שתף קטע נבחר

 

בנגקוק לפני ההצפה הגדולה: 'מרגישים את הלחץ'

היום צופים עלייה של 10 ס"מ עד חצי מטר במפלס הנהר בבירת תאילנד. התוצאה: המים צפויים לגלוש לתוך העיר ולהציף אזורים רבים. שגריר ישראל בבנגקוק אמר ל-ynet: "ההצפות צפויות להגיע לשכונות סמוך לנהר, כולל קוואסן האהובה על הישראלים"

המים מאיימים יותר ויותר על בנגקוק: לאחר עוד יום של שטפונות בתאילנד, שעל פי נתונים רשמיים גבה את חייהם של כ-400 בני אדם והותיר רבבות ללא קורת גג, מתכוננים בשבת בבנגקוק להצפות שלא נראו כמותן ברחבי העיר עשרות שנים. "הגדות של נהר הצ'או פראיה, באזור המרכזי של בנגקוק יכולים להכיל עד 2.5 מטר של מים מעל פני הים. נכון ליום שישי אחר הצהריים, המים כבר הגיעו לגובה של 2.47 מטר", סיפר אמש (יום ו') ל-ynet יצחק שוהם, שגריר ישראל בבנגקוק. הוא הוסיף: "יום שבת הוא יום קריטי, זה לא הזמן לטייל".

 

אסון טבע בתאילנד

ישראלים בתאילנד: "יש מחסור, אנשים מתבצרים"

המים מאיימים על בנגקוק: צפו בתיעוד השטפונות

 

בנגקוק, ביום שישי בערב

 

לקראת עליית מפלס המים ייתכן כי החומות, בגובה 2.5 מטרים המגינות על חלקים רבים בבנגקוק, יוגבהו. "למרות שהמים לא טיפסו מעל 2.5 מטרים, המפלס היה מספיק גבוה כדי להמשיך את סבלם של אלה שניזוקו מההצפות עד כה, ולאיים על התושבים המוגנים על ידי החומות", אמר מושל בנגקוק, סוקומבנד פריבטרה. שבעה מתוך 50 המחוזות המשתייכים לבנגקוק הוצפו והתושבים נמלטו מבתיהם על גבי רפסודות במבוק ומשאיות של הצבא. שמונה מחוזות נוספים נפגעו גם כן, אך באורח קל יותר מההצפות.

 

הרחובות כבר מוצפים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הרחובות כבר מוצפים(צילום: AFP)

 

זה השיטפון הכבד ביותר בתאילנד זה 50 שנה. בשל ההצפה נסגר נמל התעופה דון מואנג בתאילנד, המשמש בעיקר לטיסות פנים. נמל התעופה המרכזי ממשיך בינתיים לפעול כרגיל. החשש שהמים יחדרו לתוך לב ליבה של בנגקוק גרם למיליוני בני אדם לחפש מקלט במקומות אחרים, ולמדינות זרות להוציא אזהרות מסע לאזרחיהם. מחלקת המדינה האמריקנית הזהירה מפני נסיעות לא חיוניות לאזורים המיועדים להצפה, בשל קשיי תחבורה ומחסור אפשרי של מוצרי מזון.  

 

מנסים להיות כמה שיותר גבוה (צילום: AP) (צילום: AP)
מנסים להיות כמה שיותר גבוה(צילום: AP)

 

בימים האחרונים שורר בבנגקוק בלבול רב, עקב הודעות סותרות שמפרסמת ממשלת תאילנד, שכבר הוציאה הודעה לתושבים הגרים סמוך לגדות הנהר להתפנות מבתיהם. אבל ההצפות, שגבו את חייהם של מאות בני-אדם, הם רק ההתחלה. "בשבת צופים עלייה של 10 ס"מ עד חצי מטר של מים במפלס הנהר - מה שאומר המים יגלשו לתוך העיר. כל הזמן אומרים 'כשהנהר יגלוש הוא ימלא את כל צנרת הניקוז, ומים יעלו מהביוב', אבל אף אחד לא יכול להעריך במדויק מה יקרה" הסביר השגריר הישראלי בבירת תאילנד.

 

אחד משדות התעופה נסגר (צילום: AP) (צילום: AP)
אחד משדות התעופה נסגר(צילום: AP)

 

"בשבת יהיה יום מכריע", אמר השגריר הישראלי. "ההצפות צפויות להגיע לשכונות שנמצאות סמוך לגדות הנהר, כולל אזור הארמונות והאזורים העתיקים של העיר. שם בסביבה נמצאת גם שכונת הקוואסן האהובה על הישראלים".

 

בימים רגילים בעונה זו, מספר שוהם, שוהים בבנגקוק בין 1,000 ל-2,000 ישראלים. ביום חמישי עדכן משרד החוץ את אזהרת המסע לבירת תאילנד והמליץ לישראלים "לשקול היטב" את ההגעה למקום. בשגרירות מעריכים כי מאות ישראלים שוהים באזורים המועדים לסכנה. "אנחנו בקשר גם עם בית חב"ד, ועד עכשיו הישראלים בסדר. אנחנו פה ושם מקבלים בשגרירות שיחות של ישראלים שמתעניינים במצב, אבל בעיקר שואלים אם אנחנו יודעים על הנחיות חדשות. אף אחד לא במצוקה וצריך סיוע", הוא הדגיש.

 

הצפות גם באזורי המסחר (צילום: AP) (צילום: AP)
הצפות גם באזורי המסחר(צילום: AP)

 

עם זאת, הלחץ מפני הלא נודע מורגש היטב בבירת תאילנד. "בקבוקי מי השתייה נעלמו מהמדפים, וקשה יותר להשיגם. במסעדות בדרך כלל יש, אבל במחיר יותר גבוה. גם מוצרי מזון חסרים, כי אנשים מנסים לאגור בבתים", אמר שוהם. "מרגישים את הלחץ. יש הרבה פחות אנשים ברחוב, הרבה פחות פקקי תנועה, אלפי אנשים מחנים את כלי הרכב שלהם בחניונים גבוהים מי שמוצא, ומי שלא בשולי הכבישים המהירים. פינו וסתמו לחלוטין את השוק המפורסם של סוף השבוע. העלו את הסחורות למקומות גבוהים, שמו ניילון, ובשבת הוא לא יפתח", הוא אמר.

 

גלגל הצלה בבנגקוק (צילום: AP) (צילום: AP)
גלגל הצלה בבנגקוק(צילום: AP)

 

על הנזקים שעלולה לגרום ההצפה, פירט השגריר: "זה לא צונאמי שהולך לשטוף ולסחוף בתים ואנשים, פשוט המים יעלו. זה אומר זיהום, צחנה, אי-נוחות גדולה מאוד, אבל לא הייתי מגדיר את זה כסכנת חיים מוחשית. המצב מאוד לא נעים, אבל לא הרבה מעבר. מה שכן, מי שרוצה לטייל, זה לא המקום המומלץ בימים אלה".

 

על רפסודה בבנגקוק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
על רפסודה בבנגקוק(צילום: AFP)

 

הממשלה בתאילנד מנסה בכל כוחה למזער את הנזקים. הממשלה החליטה לא לחפור תעלות מים בחמש דרכים מרכזיות במזרח בנגקוק, להובלת

זרמי המים לים, אך היא תחסום את הדרך כדי לייבש את ההצפות. הרשות המנהלת של בנגקוק הציעה לממשלה לקדוח ביסודות של הכביש המהיר, המוביל מצ'ון-בורי לבירה, כדי להגביר את תהליך ייבוש המים באזור.

 

במקביל, משלוח סיוע מטעם חיל הים ייצא במוצאי שבת לתאילנד. משלוח הסיוע כולל בין היתר 200 חגורות הצלה. מי שמסייעת יותר היא ארצות-הברית, ששלחה נושאות מטוסים לאזור תאילנד ועליהן מסוקים - שיסייעו, אם יהיה בכך צורך - בפעולות הצלה. נושאת המטוסים "ג'ורג' וושינגטון" וספינות נוספות נמצאות באזור תאילנד, אך צבא ארצות-הברית טרם קיבל בקשה רשמית לסייע לתאילנד.


פורסם לראשונה 28/10/2011 22:09

 

בהכנת הידיעה השתתף יואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנגקוק הפכה לונציה
צילום: AFP
המים ממשיכים לזרום
צילום: רז חיים
מים בשדה התעופה
צילום: AP
שקים נגד הצפות. יעזרו?
צילום: AFP
מומלצים