בעבודה צריך לומר את האמת - בכל מחיר
כאשר ארגון, חברה, קהילה, מנהיגים את ערך האמת ושמים אותו בקצה הפירמידה, התקשורת נהפכת בריאה יותר, זרימת המידע בין האנשים השונים אפקטיבית יותר, וניהול הזמן מתייעל. בנוסף מתקבל חיסכון משמעותי של כסף
האמת חייבת תמיד להיות נקודת הפתיחה של נימוסים טובים. (ראלף ואלדו אמרסון).
- רוצים להתקדם? אתרו שישה אנשים נכונים
לפני כשבועיים נכחתי במפגש חברתי. אחת מהמשתתפות, מורה במקצועה, סיפרה עד כמה היא קורסת מהלחצים של מערכת החינוך. אני הראשונה, ובלי מרכאות, שמעריכה את עבודתם של מורים ומורות ואכן מאמינה שהם עוסקים במלאכת קודש, בלי מליצות.
מצד שני, כעצמאית, כל יום בו איני עובדת, כל שעה שאיני עסוקה ביצירת הכנסות- פשוט איני משתכרת! אף אחד לא משלם לי אם בא לי להצהיר על ימי חופשה, או אם קמתי "הפוכה" בבוקר וקשה לי לצאת מהמיטה. אף אחד לא מבין שאם הילדה שלי חולה ואני נשארת עימה, איני מייצרת הכנסות באותו יום.
השכירים יכולים להיות רגועים
אין שום מערכת שדואגת לעצמאי, מלבד ביטוחים יקרים שהוא עושה לעצמו, כדי להגן עליו במצבים מאד שגרתיים בהם אינו יכול לעבוד. לעומת זאת, שכירים – בעיקר עובדי הסקטור הציבורי שכל כך רחב במדינת ישראל, יכולים להיות רגועים שמבחינת החוק הכנסתם מעוגנת ובטוחה- בסיטואציות כגון חגים, חופשת קיץ, ימי מחלה וכיוב'.
רק לסבר את האוזן- לעצמאי, כל יום חופש, כל יום מחלה (אלא אם מופעל ביטוח רפואי), אינם מתוגמלים. לכן, כשאני אכן שמחה על חגי ישראל המשמעותיים, אני חייבת גם לדאוג מאובדן ימי עבודה כה חשובים ועצמאיים רבים יבינו זאת.
ובחזרה למורה....כשהעזתי ועניתי שעם ימי חופש כה רבים במהלך השנה, אני חושבת שהמונח "לקרוס" הוא קיצוני, נעניתי בטון נעלב על אטימותי וכיצד איני מסכימה.
אני חושבת שהנושא של לומר את האמת, בפנים, גם אם בצורה יפה ואדיבה, הולך ונאלם. כולנו מכירים את אומרי ההן, את אלו שאומרים את אשר האחרים רוצים לשמוע ולכן מקודמים - חברתית, במשפחה ואף בקריירה.
לאמת יש חשיבות עצומה
אני מאמינה שלאמת יש חשיבות עצומה והיא אכן נקודת הפתיחה של נימוסים טובים. לאמירת אמת, גם אם אינה תמיד פופולרית, גם אם היא גורמת לאנשים לנוע בכיסא בחוסר נוחות, יש חשיבות רבה.
לאחרונה סיימתי לקרוא את הביוגרפיה המרתקת של סטף ורטהיימר, מייסד ישקר. ורטהיימר מספר על הדרך הארוכה, יש יגידו הכואבת והממושכת, שעבר עד אשר קצר את פירות ההצלחה. ממה שקראתי, הוא הקפיד לחרוט על דגלו את אמירת האמת, גם כשהיא לא תמיד נעימה לאוזני השומע. כולל מחשבה משעשעת שהגה- לשלם לעובדי המגזר הציבורי בונוס על אי הגעה לעבודה כדי שלא יעכבו את העבודה...
אני חושבת שהיום המגזר הציבורי התייעל רבות מאז הוא הגה זאת, אך עדיין יש דרך משמעותית לשיפור....
ג'ק וולץ' – היו"ר והמנכ"ל של ג'נרל אלקטריק, מדבר על כך שדווקא יכולתו לומר לאנשים את האמת, יצרה עבורו את ההצלחה אותה חווה.
כוח מרפא
רבים מאיתנו מתחנכים ומחנכים את ילדיהם לעטוף את האמת בפלומת נוצות. לא תמיד זה בריא, לאמת יש כוח מרפא. עם זאת , לאמר אמת, אין הכוונה לפגוע או להעליב. הכוונה היא לשדר לאדם את מה שאתם חושבים בנושא מסוים, אך אין שום הצדקה לפגוע בדרך באדם.
ג'ק וולץ' מכנה את חוסר גילוי הלב כסוד הקטן והמלוכלך הגדול ביותר בעולם העסקים. במקום להיות גלויי לב, אנשים נוטים לא לבטא את עצמם בכנות, לא לאמר את אשר על ליבם, נזהרים מלעורר ויכוח אמיתי. הם שומרים את דעתם לעצמם, מייפים את תחושותיהם ואת המציאות. חוסר גילוי הלב מחלחל לכל רובד בחיינו וכמובן לעולם העסקים.
מתי לאחרונה הייתם בישיבה בארגונכם בה קיבלתם משוב הגון וישיר, ממנה קיבלתם כלים ותובנות מה עליכם לעשות כדי להמשיך ולצמוח בארגון?
ורטהיימר מספר על כך שנהג באופן קבוע לזמן את מנהליו לפגישה ולאמר להם שזה בסדר גמור שהם טועים. רק מה, עליהם לבוא אחרי זמן מה ולאמר מה למדו מהטעות ומה הם מתכוונים לעשות בהמשך כדי שהטעות לא תישנה.
יש חשיבות עצומה ליצור תהליך של תקשורת פתוחה יותר בחיים בכלל וכמובן גם במקום העבודה. כאשר אנשים מעזים לחוש חופשיים יותר לבטא את אשר על ליבם, לשתף, להתווכח,
זהו סימן לארגון בריא וחי - בדיוק כמו בזוגיות. כאשר הכל ירח דבש, סביר להניח שיש בעיות מתחת... רבים יאמרו, ובצדק, שגילוי לב מנוגד לטבעו האמיתי של אדם.....אך כך גם דברים אחרים שאנו עושים, בניגוד לרצוננו הטבעי.
ברור לכולנו שלא מדובר לברוא עולם ובו כל הזמן אנשים מדברים את אשר על ליבם, אך כאשר ארגון, חברה, קהילה, מנהיגים את ערך האמת ושמים אותו בקצה הפירמידה, התקשורת נהפכת בריאה יותר, זרימת המידע בין האנשים השונים אפקטיבית יותר, ניהול הזמן וניהול הישיבות מתייעל ולארגון נחסך סכום כסף אדיר.
הכותבת היא מנכ"ל התמרה - תהליכים בעיצוב חיים. ניתן לפנות אליה בדוא"ל