שתף קטע נבחר

 

לא רק בעיר הגדולה: בוטיקים שווים בירושלים

אחרי שגילינו לכם היכן למצוא פינות חמד אופנתיות באזור השרון הגיע הזמן לבדוק את הסצינה האופנתית בירושלים הבירה ואת הבוטיקים השווים בעיר. כתבה שנייה בסדרה

זה לא סוד שגם בערים אחרות מתל אביב מתקיימת סצינה אופנתית רוחשת ואחרי שהספקנו לעשות סיבוב על הבוטיקים השווים באזור השרון, הגיע הזמן לעלות לעיר הקודש ולראות מה יש לירושלים להציע. הזיכרון שלי מביקור כזה הוא הזעזוע הפאשניסטי שחוויתי לפני מספר שנים כשנחתתי בתחנה המרכזית בירושלים; היה נדמה שהניינטיז חזרו ביג טיים ופריטי לבוש של רשת פוקס שרק נולדה איימו עליי מכל עבר.

 

אבל מתברר שגם הירושלמיות יודעות להפגיז, ומזה שנים רבות שבוטיקים לוהטים מציעים מכנסיים, חצאיות, חולצות ועוד, פרי יצירתן של מעצבות ישראליות בעיקר. אז אם עדיין לא קרעתן את רחוב עמק רפאים במושבה הגרמנית, את החנויות הקטנות במרכז העיר ואפילו את אלו שנפתחו בסמוך לשוק מחנה יהודה, השורות האלה בשבילכן. לגמרי שווה סיבוב, וכן גם לאלו מכן שמגיעות מחוץ לעיר.

 

רק בנות

בסמוך לחנות אדידס, נעלי שופרא ולסניף הירושלמי של רשת רולדין ברחוב הלל המתפתח, נפתחה לפני ארבע שנים "רק בנות", שמציעה בגדי מעצבים ישראלים לנשים.

 

מדובר בחנות קטנה שמציעה פריטים אותם בוחרת בעלת החנות, אסתי אחיעם, לפי טעמה האישי. "בהתחלה זאת היתה חנות לבגדי ילדים", נזכרת אחיעם. "לאט לאט הבנתי שיש קהל נשים גדול שצמא לזה, והעסק שלי הוא משהו שנבנה עם הזמן. האמת היא שזה פעם ראשונה שאני מחזיקה בעסק כל כך הרבה זמן, והכל נעשה באהבה. אני לא אונסת אנשים לקנות, וזה לא סטוץ ללילה. זאת מערכת יחסים. הקונספט הזה, מתאים לכולם, ויש לי לקוחות דתיות, פריקיות, סטודנטיות מבצלאל ונשים מבוגריות יותר".

 

אסתי אחיעם בוחרת כל פריט בעצמה. רק בנות (צילום: דניאל אלסטר) (צילום: דניאל אלסטר)
אסתי אחיעם בוחרת כל פריט בעצמה. רק בנות(צילום: דניאל אלסטר)

 

מעבר למספר מצוצמם של פריטי ייבוא, ב"רק בנות" אפשר למצוא ביגוד ואקססוריז של מעצבות כחול-לבן וביניהם אופירה, אליאנה, מאיה מיה, תכשיטים לבית הגר סתת, תיקים של המעצבת אסתי ועוד. אחיעם: "אני מעדיפה לעבוד עם המעצבות הקטנות, כי הדברים שלהן יותר ייחודיים ובקרוב אני הולכת להכניס לחנות פרויקטים של תלמידים מבצלאל ומכללת הדסה ולהציג אותם למכירה".

 

מדוע חשוב לך לעבוד בעיקר עם מעצבים ישראלים?

"מה שקורה בשנים האחרונות זה שהרשתות השתלטו על השוק, ובניגוד לתל-אביב שיש בה הרבה חנויות מהסוג הזה, בירושלים כמעט ואין. מעבר לעבודה עם מעצבות קטנות, כל פריט שלי יש אותה ממידה אחת ומצבע אחד. אין מסות כמו קסטרו וזארה ועם הזמן נוצר הסגנון שלי. יש אפילו הרבה לקוחות מאזור מהרכז באות לרופא שיניים או לבתי משפט לעבודה, נכנסות במקרה ומאז הן פה. בסופו של דבר מי שלא אוהבת להתלבש בצורה המונית, תגיע אליי".

 

מעדיפה מעצבות צעירות ישראליות אבל יש פריטי ייבוא (צילום: דניאל אלסטר) (צילום: דניאל אלסטר)
מעדיפה מעצבות צעירות ישראליות אבל יש פריטי ייבוא(צילום: דניאל אלסטר)

 

טווח מחירים: מכנסיים, 99-399 שקל, שמלות, 99-350 שקל, חולצות, 39-299 שקל, תיקים, 99-250 שקל, נעליים, 99-340 שקל

רק בנות: הלל 11, מרכז העיר

 

סופיה

מול בנין הארכיטקטורה של בצלאל, חיה ובועטת כבר כמה שנים "סופיה", החממה הירושלמית לפריטי לבוש בעיצובם של בוגרי שנקר ובצלאל. הרעיון הוא עיצוב מינימליסטי של החלל, עם מיצגים מתחלפים של סטודנטים לעיצוב אופנה וכמובן בגדים ואקססוריז שמיוצרים בארץ, שנבחרים על ידי בעלת המקום, מירי אשר-זוטא.

 

החממה שלל בוגרי שנקר ובצלאל. סופיה (צילום: שוקי זוטא) (צילום: שוקי זוטא)
החממה שלל בוגרי שנקר ובצלאל. סופיה(צילום: שוקי זוטא)
 

 

"חשוב לנו לתת מענה לצרכים של האישה, לאו דווקא מבחינת טרנדים אלא בלבוש פרקטי שיכול להתאים לחיי היומיום", מסבירה הילי יעקובי, מנהלת סופיה. "אנחנו מקפידים על מאה אחוז כותנה ומשי מבחינת החומרים וגם הגזרות נעות בין קז'ואל לספורט אלגנט. המדרחוב שהחנות ממוקמת בו, תפס תאוצה בשנים האחרונות ונשים מכל הסוגים, מחברות כנסת דרך שופטות ועד אנגלו סכסיות וסטודנטיות מגיעות אלינו. אין כמו הנשים של ירושלים, הן מדהימות, מבינות אופנה ויש להן המון פאסון".

 

כל השמות החמים בהלבשה, תיקים ונעליים (צילום: שוקי זוטא) (צילום: שוקי זוטא)
כל השמות החמים בהלבשה, תיקים ונעליים(צילום: שוקי זוטא)

 

אז מה אפשר למצוא בסופיה? פריטים בעיצובן של שרה בראון, ענבל ג'ווילי, שלומית איזדורה, אביבה זילברמן, אוליב תומס, קרן נפתלי, רזיאלה גרשון התיקים של טס, נעלי גברים בעיצובו של מעצב הנעליים הלוהט עודד ארמה ועוד. כל הפריטים מסודרים כמו בגלריה או במוזיאון ובשלב הזה נשאלת השאלה, מה עם הסניף התל-אביבי?

 

"כל מה שמירי חלמה עליו זה לבנות את הבייבי שלה - והתחנה הבאה תהיה ברלין או ניו יורק", מסכמת יעקובי."הרעיון שלנו הוא לתת מענה למי שלא מגיעה למעצבות התל-אביביות".

 

טווח מחירים: מכנסיים 450-860 ששקל, שמלות, 399-1,800, תיקים 750-2,400, נעליים 599-1,190 שקל, תכשיטים 260-960 שקל, חולצות, 299-890 שקל, חצאיות, 480-780 שקל

סופיה: בצלאל 2א'

 

לין

אחד הבוטיקים הותיקים בעיר הקודש הוא "לין", שהוקם לפי כעשרים שנה במושבה הגרמנית על ידי מרגלית קרוץ. למרות המלחמה על קיומו בשנים הראשונות, עד היום הוא משמש כתחנה קבועה לירושלמים ולתיירים שמשוועים לאופנה ישראלית מקורית.

 

קרוץ נזכרת בהתחלה: "כשהחלטתי לפתוח את הבוטיק, כולם חשבו שהשתגעתי ובהתחלה לא ממש ידעתי מה אני עושה; קניתי דברים בדצמבר שלא ידעתי שיימכרו בחמישים אחוז תוך כמה ימים. עם השנים למדתי, ועד היום יש נשים בנות 35-50 שרצות איתי מההתחלה. בנוסף, האזור של המושבה הגרמנית הפך להיות מאוד אופנתי – מעין רחוב שינקין של הירושלמים".

 

המוסד האופנתי הוותיק בעיר הבירה: לין (צילום: טל סמואל) (צילום: טל סמואל)
המוסד האופנתי הוותיק בעיר הבירה: לין(צילום: טל סמואל)

 

למרות שבתחילת הדרך הביאה קרוץ מותגים מפריז וממילאנו, כיום בעיקר ניתן למצוא בבוטיק פריטים של רותם והדס, פשוט ולבן, גרטרוד, נונה הלגה, טל בק, יעל אורגד ואחרות. "המון תיירים שמגיעים אליי מעדיפים לקנות מעצבים מקומיים", היא מסבירה. "בכלל היום יש לנו דור יצירתי חבל על הזמן, ואין על האופנה שלנו. הירושלמיות מאוד אוהבות עיצוב ישראלי ובדורין פרנקפורט למשל, מספרים לי שהקונות הכי טובות שלה זה בירושלים. כנראה שבכל זאת אנחנו רוצים להידמות לתל-אביבים. מה שמצחיק הוא, שהלקוחות שלי חוזרות מגיחה לתל-אביב הן אומרות שבחנות הקטנה שלי הן מוצאות יותר פריטים מבעיר הגדולה. כבר אמרו לי שאני חייבת לפתוח גם שם, אז אי אפשר לדעת מה יהיה".

 

גם התיירים מעדיפים מעצבים ישראלים (צילום: טל סמואל) (צילום: טל סמואל)
גם התיירים מעדיפים מעצבים ישראלים(צילום: טל סמואל)

 

טווח מחירים: מכנסיים, 500 שקל, שמלות 500-600 שקל, חולצות 240-300 שקל, עליוניות, 280-300 שקל, נעליים, 700-790 שקל, תיקים, 260-320שקל

לין: עמק הרפאים 31, המושבה הגרמנית

 

עוד חנויות ירושלמיות ששוות ביקור:

  • אביבה, ההסתדרות, 4: מותגים ישראלים לרבות רוני קנטור, אסף פלג, אלונה בר יונה, דוסטיקס, פגנקה ואחרים.
  • ביגוד, סורג 1, מרכז העיר: חנות מאד מיוחדת החביבה מאוד על נשות האקדמיה והמשפט בעיר. ניתן למצוא שם בגדים לערב אבל גם ליומיום, עם שיק אלגנטי יותר.
  • בורדו, סמטת התות 6 (בסמוך לשוק מחנה יהודה): בוטיק קטן המציע עיצובים של בעלת המקום, אפרת בן-ארזה ומעצבות ישראליות אחרות. ההיילייט: שלל חולצות עם כיתובים ביידיש.
  • מיכל אזולאי ושרית אבו, מושב בית נקופה (בסמוך לאבו-גוש): מעצבות שמלות כלה וערב, שנשות הכדורגלנים וחברות הכנסת אוהבות.  





 

עוד כתבות באתר לאשה

 

 




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסצינה האופנתית של ירושלים
צילום: דניאל אלסטר
נעליים, אקססוריז ופריטי לבוש על פי הטרנד האחרון
צילום: טל סמואל
פרגון למעצבות מקומיות וגם קריצה לחו"ל
צילום: שוקי זוטא
לאשה בפייסבוק
מומלצים