שתף קטע נבחר

 

ועכשיו שביתה: "ראשי המשק יקבלו את המסר"

במקביל לשביתת הרשויות, גם אזרחים הודיעו כי ייעדרו מהעבודה, כחלק משביתת פייסבוק הראשונה. היוזם מזהיר מעסיקים: "אם מעביד יפטר עובד שיישאר בבית, יהיה לו עסק עם 22 אלף איש". ברשת סימנו את היעד הבא - "צעדת המיליון"

בשבת 150 אלף איש ברחובות הפכו את ההפגנות למחאה החברתית לגדולה בתולדות המדינה, הבוקר (יום ב') תירשם עוד היסטוריה - שביתת פייסבוק הראשונה בישראל, ואחת השביתות הראשונות בארץ נגד עסקים פרטיים. 22 אלף איש כבר הצטרפו ברשת החברתית למארגני השביתה, רבים הצהירו כי לא יגיעו לעבודה - במקביל לשביתת הרשויות המקומיות. בינתיים, בפייסבוק כבר יש מי שמכוון ליעד הבא - "צעדת המיליון".

 

מחאת האוהלים - סיקור מיוחד ב-ynet

מדברים על המאבק - בפורום מחאת האוהלים

 

יוזם השביתה, צביקה בשור, אמר כי כחלק מיום המחאה, "נתאסף בפארק הירקון ונארגן 'הייד פארק' של דעות. נשב ונדבר על צדק חברתי". בשור הזהיר מעסיקים: "אם יהיה מעביד שיפטר מישהו, יש לו עסק עם 22 אלף איש. אני מקווה שכולם ישבתו". ליוזמה ברשת הצטרף מרכז השלטון המקומי, שפנה לרשויות המקומיות בארץ וביקש מהן שלא לקבל קהל, לא לפנות אשפה, "בגלל שהממשלה הפסיקה לשרת את אזרחיה והפריטה את רוב שירותיה".

 

ואולם השביתה חלקית בלבד, בתל-אביב למשל עד 10:00, וחלק מהרשויות, למשל ירושלים, החליטו שלא להצטרף לשביתה "כדי לא לפגוע בתושבים" - למרות ההזדהות עם המאבק.

 

150 אלף הפגינו ברחבי הארץ. זעקת מעמד הביניים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחד מאלו שלא יגיעו לעבודתם הוא יוני שדמי, מרצה בחוג להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. "באוניברסיטה הגיבו בהבנה מלאה ואף גורמים נוספים בשוק הפרטי עמם אני קשור הביעו תמיכה בשביתה", אומר שדמי על התגובה להחלטתו להצטרף למחאה האקטיבית. "אנחנו מרגישים שאין בישראל אזרח אחד שלא מסכים איתנו. הרי אפילו הטייקונים שלחו מכתב תמיכה במאבק".

 

שדמי סיפר כי הוא נמצא "כל הזמן" במאהל ברוטשילד, והסביר את ההחלטה להשתמש בנשק השביתה: "המטרה היא לשנות את כללי המשחק. למעמד הביניים אין לוביסטים, הוא לא שולט בתקשורת, אין לו גישה לעורכי הדין הטובים ביותר. הדבר היחידי אותו הוא מחזיק בידיו זה העמל שלו. כשהמשק הישראלי וייצור ההון נפגעים ליום אחד, הטייקונים וראשי המשק מקבלים את המסר". 

 

"השביתה - חלק ממהפכה חברתית אמיתית"

מלכה פינקלשטיין, עצמאית בתחום המדיה החברתית, אמרה שתפסיד מאות שקלים בעקבות החלטתה לשבות, "אבל זה חשוב הרבה יותר ושווה את המאמץ". מיטל לוי-טל, שעובדת בחברת "יוניק" כסמנכ"לית, תיעדר ביחד עם כמה מחבריה: "עוד חמישה עובדים ישבתו, אבל במשרד קיבלו את הדברים בהבנה והבעלים פירגן לנו. כמה פעמים יוצא לך להיות חלק ממהפכה חברתית אמיתית גורפת, שאינה סקטוריאלית או נישתית?"

 

מטכ"ל המחאה של דפני ליף. כתבתו של רועי מנדל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היא הזכירה שפרט לממשלה, יש עוד כתובת: "אחד הדברים שנדחקו הצידה במאבק זו הריכוזיות במשק. בעלי ההון מהווים חלק מרכזי מהמשבר הנוכחי והם יושבים בשקט ונהנים מהעובדה שכל האש מופנית לממשלה. עופר עיני, שהצטרף כביכול למאבק, מהווה את החוליה האחרונה בשילוש הקדוש שיש להתיר - ההון, השלטון ונציג הוועדים הגדולים במשק, שסוחטים את הקופה הציבורית על גבינו".

 

לגל המחאה צפויה להצטרף היום גם קבוצה של כ-25 מורים מירושלים, שכבר נטלו חלק במחאה במסגרת ארגונים שונים. עתה הם מתכוונים להקים מאהל מורים מול מעון ראש הממשלה, ולקרוא לו להשקיע בחינוך הציבורי ולמנוע הפרטה. "המטרה היא שמדינת ישראל תיקח אחריות על החינוך בישראל מגיל אפס ועד ההשכלה הגבוהה, ותיתן הזדמנות שווה לכל ילדי ישראל", ציין אמנון רבינוביץ, מורה בתיכון זיו בירושלים.

 

מוחים גם בברלין

כאות סולידריות עם המחאה בארץ, מתכוונים גם ישראלים החיים בברלין להפגין היום בצהריים מול שגרירות ישראל. "אנחנו מוחים בשביל להראות הזדהות. עזבתי את ישראל מאותן סיבות שבגללן מוחים. איכות החיים בישראל, היא לא משהו שהיה אפשר להתפשר עליו", ציין גבריאל בן-משה, סופר ומאייר ישראלי, המתגורר בברלין. "מבחינתי זה היה לעזוב או להיאבק, ובאותה תקופה לא היה מאבק מאורגן. עכשיו, כשיש מחאה, אני עושה מה שאני יכול כדי לתמוך.

 

"החשיפה התקשורתית העולמית עדיין בחיתוליה לגבי המאבק בישראל ולכן הבעת סולידריות בחו"ל בכל קנה מידה שהוא, יכולה רק להועיל", הוא הוסיף. "אנחנו כאן מסתכלים על התמונות מהארץ בתחושה המערבבת גאווה, ציפייה ותקווה".

 

מובילי המחאה מגיבים לדברי נתניהו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחרי 100 אלף האנשים ששטפו את תל-אביב ו-50 אלף האחרים שהפגינו בערים האחרות, המוחים סימנו את המטרה הבאה - וגם היא לקוחה מהמהפכה המצרית. בפייסבוק מאות הצטרפו לעמוד המכונה "צעדת המיליון - משנים את כללי המשחק", אך ההפגנה אמורה להתקיים בעוד יותר מחודש, ב-3 בספטמבר.

 

אמש נפגשו מובילי המאבק עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני. בהסתדרות הבהירו כי "אנחנו לא מובילים את המחאה, רק הצטרפנו אליה". הם אמרו כי ימשיכו לסייע למחאה, אך טענו כי לאנשים המובילים אותה יש גישות שונות לגביה.

 

רועי נוימן, ממנהיגי מאבק האוהלים, אמר בתום הפגישה: "לא היו חילוקי דעות בינינו לבין הסטודנטים, או בינינו לבין עיני. היתה פגישת הכנה טובה. נראה כיצד נמשיך את שותפות המאבק". בפגישה לקחו חלק גם אנשי התאחדות הסטודנטים ותנועות נוספות, ויו"ר ההתאחדות איציק שמולי אמר כי "יש חשיבות רבה ליצירת קואליציה רחבה מול הממשלה, לקידום עבודה אופרטיבית". 


פורסם לראשונה 31/07/2011 23:38

 

בהכנת הידיעה השתתפו רן רימון, תומר ולמר ואביאל מגנזי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת הענק. השלב הבא - מיליון מפגינים?
צילום: ירון ברנר
מובילי המחאה בדרך לפגישה עם עיני, אמש
צילום: ירון ברנר
מומלצים