שתיקת הכבשים: צפו בחג הקורבן בעולם המוסלמי
מיליוני מאמינים ברחבי העולם חגגו את עיד אל-אדחא בשחיטת כבשים, לזכר נכונותו של אברהם אבינו להקריב את בנו. במכּה השליכו אבנים על "עמודי השטן" ובמוסקבה התפללו בקור מקפיא
עוד בערוץ החדשות בעולם :
עם תום חג הקורבן, שנמשך ארבעה ימים, יסתיימו טקסי העלייה לרגל למכה, החאג'. לפי ההלכה המוסלמית, החאג' היא אחת מחמש מצוות היסוד וכל מאמין המסוגל לעשות זאת, מחויב לעלות לרגל למכה לפחות פעם אחת בחייו.
טקס השלכת האבנים בעיר מינה מסמל את סקילת השטן בידי אברהם. על פי האמונה המוסלמית, השטן ניסה לפתות את הנביא שלוש פעמים ולא הצליח.
כמעט מדי שנה נהרגים בעיר הסעודית עשרות מתפללים לאחר שהם נמחצים למוות בין הנחיל האנושי. בשנת 2004 נהרגו 244 בני אדם במדינה הערבית ובשנה שלאחר מכן נהרגו 360 כאשר מספר עולי רגל מעדו על כבודה בשעה שאנשים שעמדו מאחוריהם המשיכו להתקדם קדימה במהירות.
הרשויות הסעודיות בנו את מתחם התפילה הנוכחי במינה בצורה שתמנע הישנות של מקרים דומים. על פי ההערכות, כ-3 מיליון בני אדם קיימו השנה את מצוות החאג' ועלו לרגל לסעודיה.
בעת קיום טקס השלכת האבנים במינה, עולי הרגל הגברים לובשים על גופם שמלות לבנות, הנשים מכסות את כל גופן מכף רגל ועד ראש למעט הידיים והפנים, וכולם צועקים ביחד "אללה אכבר". "מהרו, עולי הרגל", צועקים במגאפונים אנשי כוחות הביטחון הסעודיים כדי למנוע מיצירת לחץ באזור רחבת עמודי התווך במינה.
עולי הרגל נוהגים לגלח את כל שערות ראשיהם או רק לחתוך את קצוות השיער, מסורת שהחלה עוד בימי עלייתו לרגל של הנביא מוחמד עצמו. המאמינים גם מחויבים על פי האמונה לשחוט כבש או עז כדי לסמל את הקורבן שהקריב אברהם במקום את בנו ישמעאל.
"תודה לאל שאנחנו מקיימים את מצוות החאג' השנה. הלוואי ואללה יגן על כל המדינות הערביות והמוסלמיות", סיפרה דינה מוחמד רמדן, עולה לרגל בת 27 ממצרים שהגיעה לסעודיה ביחד עם בעלה ושני התינוקות שלהם.
במקביל, במוסקבה נאספו 80 אלף מאמינים מוסלמים לתפילה ברחובות הקפואים כדי לחגוג את עיד אל-אדחא. על פי ההערכות, בבירה הרוסית חיים או עובדים בין שניים לחמישה מיליון מוסלמים, אך למרות זאת יש לעיר מספר קטן של מסגדים.
מהמשטרה המקומית נמסר ש-170 אלף בני אדם חגגו את החג בעיר הבירה הרוסית, וכי 80 אלף מהם התרכזו סביב מה שהיה בעבר המסגד הגדול של העיר.
המסגד הגדול של מוסקבה נהרס בחודש ספטמבר האחרון ובנייתו של מסגד חדש החלה לא הרחק ממנו.
רבים מהמתפללים שאזרו אומץ לצאת לרחובות בקור מקפיא של 8 מעלות צלזיוס מתחת לאפס הם מהגרי עבודה ממדינות מרכז אסיה, שבעבר היו חלק מברית המועצות.
"ברור שצריך שיהיו מסגדים", אמר מארוב, עובד בחנות מקומית מטג'יקיסטן. "תראה כמה אנשים יש ברחובות וקר מאוד. הם עומדים כאן ומחכים לתחילת התפילות מאז 06:00 בבוקר, ואין כאן אף מתקנים להתפלל בהם".