שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס, AP

שר החוץ הפלסטיני: משכנעים את בוסניה וניגריה

בעוד ישראל וארה"ב מנסות לשכנע חברות במועצת הביטחון שלא לתמוך בבקשה הפלסטינית להכרה במדינה, הפלסטינים לא שוקטים על השמרים. לדברי שר החוץ שלהם, שבע מדינות כבר בכיס. הוא הוסיף שגבון נוטה לתמוך. שעת': פגישה עם נתניהו? רק אם יקפיא התנחלויות

נמשך הקרב על קולות המדינות המתנדנדות במועצת הביטחון של האו"ם: שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מלכי, אמר היום (ג') כי שבע מהמדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם תומכות בבקשה הפלסטינית להכרה במדינה. לדבריו, מתנהלים מגעים קדחתניים לשכנע את ניגריה ובוסניה לתמוך בבקשה.

 

ימים מתוחים לקראת ההצבעה באו"ם:

 

אל-מליכי אמר כי סין, רוסיה, לבנון, דרום-אפריקה, ברזיל והודו יתמכו בבקשה הפלסטינית במועצת הביטחון. הוא אמר כי הפלסטינים מנסים לשכנע את ניגריה, בוסניה וגאבון - כשהאחרונה נוטה לתמוך בבקשה.

 

קרב באו"ם: עברו עם הסמן וגלו את כל האפשרויות והמשמעויות
קרב באו"ם: עברו עם הסמן וגלו את כל האפשרויות והמשמעויות

 

נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, אמר כי תשע מדינות במועצה הביעו תמיכה בהכרה בפלסטין והוא יודע שמופעלים עליהן לחצים: "אנו לא יודעים אם הן ישנו את עמדותיהן", אמר בראיון לעיתון הערבי הלונדוני א-שארק אל-אווסט. לוּ נפגש עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הוא היה אומר לו "את מה שאמרו לו 500 הוגי דעות ישראלים במכתב גלוי - שאם

 היינו במקומך, היינו בעצמנו מגישים בקשת חברות למדינה הפלסטינית באו"ם". הנשיא הפלסטיני אף העריך בראיון כי בסביבות 70 אחוזים מהישראלים תומכים בשלום.

 

מי שעוד התייחס לנושא הוא בכיר הפתח, נביל שעת'. בתשובה לשאלה של סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען", אמר שעת' כי הוא אינו סבור שתתקיים פגישה כלשהי בין אבו-מאזן לנתניהו, למרות הצעת ראש הממשלה, אלא רק לאחר הסכמה על שני תנאים ברורים - הפסקת הבנייה בהתנחלויות, בין היתר במזרח ירושלים וגם הסכמה שהבסיס למשא-ומתן יהיו הכרה במדינה בקווי 1967, תוך "החלפה מסוימת של שטחים".

 

הקרב הישראלי-אמריקני

בינתיים רק שלוש מדינות במועצת הביטחון הכריזו כי יתנגדו לקבלת הרשות הפלסטינית כמדינה ה-194 של האו"ם. מדובר בארצות-הברית, קולומביה וגרמניה. שמונה מדינות נוטות לתמוך בהצעה והקרב הוא על המדינה התשיעית, כדי להשיג את הרוב הדרוש, של שני שלישים.

 

קלינטון, הלילה: "מגעים אינטנסיביים"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מנגד, ישראל נמצאת בקרב בלימה. האמריקנים מפעילים "בליץ" דיפלומטי על החברות המתנדנדות, כדי שלא יתמכו בבקשה. לפי גורמים אמריקנים, הקושי ניכר בנסיונות השכנוע של ניגריה ובוסניה, אך גם גאבון.

 

ארה"ב כבר הודיעה רשמית כי לא רק שתצביע נגד בקשת הפלסטינים בעצרת הכללית של האו"ם, אם זו תובא לאישור מועצת הביטחון - היא גם תשתמש בזכות הווטו שלה שם כדי למנוע את אישורה. למרות זאת, הפלסטינים הבהירו כי בכוונתם לפנות למועצת הביטחון, משום שבעצרת הכללית אולי צפוי להם רוב מוחץ, אבל כדי להתקבל כחברה מלאה באו"ם - יהיה עליהם לזכות גם באישור המועצה.

 

בעצרת הכללית של האו"ם יש קול שווה לכל חברה בארגון וכאלה

 יש 193 במספר. בעצרת יש רוב גדול למדינות ערב והאסלאם ולמדינות העולם השלישי, ולכן לפלסטינים לא תהיה בעיה לקבל הכרה שם. עם זאת, משמעות החלטות העצרת הכללית הן הצהרתיות בעיקרן. אם גם מועצת הביטחון - הגוף הביצועי של האו"ם - תאשר את בקשת הפלסטינים להכרה במדינתם, יהיו לכך כבר השלכות צבאיות ומשפטיות מרחיקות לכת, משום שישראל תיחשב אז למדינה הכובשת מדינה אחרת, וניתן יהיה להפעיל נגדה סנקציות.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מלכי
צילום: AFP
אבו מאזן עם מזכ"ל האו"ם בניו יורק
צילום: AFP
מומלצים