ועדת קידום האישה נגד העלאת גיל פנסיה לנשים
הוועדה בראשות לימור לבנת, החליטה לדרוש משר האוצר יובל שטייניץ שלא לקבל כל החלטה בנוגע להעלאת גיל הפרישה לנשים ללא הצגת הדו"ח המלא של הוועדה שמינה. שר התמ"ת שלום שמחון: נושא גיל הפרישה לנשים צריך להיבדק במשרד התמ"ת כמשרד האמון על שוק העבודה בישראל
ועדת השרים לקידום מעמד האישה, בראשות השרה לימור לבנת, החליטה לפני מספר דקות לדרוש משר האוצר יובל שטייניץ שלא לקבל כל החלטה בנוגע להעלאת גיל הפרישה לנשים ללא הצגת הדו"ח המלא של הוועדה שמינה האוצר בפני ועדת השרים לקידום מעמד האישה וקיום דיון מקיף בו.
בנוסף החליטה הוועדה לפעול באופן מיידי לקידום חקיקה שתמנע העלאה אוטומטית של גיל הפנסיה ל-64 בסוף השנה.
השרה לבנת הביעה בפתח הישיבה מחאה על כך שמשרד האוצר סירב לבקשת ועדת השרים למסור את המלצות הוועדה להעלאת גיל הפרישה לנשים ל-67. גם שאר המשתתפים בוועדה - נציגות ארגוני נשים, נציגת נציבות שירות המדינה וראש הרשות לקידום מעמד האישה במשרד ראש הממשלה, התלוננו על היעדר ייצוג הולם לנשים בהרכב הוועדה.
השרה לבנת מצאה כי מבין 12 חברי הוועדה היו בסך הכל 4 נשים, מה שמנוגד לייצוג הולם לנשים בוועדות ציבוריות על פי החוק.
לבנת: "נראה כאילו הרכב הוועדה נועד לדאוג לחיסכון של כסף לקרנות הפנסיה ולא לקח בחשבון את אותן בעיות ייחודיות של נשים בשוק העבודה". השרה הוסיפה: "לא מדובר כאן רק בגיל הפנסיה אלא גם בזכאות לקצבת הזקנה של נשים שתאוחר מגיל 62 כיום ל-67".
גיל הפרישה צריך להיבדק בתמ"ת
שר התמ"ת שלום שמחון אמר היום כי נושא גיל הפרישה לנשים צריך להיבדק במשרד התמ"ת כמשרד האמון על שוק העבודה בישראל.
"למשרד יש את הכלים לבחון את כל ההשלכות הן על העובדות והן על שוק העבודה בכללותו" אמר שמחון בפגישה שהתקיימה במשרדו בהשתתפות נציגות של ארגוני הנשים.
שמחון אמר כי בשנים הבאות יצאו יותר נשים לעבודה בשל התפתחות דרמטית במגזר החרדי ובמגזר המיעוטים. לדבריו, משרד התמ"ת הציב את הגדלת שיעור השתתפות של נשים במגזר המיעוטים מ-22% כיום ל-42% בשנת 2020 ובמקביל מופעלות תכניות לעידוד שילוב חרדים בעבודה.
שמחון ציין כי משרדו ימשיך לקיים דיונים במטרה לגבש את עמדתו הסופית בסוגיית גיל הפרישה לנשים. בישיבה הוצגו נתונים שנאספו במינהל מחקר וכלכלה בתמ"ת לפיהם: החל משנת 2005, עת הושת התיקון של העלאת גיל הפרישה האפשרי לנשים מ-60 ל-62, חלה עלייה דרמטית בשיעור השתתפות נשים בשוק העבודה, ובמקביל לא חל גידול באבטלה.