שתף קטע נבחר
 

אוריאל לין ועופר עיני במלחמה: "צבוע", "חצוף"

יו"ר איגוד לשכות המסחר, שרעייתו שותפה בחברת כוח אדם, תוקף בחריפות את יו"ר ההסתדרות. "מניעיו של עופר עיני אינם טהורים, הוא נדחק החוצה מהמאבק לצדק חברתי". ההסתדרות בתגובה: "לין יכול לזכות בתואר 'חוצפן השנה'". הצעד הבא: עתירה לבית הדין לעבודה בבקשה להוציא צווי מניעה

אם ההסתדרות תממש את האיום ותכריז על שביתה כללית במשק, איגוד לשכות המסחר יעתור לבית הדין לעבודה ויבקש למנוע את השביתה ולהוציא צווי מניעה לעובדים השובתים - כך הודיע יו"ר האיגוד אוריאל לין. מדובר במהלך קבוע בו נוקט האיגוד במקרים בהם ההסתדרות מכריזה על שביתה כללית במשק. בשביתות קודמות הביא המהלך להפסקת השביתה ולפתיחת מו"מ מזורז בין הממשלה להסתדרות.

 

 

ההסתדרות הכריזה הבוקר על שביתה כללית בדרישה לקבל את דרישת ארגוני מחאת האוהלים ולצמצם ככל האפשר את העסקת עובדי הקבלן וחברות כוח האדם במשק. לין עצמו הוא בעל עניין בנושא, כיוון שאשתו, יהודית לין, היא שותפה בבעלות בחברת כוח האדם לין-ביכלר.  לין אמר בתגובה: "יש מקום לתהות מדוע כאשר תעשיין דורש הטבות לתעשייה, לא דורשים ממנו לציין שהוא תעשיין ואילו העובדה שאני בעל עניין בחברת כוח אדם מתפרסמת שוב ושוב". 

 

לדבריו, "חשוב להבין כי חלק גדול מהעבודות במשק הן עבודות זמניות או חלקיות, שאי אפשר לבצע באמצעות עובדים קבועים. אסור ליצור קשיחות במבנה התעסוקה ואי אפשר לאסור על חברות עסקיות למסור עבודות למיקור חוץ. השאלה המרכזית והאמיתית היא - מה הם תנאי העבודה של עובדי חברות כוח אדם, קבלן ומיקור חוץ?"

 

"עיני צבוע: שידרוש מחברת החשמל להתייעל"

"הכרזת השביתה של עופר עיני תגרום לפגיעה במיליוני אזרחים ולנזקים אדירים למשק, והיא אינה מוצדקת", טוען לין. "אין מדובר בסכסוך עבודה במובן החוק המהווה עילה להשבתת המשק, אלא בנושא המחייב דיון מעמיק ופרטני ולא איום לשימוש בכוח. מניעיו של עיני אינם טהורים והוא נוהג בצביעות כיוון שהוא זה שמוביל את אי הצדק החברתי בישראל.

 

"עיני, שנדחק החוצה מהמאבק לצדק חברתי, שואף לחזור למרכז הזירה, ולאחר חיפוש אחר נושא מתאים, באמצעות יועצי תדמית, בחר נושא שיוכל לשמש לו כעילה לכך. ועל מנת להוסיף למאבקו נופך דרמטי הוא פותח במחזות אימה קיקיוניים בהם הוא מודיע על כוונתו להשבית את המשק.

 

"שיא הצביעות נעוץ בכך שעיני חתם על הסכם עם איגוד לשכות המסחר לקידום משמעותי בתנאי העבודה של עובדי ניקיון ותחזוקה, אך לא פעל לקידומו, כנראה בלחץ לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים. אם עיני אכן שואף לפעול באמת למען עשיית צדק חברתי, עליו לגלות אומץ לב ומנהיגות אמת ולפנות לכל הוועדים החזקים במשק, כמו עובדי הנמלים, חברת החשמל, רשות שדות התעופה והרכבת ולדאוג כי הם יתייעלו ויפסיקו ליהנות, בלחץ הכוח שבידם, מתנאי עבודה מופרזים על חשבון הציבור".

 

בהסתדרות לא נשארו חייבים ומיהרו להגיב: "אוריאל לין יכול לזכות בקלות בתואר 'חוצפן השנה'. הוא וחבריו, בעלי חברות כוח האדם, הם המרוויחים העיקריים מגזירת הקופונים השמנים על גב העובדים החלשים ביותר במשק. היינו מציעים ללין להתחיל לחפש פתרונות להעסקה ישירה של עובדים במקום לעסוק בהכפשות".

 

הטקס הקבוע: האיגוד עותר והשופט מושיב למו"מ

איגוד לשכות המסחר עתר לבית הדין לעבודה בכל פעם שההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה כללי במגזר הציבורי, בשנים 2004, 2006, 2007 ו-2009. בכל המקרים הקודמים התקיים "ריטואל" בית הדין אישר לעובדים להשבית את המשק ליום אחד או יומיים בלבד, כדי "לשחרר קיטור" ולאחר מכן הפסיק את השביתה וכפה על הצדדים לנהל מו"ל מרתוני, שבכל המקרים הסתיים בכך שהממשלה נענתה לרוב דרישות ההסתדרות.

 

בעבר נהגה גם לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, בראשות התאחדות התעשיינים, להצטרף לעתירות נגד השביתה, אך בשנים האחרונות נשיא ההתאחדות ולשכת התיאום אינו מצטרך לעתירות בשל ה"ברית" בינו לבין עיני. בהתאחדות התעשיינים סירבו להגיב לידיעה.


פורסם לראשונה 11/10/2011 12:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא איגוד לשכות המסחר אוריאל לין
צילום: מיכה קירשנר
יו"ר ההסתדרות עופר עיני
צילום: ירון ברנר
מומלצים