שומרים על קשר: בייגלה ביתי
אפשר לאכול אותו חם מהתנור, אפשר לפתוח ולמרוח בפנים מה שרוצים, בכל מקרה הבייגלה תמיד טעים, הנה ההזדמנות שלכם להכין בייגלה ביתי ללא חומרים משמרים וללא משפרי אפייה
בייגלה
מתכון של שף-קונדיטור תומר כבירי, ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.
המרכיבים:
190 מ"ל מים
1 כפית (8 גרם) סוכר
1 כף (9 גרם) שמרים טריים
1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח שטיבל 2
1/3 1 כוסות (180 גרם) קמח לבן
10 גרם חמאה רכה
קורט מלח
ביצה טרופה
שומשום
מלח גס
לסירופ:
1 ליטר מים
2 כוסות סוכר חום דביק
אופן ההכנה:
- בקערה של המיקסר, בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים את המים, הסוכר, והשמרים היטב עד להמסתם במים.
- לאחר מכן מוסיפים את הקמחים והחמאה ולשים בעזרת וו לישה במשך 5 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח ולשים למשך דקה נוספת עד שהבצק אלסטי ונעים למגע.
- מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפח למשך כ-30-40 דקות.
- מחלקים את הבצק לשבעה כדורים במשקל 75 גרם כל אחד. מניחים את כדורי הבצק למנוחה של 7 דקות מכוסים במגבת. יוצרים מכדורי הבצק גלילי נחש מקפלים לצורת בייגלה ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
- סירופ: מניחים בסיר את המים והסוכר ומבשלים עד לרתיחה.
- מניחים את הבייגלה במים המבעבעים לדקה ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- את הבייגלה הטבול מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם לטמפ' של 220 מעלות למשך 20 דקות.
- גיוון: לבייגלה מקמח מלא משתמשים ב-340 גרם קמח מלא במקום הקמחים במתכון הרגיל.
צילום: חגי דקל
מומלצים