הטעויות המיותרות ביותר של מחפשי העבודה
חיפוש עבודה הוא תהליך שבו אנחנו לומדים המון וגם משכללים את היכולות שלנו. עם זאת, יש טעויות שבקלות יכולנו לא לעשות. חשבתם פעם לקרוא למראיין "אחי"?
הייתם פעם בראיון עבודה ושאלתם את עצמכם אחריו, האם הייתם בסדר? אף אחד לא מגלה לנו איך היינו. בשום שלב של חיפוש העבודה לא מסבירים לנו אם קורות החיים שלנו לא בסדר, פשוט לא יחזרו אלינו ואם בראיון שגינו, אין מי שיידע אותנו או אפילו ירמוז לנו מה הסיבה שבגללה לא עברנו.
- איך לשנמך את קורות החיים?
- במו"מ על תנאי ההעסקה? כך לא תפוצצו אותו
- אם אני "אובר קווליפייד" מה הבעיה בעצם?
יש רמות שונות של מורכבות בהתנהלות שלנו כמרואיינים, אבל יש טעויות ממש פשוטות שפשוט חבל לעשות – הכירו אותן והימנעו מהן.
לא לשכוח פרטי התקשרות: זה נראה טריוויאלי וברור מאליו, אך לא אחת קורה שאנשים משקיעים בקורות החיים שלהם ושוכחים פרט חשוב במיוחד – מספר הטלפון שלהם! זו אינה בדיחה, זה קורה לרבים ומלבד הבעיה המובנת מאליה, זה מעיד גם על חוסר ריכוז או תשומת לב לפרטים.
מה קשור? מה הקשר בין משוחררת טרייה מהצבא, שלומדת במכינה להשלמת בגרויות, למשרת וטרינר? אין קשר. הבעיה היא, כששולחים קורות חיים מבלי להתייחס ברצינות לכל הדרישות ולמה שכתוב במודעה, זה עלול לקרות.
ציפור הנפש. כל עוד לא מדובר במשרת המשורר הלאומי, אולי לא כדאי לכלול בקורות החיים שלכם ציטוט משיר שאתם מאוד מתחברים אליו, לא לנסח אותם כסיפור ובטוח שלא כאוטוביוגרפיה מלאה בעלת כמה וכמה עמודים.
חייבים לבדוק פעמיים: אם יש לכם שגיאות כתיב, או אם אתם סובלים מדיסלקציה, למה שלא תעבירו את קורות החיים שלכם לבדיקה אצל מישהו שאתם סומכים עליו? כמו כן, אם עבדתם על קובץ בפורמט של "שמור שינויים" דאגו לבטל את האפשרות ולקבל את כל השינויים – כי אין דבר יותר משעשע מקובץ מלא בבועות צבעוניות, שורות מחוקות והערות בכל מקום...
רשימת ה- לא, בראיון עבודה
כדי שתוכלו לעשות את המקסימום ולהימנע מהטעויות הקטנות שיכולות להרוס לכם מועמדות למשרה – אספנו עבורכם כמה טיפים גם לראיון עבודה. זכרו, תהליך המיון כולל לעתים מרכיבים אמוציונליים, מכיוון שהמראיין - גם הוא בן אדם. כדי לצאת כששני הצדדים מרגישים מצוין – נסו לא לעשות את הדברים שגורמים למראיינים לחוש שלא בנוח. בדרך כלל, לכל הדברים הללו יש מכנה משותף – כולם פולשים למרחב האישי והפרטי של המראיין.
- לשים את הטלפון, המפתחות, הארנק והסיגריות על השולחן של המראיין.
- לקרוא למראיין "אחי" או להשתמש בשלל כינויים אחרים.
- להציע למראיין אילו שינויים יוכלו לשפר את החברה.
- לומר למראיין ששואל "איפה אתה רואה עצמך בעוד 5 שנים?" – "יושב בכיסא שלך".
- להעיר הערה לגבי גילו, או מאפיין אישי אחר של המראיין.
- והכי חשוב – לעולם לא לתת לו משוב, על הדרך בה הוא מבצע את עבודתו. הערות בנוסח "אתה חדש בתחום?" או לחילופין, מחמאות על אופן ביצוע עבודתו, לא מתקבלות בברכה.
קרן בן נח היא מומחית קורות חיים ב-AllJobs דרושים