אל תשכחו חומוס: פיתות ביתיות
אם אתם מעדיפים את הפיתות שלכם חמות ופריכות ולא מהמיקרוגל, תומר כבירי שמח ללמד אתכם איך מכינים, בקלי קלות, פיתות ביתיות שלא תוכלו להפסיק לאכול
פיתות ביתיות
מתכון של שף-קונדיטור תומר כבירי, ראש מגמת פטיסרי בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה
המרכיבים:
1/2 5 כוסות (800 גרם) קמח שטיבל 2
1/3 2 כוסות (500 מ"ל) מים חמימים
1 כף (15 גרם) שמרים יבשים
כפית (10 גרם) סוכר
כפית (10 גרם) מלח
אופן ההכנה:
- לשים את כל המרכיבים פרט למלח במהירות נמוכה כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 6 דקות.
- יוצרים מהבצק כדור ומתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו, למשך 40-30 דקות.
- מחממים תנור (רצוי עם אבן שמוט) לטמפ' של 200 מעלות.
- מוציאים את האוויר מהבצק, ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי (מומלץ במשקל 150 גרם כל כדור), מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים שוב להכפלת נפח, למשך 30-40 דקות.
- מוציאים מכל כדור בצק את האוויר, מרדדים לעיגול בעובי סנטימטר, ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות.
צילום: חגי דקל
מומלצים