שתף קטע נבחר
 

לגארד: משבר החובות עלול לגרום לעשור אבוד

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית מבקרת בסין בניסיון לרתום את המעצמה הקומוניסטית לסייע לאירופה. "אם לא נפעל באומץ ואם לא נפעל ביחד, הכלכלה מסביב לעולם תסתכן בהידרדרות ספיראלית של חוסר ודאות וצניחה בביקושים העולמיים", הזהירה

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד מזהירה כי משבר החובות באירופה עלול לגרור את הכלכלה העולמית אל תוך "עשור אבוד". במהלך נאום שנשאה בפני פורום כלכלי בסין הדגישה לגארד כי על המדינות העשירות לשאת בנטל בהחזרת הצמיחה ושיקום האמון.

 

משבר באירופה

 

לדברי לגארד, התוכנית של אירופה להגיש חבילת סיוע ליוון היא "צעד בכיוון הנכון", אך התחזית לכלכלה העולמית נותרה מסוכנת וחסרת ודאות. "יש בוודאות עננים מעל האופק, בעיקר בכלכלות המפותחות ובמיוחד באיחוד האירופי ובארצות הברית", אמרה יו"ר קרן המטבע הבינלאומית.

 

"ההיגיון שלנו הוא שאם לא נפעל באומץ ואם לא נפעל ביחד, הכלכלה מסביב לעולם תסתכן בהידרדרות ספיראלית של חוסר ודאות וצניחה בביקושים העולמיים. אנחנו עלולים להסתכן במה שכמה פרשנים כבר מגדירים כ'עשור אבוד'".

 

מנהיגי אירופה מקווים שכלכלות מתפתחות גדולות, כמו סין, ישקיעו חלק ניכר מרזרבות מטבע החוץ שלהן כדי לסייע לסיים את משבר החובות שמאיים כעת גם על כלכלות גדולות מיוון, כגון איטליה. אולם בסין קיימת סקפטיות באשר לכך, מאחר שדעת הקהל מתנגדת בתוקף לסייע למדינות אירופה, שם נהנים התושבים מהכנסה ממוצעת גבוהה בהרבה מאשר עמיתיהם הסינים.

 

ראש ממשלת יוון פפנדראו: "על העם היווני להחליט האם נישאר בגוש האירו" (צילום: AP) (צילום: AP)
ראש ממשלת יוון פפנדראו: "על העם היווני להחליט האם נישאר בגוש האירו"(צילום: AP)

 

קובעי המדיניות בסין חוששים גם שהתוכניות של אירופה "לא שלמות ומוצקות", כך על פי דיווחים בסוכנות הידיעות הסינית הרשמית. הסינים מתחו ביקורת על ספקנות בקרב האירופאים עצמם וחוסר תיאום בין מדינות האיחוד האירופי. לפני ביקורה בסין, ביקרה לגארד במוסקבה, שם ניסתה לשכנע גם את ההנהגה הרוסית לסייע במשבר החובות.

 

לפני כשבועיים בזמן שמנהיגי אירופה החליטו למחוק מחצית מהחוב של יוון בהסכם בריסל, דיווח העיתון הסיני הרשמי "הצ'יינה דיילי" כי סין ומדינות מתפתחות נוספות הסכימו לסייע לגוש האירו ולקחת חלק בקרן חילוץ מיוחדת שתוקם, העיתון ציטט אז מקור אנונימי המקורב למקבלי ההחלטות באירופה, אך לא סיפק פרטים על ההשקעה הסינית. על פי הידיעה, המובילות בין המדינות המתפתחות יתרמו לקרן החילוץ דרך קרן המטבע הבינלאומית.

 

משבר עמוק באיטליה

הדרמה הכלכלית-פוליטית באירופה רשמה אמש פרק מטלטל נוסף כאשר נשיא איטליה, ג'ורג'יו נפוליטנו, הודיע כי ראש הממשלה, סילביו ברלוסקוני, יתפטר מתפקידו לאחר שהפרלמנט יאשר את הרפורמות הכלכליות. האיחוד האירופי דורש את יישום הרפורמות כתנאי לחילוץ איטליה, הכלכלה השלישית בגודלה באירופה, ממשבר החוב העצום שאליו נקלעה. ההצבעה על התוכנית צפויה בשבוע הבא.

  

ברלוסקוני, אתמול. סופו של עידן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ברלוסקוני, אתמול. סופו של עידן(צילום: AFP)

 

"אחרי אישור החוק הפיננסי, שכולל את כל התיקונים שאירופה ביקשה מאיתנו, אני אתפטר", אמר ברלוסקוני לערוץ הטלוויזיה שבבעלותו, "קנלה 5". לדבריו, איטליה נמצאת "בעמדה קשה" בנוגע לשווקים הפיננסיים ועליה להראות כי היא מסוגלת לבצע רפורמות רציניות. הוא הוסיף כי האפשרות הסבירה היחידה היא קיום בחירות חדשות.

  

הלחץ על ברלוסקוני להתפטר גבר אתמול לאחר הצבעה תקציבית חשובה בפרלמנט ברומא. ברלוסקוני ניצח אמנם בהצבעה על ביצועי התקציב של ממשלתו בשנה החולפת, אך התוצאות הראו כי הוא איבד למעשה את הרוב בקרב הנציגים. לאחר ההצבעה נפגש ברלוסקוני עם הנשיא במשך כשעה, ובתום הפגישה פרסם נפוליטנו את ההצהרה.

   

  • הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לגארד, מציבה תמרור אזהרה
צילום: AFP
מומלצים