רועי ורמוס משך את העתירה בבג"ץ נגד פיטוריו
תשעה חודשים לאחר שהגיש עתירה נגד פיטוריו מבית ההשקעות פסגות, משך ורמוס את עתירתו נגד ההחלטה לאחר שהשופט אמר: "להשקפתנו עדיף להוריד פרופיל". רמוס פוטר לאחר שנחשד כי ידע על תרמית בניירות ערך בה נחשדים שניים מבכירי בית ההשקעות פסגות
תשעה חודשים לאחר שניהל מלחמת חורמה נגד פיטוריו מבית ההשקעות פסגות , משך היום (ב') רועי ורמוס את עתירתו לבג"ץ נגד ההחלטה.
משיכת העתירה נעשתה לאחר דיון ממושך שהתנהל בבג"ץ שבסיומו פנה השופט עוזי פוגלמן לעורך דינו של ורמוס, ניר כהן, ואמר כי "להשקפתנו אדוני לא עבר את הסף. אני מבין שהעותר יצא 'פגוע' אך להשקפתנו עדיף להוריד פרופיל".
העתירה הוגשה בנובמבר האחרון והיתה חלק מסאגה ארוכה שהסתיימה ברכישת פסגות על ידי אייפקס, ובמקביל עסקה אליה הגיעה הפרקליטות במסגרתה פוטר ורמוס ובית ההשקעות שילם 150 מיליון שקל בתמורה לאי הגשת כתב אישום נגד החברה.
ורמוס, ששימש כמנכ"ל פסגות, ביקש צו מניעה שיקפיא את פיטוריו. ב"כלכליסט" פורסם בעבר כי ורמוס פרש עם חבילת מענקים בשווי 75 מיליון שקל.
"הפרקליטות לא יכולה להדיח מישהו בלי אפילו לשמוע אותו", אמר היום בדיון עו"ד כהן, "הרשות לא צריכה לאשר את העסקה. אייפקס אפילו לא הייתה בעלת מניות באותו שלב. ההחלטה של פרקליט המדינה היא לסגור תיק פלילי מחוסר עניין הציבור - הוא לא יכול לעשות את זה. כיום אין לפרקליט המדינה סמכות לעשות זאת". עו"ד כהן הוסיף כי "אני אראה שמדובר במעביד שנדרש ונלחץ על ידי הרשויות להדיח את העותר, כשהן יודעות שאין להן סמכויות משפטיות לעשות זאת".
נציגו של ורמוס הדגיש כי הוא אינו תוקף את העסקה עצמה, אלא מתמקד בתנאי של הפרקליטות לפטרו מבלי לערוך לו שימוע. עו"ד מיכל צוק, נציגת הרשות לני"ע, הדגישה כי מדובר בהחלטה עסקית של אייפקס.
למרות סגירת התיק נגד פסגות, האיום בכתבי אישום נגד המנהלים המעורבים בעניין עדיין קיים. שבועות ספורים לאחר פיטוריו קיבל ורמוס מכתב מהפרקליטות המזמין אותו לשימוע לפני הגשת כתב אישום. על פי טיוטת כתב האישום, העבירות הן תרמית בניירות ערך וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. על פי הודעת הפרקליטות מחודש ינואר, מדובר באישומים סביב מכרזי החלף שבוצעו על ידי המדינה בין ספטמבר 2007 לנובמבר 2009, וכן בקשר לעבירות תרמית באג"ח ממשלתיות וקונצרניות במועדים שונים.
"ההחלטה אם להגיש כתב אישום עדיין נשקלת", אמרה נציגת הרשות היום. "הכתם נובע מהיותו של העותר חשוד בהליך פלילי. כשתתקבל ההחלטה כמובן שכל עניין יבחן לגופו".
השופט אליעזר ריבלין ניסה להבין מנציגת הרשות האם היא היתה זו שהכתיבה לאייפקס את התנאי של אי העסקת ורמוס. "אייפקס באו למדינה בשלב שברשות חשבו שיש די ראיות לכתב אישום. הפרקליטות עוד לא קיבלה עמדה בשלב הזה", השיבה צוק. "אייפקס היתה מוכנה לקנות סיכון, אבל זו החלטה עסקית פיננסית שלהם. הם כפופים לרגולציה במדינות שונות, ואם היו רוכשים את פסגות בשלב שהיו הליכים מנהליים נגדה, זה יכול היה לפגוע באפשרות שלה לגייס הון".
עו"ד צוק הוסיפה כי "בהחלט נאמר להם שסיום העסקת ההנהלה זה חלק מההליכים שידרשו. זה דבר מאוד מקובל. אי-אפשר להתייחס לכל העניין הזה במנותק ממה שאנחנו עוסקים פה. בשוק ההון זה לא דבר שהוא מופרך, זה דבר שהוא מקובל. זו החלטה של תאגיד עסקי. לבוא ולומר שזה אקדח על הרקה זה באמת הצגה לא מדויקת של הדברים. הם בחרו שלא למצות את ההליכים שעומדים להם, אלא לקבל החלטה עסקית".
בסוף הדיון, כאמור, החליט ורמוס למשוך את עתירתו.