המאבק מחריף: מעצרים בחיפה, מחאות בת"א
עוד ערב של הפגנות סוערות נגד מחירי הדיור: לאחר העצרת הגדולה בגן האם בחיפה, חסמו מפגינים כבישים. שבעה מהם נעצרו. בתל אביב צעדו מאות מהמאהל ברוטשילד למאהל שהוקם מחדש בגינת לוינסקי, ובשכונת התקווה חסמו עשרות פעילים כביש וצעקו "ביבי הביתה, גם לנו מגיע בית"
אחרי מחאת האוהלים המשולבת ברחבי הארץ, הגיע שלב העימותים וחסימות הכבישים. לאחר העצרת בגן האם בחיפה, בה השתתפו כ-700 איש, חסמו מפגינים צומת בכביש הסמוך. המשטרה עצרה שבעה פעילים ומנעה את החסימה. בגינת לוינסקי בתל אביב הוקם מחדש המאהל שנהרס, ומאות פעילים צעדו אליו משדרות רוטשילד. גם בשכונת התקווה בתל-אביב מחו עשרות נגד הממשלה - למרות הפתרונות שהציג בבוקר ראש הממשלה בנימין נתניהו.
מחאת האוהלים - סיקור נרחב ב-ynet:
- תשובת נתניהו למחאה: נפתח חסמים, נוסיף דירות
- מחאה משולבת: "כולם דפקו, גם זה מהמגדלים"
- הסטודנטים: לא נתקע סכין בגב המאבק
- ההנחות של נתניהו בתחבורה: שמענו את זה קודם
הפעילים בגינת לוינסקי הקימו בפעם השלישית את המאהל, לאחר שפורק פעמיים, ולמקום יצאה צעדת סולידריות מהמאהל המרכזי בשדרות רוטשילד. הצועדים קראו "התשובה להפרטה - מהפכה" ו"העם דורש צדק חברתי". במהלך האירוע נשאו דברים אמהות חד-הוריות, נציגים מהפריפריה ואחד ממנהיגי תנועת המחאה הפנתרים השחורים.
שבעה נעצרו לאחר העצרת בחיפה (צילום: אלון שטיין)
בשכונת התקווה, כ-50 בני אדם חסמו את צומת הרחובות האצ"ל וקמואל במחאה על מצוקת הדיור. "ביבי הביתה, גם לנו מגיע בית", זעקו המפגינים, שלא התרשמו מהכרזותיו של ראש הממשלה על הורדת המחירים הצפויה בעקבות התוכנית. ביניהם היו גם ילדים שצעקו "מדינה של גנבים". עשרות איימו כי יגיבו בכוח אם יפונו: "אף אחד לא יעבור פה". לאחר כ-40 דקות, הגיעו למקום כוחות משטרה גדולים ופינו את המפגינים, שלא הביעו התנגדות לבסוף.
הפעילים במרכז המחאה, שדרות רוטשילד, הודיעו כי יגיעו למאהל בשכונת התקווה כדי לתמוך בפעילי הדרום. סתיו שפיר, אחת ממנהיגות מאבק האוהלים, אמרה כי הם מביעים סולידריות עם אנשי המאהל בשכונת התקווה: "הם נמצאים במאבק הרבה יותר קשה מול העירייה והמשטרה. מנסים לפנות אותם פעם אחר פעם, תמיד באמצע הלילה ותמיד בכוח. הצעדה שיצאה לשם מנסה למנוע את הפינוי הבא ולצעוק בחוצות שהמאהל שלהם הוא חלק מהמאהל שלנו. אנחנו קוראים לתושבי האזור ולכולם להגיע לשם ולהישאר לישון עמם בלילה, כי סכנת הפינוי גבוהה יותר בלילה".
"נתניהו לא רואה את החד-הוריות"
שלמה מסלאוי, יו"ר ועד שכונת התקווה וחבר מועצת העיר תל-אביב, הגיע להפגנה ברחוב האצ"ל והסביר את הזעם שהתפרץ: "התושבים יצאו למחות לאחר שחלקם היו בפגישה במשרד השיכון ויצאו מאוכזבים. גם מסיבת העיתונאים של נתניהו לא עזרה. הוא לא רואה את המשפחות החד-הוריות ולא את המשפחות מרובות הילדים".
המחאה מתעצמת. ההפגנה ברחוב אצ"ל (צילום: עופר עמרם)
כמו בחיפה, בירושלים ובבאר-שבע, גם במאהל באשדוד התקיימה עצרת, בהשתתפות מאות תושבים, ביניהם משפחות, זוגות צעירים וסטודנטים. קטיה, שמתגוררת במאהל לסירוגין עם בעלה ובנה התינוק, סיפרה שפוטרה מעבודתה וכעת היא ובן זוגה מתקשים לשלם את שכר הדירה. "אני מחפשת עבודה, אבל גם כשעבדנו שנינו התקשינו מאוד לעמוד בכל ההוצאות, אנחנו חושבים שצריך להיות חלק מהמאבק הזה, לא לעשות לייק בפייסבוק אלא ממש לבוא ולהיות פה איתנו".
הפעילים בקריית שמונה זכו הערב לתמיכה מנציג בכיר בממשלה. המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, הגיע לביקור במאהל בעיר ואמר: "אני מאמין שזוהי מחאה אותנטית, אמיתית, למרות גופים רדיקליים שמנסים להשתלב במחאה. זוהי מחאה ייחודית - בעיקר בגלל אלה שמשתתפים בה".
למאהל ברחבת יד לבנים ברעננה הביאו המארגנים קרוואן והם מתכוונים להציב
אותו בין האוהלים. יושבי המאהל מתכוונים לתלות על המאהל שלט שבו ייכתב "נביא 50 קרוואנים כפתרון זמני".
יושבי המאהלים ומנהיגי הסטודנטים הגיבו בספקנות רבה לנסיונו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לשכך את המחאה. נתניהו העריך כי חוק הווד"לים שלו יביא להוספת כ-50 אלף דירות, והבטיח לבנות כעשרת אלפים דירות לסטודנטים במעונות ולתת להם הנחה של 50% בתחבורה הציבורית. הפעילים באוהלים אמרו כי "נתניהו משקר לנו בעיניים", והסטודנטים הבטיחו כי ימשיכו להיאבק, למרות שיו"ר ההתאחדות כינה את התוכנית "הישג היסטורי".
Read this article in English