 100 מיליון מטרים מעוקבים. בהמשך הישיבה צפוי אבו מאזן להתייחס גם להסדר הפיוס עם חמאס ולבעיות ביישומו.
בסוף השבוע התייחס המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, לאפשרות הפנייה לעצרת הכללית בספטמבר ואמר כי בניגוד לבנייה בהתנחלויות, שהיא פעולה חד-צדדית ובלתי חוקית, הרי שהכרזת מדינה היא זכות מוקנית ואינה נחשבת לחד-צדדית.
"ישראל לא ביקשה רשות להכריז על מדינה ב-1948. ארה"ב לא ביקשה רשות מהבריטים או מאיתנו להכריז על מדינה ב-1776. הכרזה שלנו על מדינה פלסטינית היא זכות טבעית", אמר.
עוד הוסיף מנסור כי דיפלומטים פלסטינים מנסים לפעול במערב אירופה כדי לסכל את המאמץ הישראלי להשיג את התנגדותן של מדינות המפתח באיחוד נגד המהלך הפלסטיני. "הפעילות שלנו מתרכזת בבקשה ממדינות אירופה להכיר בנו כמדינה פלסטינית בגבולות 1967". מנסור לא התייחס לדבריו של גורם עלום ברמאללה שאמר בשבוע שעבר כי ההנהגה הפלסטינית תהיה מוכנה לזנוח את הדרישה להקפאה כוללת של הבנייה בשטחים למען חידוש המשא ומתן המדיני.
Read this article in English