סאני מקצצת את השכר של בן דב בכ-30%
המענק השנתי לו יזכה אילן בן דב יוגבל ל-1% מהרווח הנקי העולה על 3 מיליון דולר. בשנה האחרונה קיבל שכר בעלות של 15.2 מיליון שקל מסאני בזכות הסכם שכר ישן
- האוצר: הקשיים של בן-דב ותשובה בקושי ישפיעו
על פי הסכם הניהול המקורי, אילן בן דב, שמחזיק ב-69.78% מהון המניות של סאני ומשמש כיו"ר דירקטוריון החברה יזכה לדמי ניהול וייעוץ חודשיים שנכון לחודש יוני 2011 הסתכמו ב-240 אלף שקל, עבור אותו חודש. בנוסף סאני נשאה על פי אותו הסכם בכל הוצאות החזקת הרכב של אילן בן דב בהיקף של 15 אלף שקל בחודש. כל הסכומים משולמים לחברת ניהול הנמצאת בבעלותו של בן דב. בשלוש השנים האחרונות שולם ליו"ר סאני מענק שנתי בשיעור שנתי של 8% על הסכומים בהם הרווח הנקי עלה על 3 מיליון דולר.
כעת דמי הניהול החודשיים שישולמו לבן דב יופחתו ויעמדו על 165 אלף שקל בצמוד למדד המחירים לצרכן. שיעור המענק לו תהיה זכאית חברת הניהול יעמוד מעטה על 1% מהרווח הנקי השנתי של החברה (אחרי מס ולפני מענק) במידה ויעלה על 3 מיליון דולר.
בשנה האחרונה קיבל בן־דב שכר בעלות של 15.2 מיליון שקל מסאני בזכות הסכם השכר הישן.
המהלך של סאני כמו יתר חברות בבורסה שביצעו אישור מחדש של שכר בעלי שליטה מגיע בעקבות תיקון 16 לחוק החברות שקידמה רשות ני"ע ונכנס לתוקף החל מחודש מאי האחרון. תיקון זה מגביל את תוקפם של הסכמי השכר של בעלי השליטה לשלוש שנים בלבד, ומתנה את אישורם בגיוס רוב גדול יותר באסיפת בעלי המניות.
לחברות ניתנה תקופת הסתגלות בת חצי שנה מרגע כניסתן לתוקף של ההוראות החדשות והיא תסתיים בנובמבר הקרוב. אחד מסעיפי החוק קובע שכל עסקה שנוגעת לדמי ניהול מול בעל שליטה חייבת להיות קצובה לפרק זמן של שלוש שנים, ולקבל אישור מחדש על ידי האסיפה הכללית כל שלוש שנים.