שתף קטע נבחר

 
צילום: נועם מושקוביץ, ירון ברנר

ליברמן: מחאת אוהלים? יש לנו צרות של עשירים

ראש הממשלה נלחץ בעקבות מחאת הדיור המתגברת והציג תוכנית סיוע - שנדחתה על ידי אנשי המאהל והסטודנטים - אבל שר החוץ שלו לא מתרגש. "באירופה אומרים שיש לנו צרות של עשירים, בוא ניכנס לפרופורציה", אמר ליברמן והזכיר את אמו המתגוררת בדירה ביפו ד'

עיר האוהלים בשדרות רוטשילד ממשיכה להתרחב, מחאת האוהלים הולכת ומתפשטת וראש הממשלה נלחץ ומציג תוכנית סיוע - אותה המפגינים לא מקבלים. אבל שר החוץ נותר בשלו. "באירופה אומרים לנו שיש לנו צרות של עשירים", אמר היום (ג') אביגדור ליברמן, בוועידת הרפואה החמישית של בית החולים הדסה.

 

 

ליברמן ביקש מהנוכחים להיכנס לפרופורציה, למרות שגל המחאות החברתיות הולך ומתגבר. "תסתכלו איזה משברים יש באיחוד האירופי, יש עכשיו תוכנית הצלה שנייה ליוון. תראו איזה קשיים כלכליים יש בארצות הברית. אצלנו בעזרת השם יש צמיחה ומבחינה מאקרו כלכלית אנחנו עדיין בסדר. אנחנו עדיין מהטובים בעולם בכל הפרמטרים. בואו ניכנס לפרופורציה".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר החוץ הוזמן לוועידה, שנערכה בבנייני האומה בירושלים, כדי לנאום בנושא רפואה בדיפלומטיה. אך בעקבות מחאת הרופאים המתמשכת ומחאת הדיור, התייחס ליברמן גם לנושאים אלה, לבקשת הקהל: "בדרך כלל אני לא מדבר על ענייני הקוטג', הרפואה, הרפתנים

 והדיור. יש לנו מלא 'מומחים אוניברסאליים' בכנסת שיודעים הכל, ואני חושב שבסדרי ממשל תקינים, אף אחד לא מצפה ששר השיכון בארה"ב ידבר על בעיות הביטחון באפגניסטן".

 

ליברמן הודה כי הוא לא מכיר את התחום הרפואי ובעיות הרפואה, אך התייחס לביקורת ההולכת וגדלה על הממשלה. "אני לא מתכוון להכניס לפולמוס פוליטי ולתת ציונים לראש הממשלה ולעמיתי השרים", הוא אמר. "אני חושב שכל העליהום על הממשלה, ראש הממשלה ושר האוצר אינו במקומו. המשבר לא נולד אתמול, מדובר בהזנחה של שנים והתמונה שאנו רואים על המרקע אינה נכונה".


ליברמן. ומה יש באירופה? (צילום: אוהד צויגנברג)

 

ביקור אצל אמא ביפו ד'

שר החוץ סיפר כי על אף שקיימים קשיים אמיתיים במדינה, מצבנו במקרים רבים טוב מהמדינות המפותחות בעולם. הוא הביא גם דוגמה אישית: "בשבוע שעבר ביקרתי אצל אמא שלי, ביפו ד'. יש משם תחבורה נהדרת למרכז תל אביב דרך שדרות ירושלים. בלי פקקים, מדובר ב-7 עד 10 דקות נסיעה ועם פקקים - 15 דקות. בדיוק כשהייתי שם נמכרה דירה מתחת לבית של אמי, דירה שהיא חלק משיכוני הדיור של שנות ה-70, לא גדולה אבל עם שלושה חדרים. היא נמכרה ב-210 אלף דולר".

 

תוכנית נתניהו. במאהל לא התרשמו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הוא אמר כי גם במקומות אחרים יש דירות בפחות מיליון שקלים והזכיר קבוצה נוספת שסובלת מנושא הדיור, אך לא יצאה לרחובות. "יש פה הזנחה של שנים ויש הרבה מה לעשות. יש כל מיני מונופולים ותהליכים בירוקרטים שלא במקום. מה שלי הכי מפריע בתחום השיכון הוא שיש אוכלוסייה שלעולם לא תגיע לבד לדירה: גמלאים ופנסיונרים שלא היתה להם דירה מעולם. מדובר ב-70-80 אלף

 איש, שאין סיבה שמהמדינה לא תבנה להם דיור ציבורי. מדובר באוכלוסייה שאף בנק לא ייתן להם משכנתא, אף אחד לא יחתום להם על ערבות בנקאית, הם חיים בצפיפות ועם ילדים".

 

הוא אמר כי בעתיד יוכלו הדירות בדיור הציבורי גם לשמש להשכרה. "זה ישנה את המאזן. נושא נוסף: כמה דירות ריקות יש של עמידר, עמיגור, שיקומנה ופרזות, כשהבעיה היא למצוא כסף לשיפוץ. צריך למצוא תקציב לשפץ ולהוציא לשוק".

 

ללמוד מז'בוטינסקי

לדברי ליברמן, ישנן מספר בעיות שונות בישראל. הוא הציע פתרון: "לא צריך לגשת אל כל משבר באופן דטרמיניסטי, להתנפל על מוקד אחד ובעקבות לחץ התקשורת להרוויח בין לילה. זה לא סוד - כל השביתות ואלו שבדרך - היום זה אופנה. יש טרנד עם כל הפייסבוק והכל, אבל באשר לשאלה איך לפתור את הדברים בצורה אחראית ויעילה בלי פופוליזם ורצון להרוויח כמה קולות - בשאלות כאלו אני חוזר לז'בוטינסקי, ובמקרה הזה לחוק הבוררות חובה משנות ה-20.

 

 

הסטודנטים והפעילים באוהלים מגיבים לנתניהו: נמשיך למאבק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"צריך מישהו שאין לו אינטרס להיבחר לכנסת, לא מעניין אותו פריימריז ודקות שידור, מישהו שרואה את התמונה הכללית ואנו סומכים על שיקול הדעת שלו. צריך שהאדם הזה יכניס את כל המשתנים למערבל ויוציא משוואה נכונה". הוא אמר כי זהו הפיתרון הטוב ביותר: "בוררות חובה היא משהו שצריך להתגבש, אחרת אי אפשר לנהל מדינה באזור כל כך פרובלמטי".

 

לגבי משבר הרפואה, הצביע יו"ר מפלגת ישראל ביתנו על אחת הבעיות שהוא רואה לנגד עיניו: "יש לנו רפואה מצוינת, בתי ספר מצוינים לרפואה. מצד שני, אני לא יודע למה, מבריחים מפה המון סטודנטים. בין 1,500 ל-1,700 איש לומדים באיטליה, הונגריה, מולדובה ועוד. אם הם לא כל כך טובים בשביל ללמוד בארץ, למה הם לומדים שם, חוזרים לארץ ועוברים את המבחנים? 90 אחוז מהם מקבלים רישיון רופא. מדובר בייצוא בלתי סביר".

 

הבוקר, אחרי כמעט שבועיים של מחאה, ניסה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לשכך במעט את הסערה. במסיבת עיתונאים הוא הציג

 את תוכניתו להוזלת הנדל"ן, וניסה לרצות את הסטודנטים. נתניהו העריך כי חוק הווד"לים שלו יביא להוספת כ-50 אלף דירות, והבטיח לבנות כעשרת אלפים דירות לסטודנטים במעונות ולתת להם הנחה של 50% בתחבורה הציבורית.

 

במאהל המחאה דחו את תוכניתו וטענו כי "ראש הממשלה משקר לנו בעיניים", וגם הסטודנטים לא השתכנעו. אמנם יו"ר התאחדות הסטודנטים כינה את היוזמה "הישג היסטורי", אך גם הוא הבטיח כי הם ימשיכו להיאבק. "כלל לא דיברו עם האוניברסיטאות על מעונות, זה נראה כמו שוחד", אמר יו"ר אגודת הסטודנטים בתל-אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אביגדור ליברמן. לא מתרגש
צילום: אוהד צויגנברג
מחאת אוהלים - גם בחיפה
צילום: אבישג שאר ישוב
הפגנה מול הכנסת
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים