אהבה נצחית: דפים של קינמון
יש מרכיבים שעומדים בפני עצמם במטבח ויש כאלו שעם מרכיב נוסף הופכים למושלמים משום שההתאמה ביניהם היא משמיים - ממש כך מרגישה דיאנה לינדר לגבי סוכר וקינמון, ולראייה היא מכינה מאפה קינמון אלוהי
אם אני עושה הקבלה לעולם הקולינרי, כמו שיש אנשים שמרגישים שהם מצאו את החצי השני שלהם, יש חומרי גלם שנועדו לשכון יחד. שילוב טעמים שכשהם נפגשים במנה אחת מצליחים ביחד לייצר שלם שהוא יותר מסך חלקיו. סוכר וקינמון הם זוג כזה.
באחד מימי העבודה שלי בסטודיו של דניה, הופיע על צג המחשב פוסט מבלוג מקסים בשם Joy the Baker. התיישבנו שתינו לראות מה חדש ונפלו עינינו על מתכון למאפה סוכר וקינמון שממש הצלחנו להריח מבעד למסך. כמובן שג'וי לא המציאה את הגלגל עם השילוב הזה, וכמובן שיש הרבה מתכונים למאפה שמרים עם סוכר וקינמון, אבל הייחוד כאן הוא בשיטת העיצוב של המאפה. לכן החלטנו לנסות ולהכין אותו בעצמנו ולהביא לכם את המתכון.
כיוון שאני אמריקאית אמיתית (דניה רק נולדה בארה"ב), המשימה הוטלה עליי ולקחתי אותה על עצמי בשמחה. אני מגדירה את עצמי יותר בשלנית מאשר אופה ולכן במתכונים מסוג זה אני נוהגת לעבוד בדיוק על פי המתכון, לפחות בפעם הראשונה. הכנתי אותו לקראת יום הצילום והריחות שהיו בבית גרמו לי ולבעלי ייסורים רבים, כי היה אסור לנו לטעום ממנו כדי לא להרוס את הצילום. למחרת, איך שסיימנו לצלם, העוגה חוסלה.
(צילום: דניה ויינר)
מאפה קינמון
המרכיבים (המתכון המקורי מספיק למאפה אחד בלבד. המתכון הבא יאכלס 2 תבניות אינגליש קייק):
800 גרם (3/4 5 כוסות) קמח
1/2 כוס סוכר
14 גרם (1/2 1 כפיות) שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים
1 כפית מלח
100 גרם חמאה
2/3 כוס חלב
1/2 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים גדולות בטמפ' החדר
למילוי:
1 כוס סוכר חום (בהיר או כהה)
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים יחד 4 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח. מניחים בצד.
- בסיר קטן מבשלים את החמאה והחלב על אש בינונית עד שהחמאה נמסה. מערבבים, מוסיפים מים ותמצית וניל ומניחים להצטנן למשך כמה דקות.
- שופכים את החלב לתערובת הקמח והשמרים ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה. התערובת תהיה מאוד דביקה בשלב מסוים אך אל דאגה.
- מוסיפים את שארית הקמח (3/4 1 כוסות) ומערבבים בעזרת וו לישה למשך 2 דקות. מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, עוופים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה או עד שנפח הבצק הוכפל.
- לאחר התפיחה מוצאים את האוויר מן הבצק בעזרת האגרופים וממשיכים בלישה ידנית למשך 5 דקות. מכסים את הבצק במגבת מטבח ונותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה בינונית את החומרים למילוי, למעט החמאה המומסת.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים - מניחים אחד על משטח מקומח ואת השני משאירים מכוסה במגבת. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*50 ס"מ.
- בעזרת מברשת, מברישים את הבצק במחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר. חותכים את הבצק ל-6 רצועות לאורכו. עורמים את הרצועות זו על זו וחותכים אותן ל-6 חלקים. יתקבלו 6 ערמות של ריבועי בצק עם שכבות סוכר וקינמון.
- מניחים את הערמות בעמידה בתוך תבנית האפייה (לתמונות הממחישות את תהליך העבודה לחצו כאן) וממלאים את התבנית בשש הערמות.
- חוזרים על אותן הפעולות עם החלק השני של הבצק.
- מכסים את התבניות במגבת מטבח ומתפיחים למשך 30 דקות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- אופים במשך 30-35 דקות עד שקצוות הבצק זהובים. מצננים כ-20 דקות ומגישים.
- חשוב לציין שמרכז המאפה נשאר מעט רך. לאחר שהעוגה מתקררת הרך הופך לחלק הכי טעים בעוגה.
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר