עוגת דבש קלה ומבושמת
הניסיון מלמד שאין דבר כזה, יותר מדי עוגות דבש. אז הנה עוד אחת, עסיסית ורכה עם טעמי תבלינים מודגשים, שכדאי להכין יום לפני החג. אפשר עם חמאה ואפשר פרווה
יום לפני ערב החג, אני אופה עוגת דבש עסיסית, רכה, עם טעמי תבלינים מודגשים ורמז של קפה, מכסה (או אורזת בניילון נצמד) ומחכה למחר. הסיבה היא שכמו הרבה עוגות דבש, גם העוגה הזאת טעימה ועסיסית יותר ביום שאחרי ההכנה.
היתרון – זה עוד משהו שאפשר להכין מראש ולהיות רגועים לגביו ביום הארוחה. כבר שווה, לא? אפשר להכין עם חמאה ואפשר להמיר את החמאה בשמן (ראו במתכון) ולקבל עוגת פרווה מצוינת.
לתבנית באורך 30 ס"מ וברוחב 10 ס"מ או תבנית בקוטר 24 ס"מ
המרכיבים:
2 כוסות (280 גרם) קמח1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/4 כפית מלח
3/4 כוס (150 מ"ל) מים רותחים, מצוננים קצת
2 כפיות גרגרי קפה נמס
50 גרם חמאה או 50 מ"ל שמן קנולה או שמן תירס
3 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)
1 כוס (400 מ"ל) דבש נוזלי
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן הטחון, הג'ינג'ר והמלח, ומערבבים. בקערית נפרדת, מערבבים את המים עם גרגרי הקפה.
3. אם משתמשים בחמאה, ממיסים אותה החמאה במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קרם תפוח ואוורירי. מוסיפים את החמאה המומסת או השמן, מוסיפים גם הקפה המומס במים, את הדבש ואת תערובת הקמח ומערבלים עוד קצת, לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא לח עם מעט פירורים עליו. לפעמים נוצר בעוגה בקע, וזה בסדר גמור. מצננים ומחלצים מהתבנית.
עוד עוגות דבש נהדרות במדור "שף"