שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

המאהל נקרע: "העצרת - רעיון ילדותי"

כמות האוהלים בשדרות רוטשילד הולכה וגדלה, אך במקביל גוברים חילוקי הדעות בקרב הדיירים במאהל. זמן קצר לאחר ההכרזה על העצרת במוצ"ש, יצאו חלק מהפעילים נגד הרעיון: "זה רעיון לא פרקטי, עדיף להוציא את האוהלים מכאן לפריפריה"

האם החזית המאוחדת הולכת ומתפוררת? יוזמת מחאת האוהלים, דפני ליף, הכריזה אמש (יום ד') על החרפת המאבק ועל עצרת המונית שתיערך במוצאי שבת בכיכר הבימה בתל-אביב. למרות שכמות האוהלים בשדרות רוטשילד הולכת וגדלה, גוברים חילוקי הדעות לגבי המשך הדרך והאסטרטגיה. בעוד שחלק סבורים שיש להעלות את המחאה מדרגה, אחרים חוששים שהמאבק יצא מכלל שליטה.

 

מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet 

 

מחאת האוהלים מחריפה: צפו במסיבת העיתונאים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במאהל ברוטשילד בתל-אביב, בו התחילה המחאה, כבר הוקמו 215 אוהלים והוא מגיע עד לרחוב שינקין. לביא ושירי זיטנר, שנמצאים שם מהיום הראשון לא בטוחים שקיום העצרת במוצאי שבת הוא רעיון טוב. "אנחנו הכי מזדהים עם המאבק, אבל קשה לנו עם הקריאה שיצאה מכאן הערב. אנו חוששים שהמאבק יהפוך לאלים", הם אמרו, "זה רעיון ילדותי ולא פרקטי ועלול לא להוביל לשום מקום".

 

ומה האסטרטגיה שצריכה להינקט? "אם אנחנו באמת רוצים לשאוב מאירופה את סוג המאבק שלהם, אז אסור לנו להיות אלימים, זה גם יסיט את המיינסטרים נגדנו. אם רוצים להגיע לפתרון, יש לעבוד בצורה יצירתית. למשל, עדיף להוציא את האוהלים מכאן לפריפריה ולא להביאם לתל-אביב".


המחאה צועדת. "חוששים שהמאבק יהפוך לאלים" (צילום: EPA)

 

עמית, שעבר להתגורר באוהל בשדרות רוטשילד, חושב שההכרזה של יוזמת המאבק לא היתה ממוקדת. "היא המשיכה את הקו הכללי של ראשי המאבק שמיום תחילתו נמנעים מלהציג רשימת דרישות מהממשלה לפתרון מצוקת הדיור, כמו פיקוח על שכר דירה או חקיקה של חוק לדיור בר השגה - זה צריך להיות קו ההמשך של המאבק הזה", קבע

 

"לפני שחושבים להרחיב את המאבק גם לתחומים אחרים צריך למקד את הדרישות בנושא הדיור ובמקביל להחריף ולבצע פעולות נוספות תוך כדי הימנעות מפגיעה בחיי אדם", אמר והסביר שיש להשתלט על מגדלים, לחסום כבישים, "הכל באופן ממוקד בעניין הדיור כדי שהעניין לא יתפזר לכל עבר, כי אחרת חבל על זרעי המאבק".

 

לעומתו, ברק כהן סבור שיש לנצל את ההתעוררות הציבורית ולהרחיב את המאבק לתחומים נוספים: "אני בדעה שהמאבק הזה לא יכול למצות את עצמו בנושא הדיור בלבד. אנשים שיצאו מבתיהם לא ימשיכו לצאת, אך ורק בגלל מצוקת הדיור".

 

צפו בראש עיריית לוד מנסה לשכנע את הפעילים לבוא להתגורר בעירו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדבריו, "זה היה רק הקש ששבר את גב הגמל, כביטוי למרמס של זכויות היסוד של האדם בישראל. זה מתחיל בפגיעה בחירות האישית, הפיזית והרוחנית, עובר דרך הפגיעה בשוויון וממשיך ברמיסת הזכות של כל אדם לרווחה. למאבק הזה צריך להצטרף אינטלקטואלים ופרופסורים כמו אהרן ברק שכתב חמישה כרכים על תורה חוקתית שמתרחשת פה ברגליים או אוריאל רייכמן ואמנון

רובינשטיין".

 

חגית, דיירת נוספת במאהל, סבורה שקיום העצרת הוא רעיון טוב ושמסיבת העיתונאים היתה צעד חכם. "להראות מי באמת אחראי כאן ולהביא לתשומת לב תקשורתית ועל ידי כך גם תשומת לב ממשלתית. ביום שבת נראה מי אחראי באמת", אמרה.

 

יריב הורוביץ קרא לראש הממשלה נתניהו: "ביבי מעריץ עיוור של אמריקה ואם כך, אני קורא לו שלא ייקח משם רק את הדברים הרעים לתוך מדינתנו, אלא גם ישווה את חוקי הדיור שיש שם לאלו בישראל".  

 

בינתיים, המחאה הירושלמית צוברת תאוצה. הלילה הצטרפו פעילים נוספים למאהל שלמרגלות חומות העיר העתיקה, ומספר האוהלים עומד כעת על כ-30. הפעילים, שהפגינו מוקדם יותר מול בית ראש הממשלה, תלו על חומות העיר העתיקה שלטים שעליהם נכתב "ירושלים של גנב" ו"לא לקיפוח כן לפיקוח".

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסיבת העיתונאים. "רעיון ילדותי"
צילום: ירון ברנר
"עדיף להוציא את האוהלים"
צילום: ירון ברנר
יוזמת המאבק ליף. "רעיון לא פרקטי"
צילום: ירון ברנר
מומלצים