אגדה מרוקאית: מרקו כרמל על "אחותי היפה"
בסרטו "אחותי היפה" חוזר הבמאי מרקו כרמל לאגדות שסופרו בבית משפחתו והחזירן לחיים בעזרת אוולין הגואל, ריימונד אמסלם ומשה איבגי. "זה פולקלור שגדלנו עליו, אבל ההורים לא רצו שנדבר על זה", הוא מספר
במאי הקולנוע מרקו כרמל נולד בצרפת ב-1965, אך את ילדותו בילה באור עקיבא. אחרי שיצר ב-2007 במולדתו את סרטו הראשון, "הסודות של מישל", הוא מוציא היום (ה') לאקרנים בישראל את סרטו השני, "אחותי היפה", המגולל את החוויות והסיפורים שספג במשפחתו. הסרט מגולל אגדה מרוקאית עתיקה הנעה בין עולם המציאות לזה של הדמיון והאמונות התפלות, בין אהבה למוות.
עוד במאים ישראלים על הסרטים שלהם:
בסרט משתתפים ריימונד אמסלם, אוולין הגואל, משה איבגי, איתי תורג'מן, נורמן עיסא, דיקלה אלקסלסי ועוד והוא מועמד ל-11 פרסי אופיר של האקדמיה הישראלית לקולנוע (הטקס יערך ב-22 בספטמבר בחיפה). "כתבתי את התסריט בשיתוף הסופר עמנואל פינטו, לפחות בהתחלה, ויש בו סיפורים שהסבתות שלנו היו מספרות. פולקלור שגדלנו עליו. ההורים שלנו שתקו ולא רצו שנדבר על הדברים האלה", מספר כרמל.
תוך כדי כתיבת התסריט, חזר כרמל לזכרונות הילדות שלו ולסיפורי סבא וסבתא שסופרו בין חדרי חדרים בבית הוריו. במהלך הצילומים עצמם הוא שב לשכונת ילדותו באור עקיבא. צוות ההפקה, המצלמות, הזרקורים, השחקנים ובראשם איבגי, הפכו לשיחת היום בעיירה, למרות שהצילומים בכלל נערכו בלילה. כך נדרש כרמל ליצור סצינה אינטימית מול 400 איש על הסט.
"בשבילם זה היה אירוע של ממש, הם לא רגילים לראות מצלמות", נזכר כרמל, "כולם התאספו על הסרט וצעקו לאיבגי 'הבורר', 'הבורר'. היה קשה לצלם ככה, ועוזרי ההפקה עשו עבודה מדהימה. נתנו לאנשים להיות שם, לפעמים נתנו להם גם לצפות במוניטור והם התיישבו עם בקבוקי וויסקי ונהנו".