שתף קטע נבחר
 

נועם שליט: איפה היו המשפחות השכולות עד כה?

מאבק המשפחות הגיע לבג"ץ: בתום הדיון בביהמ"ש העליון בעתירות נגד שחרור האסירים בעסקת שליט, אמר אביו של גלעד כי הוא "מצטער על כך שנציגי המשפחות השכולות לא היו איתנו כשניסינו לייצר לחץ על חמאס". כמה מהם צעקו לעברו: "תתבייש, דם בנינו על ידייך". ההחלטה - תוך כמה שעות

משפחת החטוף מול המשפחות השכולות: יממה לפני החזרה הצפויה של בנו, אחרי כמעט 2,000 יום בשבי, נאלץ נועם שליט להתמודד מול הטענות והעתירות נגד עסקת השבויים. אביו של גלעד, ששמע שניות לפני כן את שבואל סחיווסחורדר, יתום הפיגוע בסבארו, זועק ואומר כי יבצע "תג מחיר במרצחים", פנה לעיתונאים וביקר את נציגי המשפחות השכולות. "אני מצר על כך שהם לא היו איתנו כשניסינו לייצר לחץ על ממשלת ישראל להפעיל לחץ על חוטפיו של גלעד". החלטת שופטי בג"ץ תינתן בעוד כמה שעות.

 

דיון סוער בבג"ץ: "תג מחיר למרצחים"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עסקת גלעד שליט - הכתבות האחרונות:

 

בתום הדיון בבית המשפט העליון בעתירת המשפחות השכולות נגד העסקה, ביקר שליט גם את שתי הממשלות האחרונות: "אני חייב להגיד שלבנו עם המשפחות השכולות. אנחנו מבינים את כאבם, אנחנו גם משפחה שכולה. אנחנו מודעים לזה שזו עסקה קשה, היינו מאושרים אם גלעד היה משתחרר בעסקה יותר קלה, אבל לצערנו מדינת ישראל לא השכילה במשך חמש שנים לשחרר את גלעד. שתי ממשלות התחלפו, רמטכ"לים, ראשי שב"כ, ראשי זרועות - הם אמרו וציינו שלא הצליחו לייצר שום חלופות אחרות, או מנופי לחץ אחרים".

 

על המשפחות שמנהלות את המאבק נגד העסקה, במסגרתה ישוחררו 1,027 אסירים פלסטינים, 477 מהם כבר מחר, אמר שליט: "אני מצר על כך שנציגיהם לא היו איתנו ברוב התקופה הזאת, שבה ניסינו להפעיל לחץ על החמאס. לעצור את משאיות הכסף והסחורה. ממשלת ישראל לא הצליחה לייצר שום אלטרנטיבה אחרת ולכן העסקה היא לא קלה".

 

דיון בבג"ץ: נועם שליט מול משפחות שכולות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שליט האב טען כי עיכוב העסקה קריטי לגורלו של בנו: "לצערנו אי ביצוע העסקה לא יחזיר את היקרים שנרצחו בפיגועים האלה, על זה אף לא יכול להתווכח. אבל מצד שני אי ביצוע העסקה יכול לגזור את דינו של גלעד למוות. כל עיכוב בעסקה יכולה לגזור את דין העסקה ולגזור את גורלו של גלעד למוות". חלק מבני המשפחות השכולות במקום צעקו לעברו: "תתבייש לך, דם בנינו על הידיים שלך".

 

נשיא המדינה מחכה לגלעד: "אושפיז מיוחד"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דבריו של שליט נאמרו בתום דיון סוער בבג"ץ בארבע העתירות שהוגשו נגד העסקה. "אתם המעצור האחרון", פנה לשופטים יוסי מנדלביץ', שאיבד את בנו יובל בפיגוע בקו 37 בחיפה בשנת 2003. נציגת המדינה ביקשה מבית המשפט שלא לדחות את ביצוע העסקה, ובא כוחה של משפחת שליט הבהיר: "זו עסקה רגישה, נפיצה, שבירה, כל החלטה, כל שינוי, כל עיכוב מצד בית המשפט הנכבד עלולים להיות טוטליים".

 

שבואל סחיווסחורדר. "הולך לבצע תג מחיר במרצחים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שבואל סחיווסחורדר. "הולך לבצע תג מחיר במרצחים"(צילום: גיל יוחנן)

 

נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, הודתה כי מדובר בפסיקה מורכבת: "הבעייתיות המוסרית המשפטית פרושה בפני כולנו, בתוך עמנו אנחנו יושבים. הדילמות הן קשות מאוד. המחיר הוא באמת ביטול של החלטות משפטיות, של פסקי דין, של מאמץ של גורמי הביטחון וגורמי המשפט, וכולם כדי שהאנשים האלה יהיו מאחורי סורג ובריח. זה נתון ידוע. זו נקודת פתיחה קשה".

 

"שבעה מיליון בני ערובה" 

בתום הדיון, התפרץ מול המצלמות שבואל סחיווסחורדר, שאיבד חמישה מבני משפחתו בפיגוע במסעדת סבארו בירושלים לפני עשור. "אני הולך לבצע תג מחיר במרצחים", זעק. גם אחיו מאיר יצא נגד עסקת שליט: "אני לא חושב שהחיים שלו שווים יותר מהחיים של כל אחד אחר במדינה הזו".

 

נועם שליט בבית המשפט. "אין אלטרנטיבה" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
נועם שליט בבית המשפט. "אין אלטרנטיבה"(צילום: גיל יוחנן)

 

מאיר תקף באופן אישי את נועם שליט: "שלכל הפחות ישים סרט שחור בבית שלו, יגיד שביום השמח שלו, הוא לא באמת שמח, הוא עצוב על הכניעה של כל עם ישראל. הוא בא לפה לחפש את התקשורת ובא לנעוץ את המסמר התקשורתי של הקמפיין. אנחנו שבעה מיליון בני ערובה היום. אם היו עושים הצבעה, אני לא בטוח שכולם היו מצביעים בעד העסקה". 

 

בני המשפחות השכולות התלוננו בדיון על כך שהמדינה לא הודיעה להם על שחרור רוצחי יקיריהם. מנכ"ל משרד המשפטים, גיא רוטקופף, אמר בשידור החי ב-ynet: "חוק זכויות נפגעי עבירה קובע שכל אדם שמבקש זכאי לקבל נתונים. יש אנשים שביקשו שלא יפנו אליהם. האמירה של בית המשפט בפסק הדין הקודם הייתה חד משמעית - כל אדם שיבקש להיות מיודע, יהיה מיודע".

 

שופטי בג"ץ בדיון. ההחלטה - הערב (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שופטי בג"ץ בדיון. ההחלטה - הערב(צילום: גיל יוחנן)

 

"הקמנו מענה של 24 שעות ביממה", הוסיף רוטקופף, "68 אנשים פנו אלינו. אני אישית

שוחחתי עם משפחות והודענו לכל האנשים שרצו להיות מיודעים. אם יהיה מצב שבו מדינת ישראל תעסוק בשחרור האסירים כל אדם שירצה לקבל מידע יוכל, במידה ויפנה אלינו".

 

בזמן הדיון הסוער, הפגינו מחוץ לבית המשפט העליון 15 בני אדם - עשרה מתנגדים לעסקה וחמישה תומכים. המתנגדים, שהשתתפו בצעדת מחאה שהתקיימה מוקדם יותר בבירה, נשאו דגלים לבנים ושלטים שעליהם נכתב "ביבי רוצח" ו"עסקת שליט=רצח יהודים". המפגין שנשא את השלט בגנות ראש הממשלה זומן לחקירה במשטרה בחשד להסתה. "הייתי כבר בהרבה חקירות משטרה כאלו", אמר, "אני אסתמך על הטיעון של 'אמת דיברתי'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נועם שליט, הערב בדיון בבג"ץ
צילום: EPA
הפגנה נגד העסקה בירושלים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים