סלט חיטה ומה שבא
הסוכה כבר עומדת, הילדים אחראים לקישוטים ולכם נותר להזמין את האורחים ולהכין כמה פינוקים. דניה ויינר מציעה סלט חיטה שאפשר להוסיף לו כמעט הכל והוא תמיד יוצא טעים
אנחנו באמצע הדרך של חגי תשרי והחגים גורמים לי לחשוב ולתהות על ילדות, נוסטלגיה, דת ואמונה. אני גדלתי בבית חילוני לגמרי אבל עם זיקה למסורת, זאת אומרת שבשישי בערב הדלקנו נרות ואמרנו קידוש, החגים תמיד נחגגו בהתאם לכללי הטקס אבל אמונה, תפילה ובית כנסת לא היו חלק מילדותי.
היום אני נשואה לדתי לשעבר (דתל"ש) ובזכותו הילדים שלי נוגעים בשני העולמות. הם חווים את בית כנסת אחת לחודש וכמובן גם בחגים, הם שרים שירי שבת ומכירים את התפילות. במהלך יום הכיפורים, בזמן שהיינו בבית הכנסת, אביתר (בן 4) שאל אותי שאלות על אלוהים, האם אלוהים שקוף? מי מדבר אלוהים או המואזין? (הוא ילד יפואי...) ואיפה אפשר לראות את אלוהים? ניסיתי כמיטב יכולתי לתת תשובות ואלו, בסופו של דבר, העלו אצלי הרבה שאלות. אני מרגישה זרה לעולם הזה ולמרות שאני מנסה להתחבר לתפילות ולבית הכנסת, לצערי, זה לא מצליח לדבר אלי.
למרות הקשיים שלי בחיבור לאלוהים אני מאוד מתחברת לסמלי החגים, הם מעוררים אצלי זיכרונות ילדות שאני רוצה לשחזר עם ילדיי. השנה זו הפעם הראשונה שיש לנו את האפשרות לבנות סוכה, נראה לי שאני זו שהכי מתרגשת במשפחה מהעניין הזה, כבר קניתי בד לסוכה ואני מתכננת אחר הצהריים רציני של יצירה, הילדים יעשו חצי מטר שרשרת, יימאס להם ואני כבר אמשיך לבד.
סוכה בגינה זו סיבה טובה להזמין אנשים להתארח אז לכבוד העניין החלטתי שהשנה אני אלך עם מנות קלילות אך משביעות. סלט חיטה עונה על הקריטריון. בכל פעם שאני מכינה אותו הוא בגרסה שונה וכל פעם זה יוצא טעים ומשביע. הפעם לכבוד החג הכנתי לכם גרסה עם רימונים ודבש.
אם יוצא לכם להכין את הסלט לחג אז ספרו איך יצא, אם שינתם והוספתם, אשמח לשמוע מה עשיתם ואפילו עוד יותר אשמח אם תצרפו תמונה!
אז שיהיה לנו שוב חג שמח!!
סלט חיטה עם רימונים ודבש
המרכיבים (ל-6 מנות):
1/2 1 כוסות חיטה
גרגירים מ-1/2 רימון
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1/4 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
חופן עלי ארוגולה לא קצוצים
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כף דבש
2 כפות חומץ בלסמי
מלח/ פלפל שחור
אופן ההכנה:
- משרים את החיטה בקערת מים למשך חצי שעה. מסננים ומבשלים בסיר גדול עם הרבה מים רותחים למשך 45 דקות. החיטה צריכה להתקבל אל-דנטה, קצת נגיסה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ושופכים על החיטה בזמן שהיא חמה. מערבבים היטב ומשאירים להתקרר עד לטמפ' החדר.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
- אני אוהבת שהסלט לא ממש קר ולכן אני משתדלת להגיש אותו ללא קירור אבל הוא נשמר מצוין במקרר גם ליום למחרת.
גיוונים:
אני חושבת שמה שצריך להנחות אתכם בבחירת מרכיבי הסלט הזה הם השילוב בין חמצמץ למתקתק. תפוחים חמוצים הולכים נהדר עם צימוקים, ענבים טריים במקום רימונים, עגבניות שרי ובזיליקום ייקחו את הסלט לכיוון איטלקי, אפשר גם לעשות רוטב פסטו דליל במקום הרוטב שהצעתי. מניסיוני, המנות הכי יצירתיות שלי יוצאות כשאני מכינה ממה שיש בבית לכן קודם תבשלו את החיטה ואח"כ תחשבו איזה סלט עושים איתה.
- עוד מתכונים בבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר