58 עובדי ויטה פרי גליל קיבלו מכתבי פיטורים
הפיטורים מגיעים שנתיים לאחר שהמפעל נרכש על ידי זכי שלום, הבעלים של חצי חינם, ומשפחת קופרלי, רכישה שהצילה את המפעל מסגירה. ההסתדרות הודיעה כי תפעל בנושא
58 עובדים במפעל ויטה פרי גליל שבחצור הגלילית קיבלו הבוקר (ג') מכתבי פיטורים. הפיטורים מגיעים שנתיים לאחר שהמפעל נרכש על ידי זכי שלום, הבעלים של חצי חינם, ומשפחת קופרלי, רכישה שבעצם הצילה את המפעל מסגירה. העובדים הודיעו כי ייצאו למאבק. לטענתם, נפתחו קווי ייצור מקבילים במפעל אחר של רשת "חצי חינם".
בסוף יולי הודיעה הנהלת המפעל כי 130 עובדי ויטה פרי גליל צפויים לקבל מכתבי פיטורים. אז אמר אמר ל"כלכליסט" מוטי חזיזה, יו"ר ועד עובדי ויטה פרי גליל: "אנחנו מנסים להפעיל את הגורמים הממשלתיים הרלבנטיים כדי להימנע מפיטורים. פיטורים של 130 עובדים יחרצו את גורל העיירה חצור הגלילית, שאין בה אלטרנטיבה לעבודה".
בהסכם הרכישה התחייב שלום לקלוט למפעל 100 עובדים חדשים שיתווספו למצבת של 150 העובדים שכבר עבדו בו
ואכן, מצבת העובדים עלתה ל־280. אלא שעם חלוקת מכתבי הפיטורים בשבוע הבא יחזור המפעל למצבת העובדים הקודמת. הבטחה נוספת של שלום היתה כי יעלה את שכרם ב־5%. בפועל, כאקט של רצון טוב, היו אלה העובדים שוויתרו על חלק משכרם. לדברי חזיזה, "רצינו לעזור לבעלים לבסס את המפעל. אבל המדינה לא עוזרת, ובסופו של דבר הוא משלם את המשכורות. הוא אמר לנו שהתוצאות לא טובות ואין מנוס מפיטורים".
הפיטורים באים לאחר שהחברה סגרה כמה קווי ייצור בחצור הגלילית של פלפלים, תפוחים ורכזים בשימורים בשל עלויות ייצור יקרות. הקווים הועברו למפעל מילוז בנהריה, שאותו רכשה בשנה האחרונה. חזיזה אומר כי "המצב גרוע עוד יותר מהמצב שבו היה המפעל לפני שנתיים, שכן אז היתה תקווה כי המפעל יירכש".
בהסתדרות אמרו כי יאבקו בפיטורי עובדי "ויטה פרי גליל" עד להשבתה כללית של המפעל בחצור הגלילית. יו"ר מרחב גליל עליון בהסתדרות, יונה פרטוק, אומר כי "לא ניתן שהעובדים יהיו בני ערובה לסכסוך בין הבעלים למדינה. המדינה צריכה לתת את הסיוע הנדרש ואילו הבעלים חייב לעשות הכל כדי להמשיך להעסיק את העובדים תוך ניסיון כן ואמיתי לפתור את המחלוקות עם המדינה".