מחאת העמלות: הבנקים לא מתרגשים, אך עוקבים
יותר מ-1,200 בני אדם נרשמו לקבוצת הפייסבוק שקוראת למשוך ביום חמישי כמה שיותר כסף מזומן מהכספומטים. "הם ישלמו על זה עוד עמלה, אז מה הם הרוויחו", אמר גורם במערכת הבנקאית. "אנחנו צריכים להיערך? אולי המשטרה"
כצפוי, גל המחאות ששוטף את הארץ לא פוסח גם על הבנקים. לפני מספר ימים התארגנה בפייסבוק קבוצה הקוראת לבצע ב-10 באוגוסט משיכה המונית של מזומנים מהכספומט. "כולנו ניגשים לבנק ומושכים את המשכורת או חלקה (כל עוד לא נכנסים למינוס), לחלופין לא מפקידים את המשכורת ומושכים אותה ישר: כל אחד על פי מסגרתו הוא", נכתב בעמוד המחאה.
עמלה לי חביבה
עמלות הבנקים: 15 שקל בחודש? רחוק מהמציאות
אליצפן רוזנברג
רבים הרימו גבה עם פרסום דו"ח הפיקוח על הבנקים שהציג ירידה מתמשכת בעמלות: "מי לכל הרוחות הם אלה המשלמים 15 שקל ומטה בחודש על עמלות, כשהתשלום המוכר גבוה לאין ערוך?" נראה כי זעם הציבור על יוקר המחייה לא יפסח על הבנקים
האם הבנקים נערכים לכך? בבנקים מסרבים להתייחס לנושא בגלוי ועם זאת הם עוקבים אחרי המחאות השונות. גורם במערכת הבנקאית אמר ל-ynet כי החשש הוא פחות מנזק שייגרם ממשיכת כספים, אלא יותר מנזק תדמיתי. ההערכות הן כי עמודי הפייסבוק והערוצים החברתיים ישמשו במה למחאה כנגד הבנקים ואף להשמצות שונות.
מספר גורמים במערכת איתם שוחחנו, אישרו כי הבנקים לא מתעלמים ועוקבים אחרי הנעשה ברשתות החברתיות. בבנקים מייחסים חשיבות רבה לתחום ובשנים האחרונות הושקעו מיליוני שקלים רבים בערוצים אלו, בעיקר מצדם של שני הבנקים הגדולים.
תלונות רבות שמועלות במסגרת הערוצים הללו על ידי לקוחות, נענות במהירות יחסית וזאת בהשוואה לפניה בדרכים הרישמיות. הבנקים מצהירים כי הם מאפשרים ללקוחות להעלות טענות ובעיות ברשת החברתית ואלו מקבלות התייחסות רצינית, ועם זאת הם מקפידים שהעמודים שלהם יהיו נקיים מהכפשות, כלליות ואישיות כנגד בכירים בבנק – וכאלו יש לא מעט.
"כיבדנו את המוחים בשתיה קרה"
יש לציין כי בימים האחרונים נערכו גם כמה מחאות פיזיות במספר סניפי בנקים, כאשר קומץ אנשים נכנס לסניף הבנק מלווה בשלטים כנגד גביית העמלות. מדובר באירועים מקומיים שהסתיימו זמן קצר לאחר שהחלו. בבנקים טוענים שלא מנעו מהאנשים להביע את מצוקתם ואף כיבדו אותם בשתיה קרה.
ומה בנוגע לטענה עצמה של גביית עמלות מופרזת? בבנקים דוחים את טענות המוחים. "יש שוני בין ההשוואות שנעשות בין עלויות המוצרים והשירותים בארץ שעולים לעיתים גבוהה בעשרות ומאות אחוזים בהשוואות בינלאומיות, לבין עמלות הבנקים" אומר גורם במערכת. "זה לא חשבון חשמל או סלולר שהצרכן מוציא עליו מאות שקלים בחודש, זה תשלום נמוך מאוד שלא שונה ממה שמשלמים בחו"ל",
גורם בנקאי נוסף שדיבר עם ynet על היוזמה האחרונה למשיכת כספים, הגיב בציניות כשאמר: "מה התוכנית, שכולם יוציאו כסף בכספומטים? הם ישלמו על זה עוד עמלה, אז מה הם הרוויחו? אנחנו לא צריכים להיערך, הכל כרגיל. מי שצריך להיערך זה אולי המשטרה, כשכל כך הרבה אנשים יסתובבו עם מזומנים ביד".
יעמדו בתור למשוך את הכסף?
צילום: עופר בודינגר
מומלצים