שתף קטע נבחר

"לא נשיב את שאבד בים המלח, אך נוכל לשקמו"

שר התיירות השיב לשאלות גולשי ynet על ים המלח, שתי יממות לפני שנדע האם ייבחר כפלא עולמי. לאן הולך הכסף מההצבעות, מדוע הפלסטינים שותפים, ומה ייצא לנו מכל זה בסוף התחרות?

>>> ים המלח - פלא עולמי: בואו להצביע ולהשפיע

 

שתי יממות לפני תום ההצבעה שתקבע אם ים המלח הוא אכן פלא עולמי - אירחנו בפורום ב-ynet את שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, כדי לאפשר לגולשי האתר "רק עוד שאלה קטנה" לפני שיצביעו גם הם. במקביל שב וקרא גם ראש הממשלה בנימין נתניהו להצביע למען הפלא: "הזכייה תהפוך את ים המלח לאחד מאתרי התיירות המובילים בעולם ותתרום רבות לא רק לנו, אלא גם לשאר המדינות באזור, ותגביר את שיתוף הפעולה האזורי".

 

עוד בערוץ התיירות:

 

הגולשת "בובה" ביקשה לדעת מתי נדע את תוצאות ההצבעה המותחת, לאחר סיומה. "ההצבעה מסתיימת ביום ו' הקרוב, בשעה 11:00", השיב השר, "בשעות הערב, אחרי השעה 21:00, אמורה הקרן, המנהלת את התחרות, לפרסם את התוצאות".

  

"תשקיעו בשיקום, לא ביחסי ציבור"

גולשים לא מעטים הביעו תרעומת על הזנחה מרובת שנים בים המלח. הגולש רן מחה על כך שמדינת ישראל הפקירה את האזור,

שהוא אחד המקומות היפים בעולם. "האם לא ראוי שלפני שמבקשים מהציבור ליחצ"ן את ים המלח נעשה התגייסות לשיקומו ולהפסקת הייבוש?", תהה. על כך השיב השר מיסז'ניקוב: "ים המלח הוא אכן אחד המקומות אשר הוזנחו במשך דורות רבים ואני מאמין כי הגיע הזמן להפסיק לבכות ולהתחיל לשקמו, למעננו ולמען הדורות הבאים".

 

"לאחר ההכרעה על שיקום האגן הדרומי באמצעות קציר מלח, אני מקווה שהנושא יוסדר בקרוב בין משרד האוצר למפעלי ים המלח ונוכל להתחיל בתהליך שיקום ופיתוח מהיר. אמנם לא נוכל להשיב את שאבד, אך נוכל באמצעות שיתוף פעולה של כל משרדי הממשלה והנוגעים בנושא, לשקם את הים ולפתח את האזור", סיכם השר.

  

ים המלח שייך לפלסטין?

"רציתי להצביע באתר לים המלח אולם ראיתי שהוא משוייך באתר ל-3 מדינות: ישראל, ירדן ו"פלסטין", כתב הגולש דדי, שתהה האם הוקמה מדינת "פלסטין" מבלי ליידע אף אחד. "מדוע לערבב פוליטיקה בעניין כל כך חשוב?".

 

"את התחרות מנהלת קרן פרטית, אשר היא הקובעת את תנאיה", הסביר שר התיירות.

"בהתאם לתנאים אלו, כל אתר אשר נרשם לתחרות, חייב לקבל אישורם של כל מי שגובל באתר, במקרה זה מדובר בישראל, ירדן והרשות הפלסטינית".

 

ולמה הירדנים לא עוזרים?

הגולש פופאיי שאל מדוע הירדנים – שהם שותפינו במועמדות על ים המלח - לא משתתפים במימון הקמפיין.

"אנחנו עושים הכל והם יבואו ויקחו את התיירים", טען.

 

"ים המלח הוא מועמד בהתאם לתנאי התחרות, על ידי ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית", הסביר השר מיסז'ניקוב, "אמנם לא קיים שיתוף פעולה, לצערי, בקידום מועמדותו של הים, אך אני מאמין כי גם כאשר כל אחד פועל בנפרד לקדם את מועמדותו של הים, כולנו נרוויח מכך".

 

רגע, אז מה ייצא לנו מזה?

הגולש מאיר תהה מה ייצא לנו מכל זה: "בוא ונגיד (ונקווה) שים המלח יזכה, אז מה קורה אחרי זה? מה מקבלים?"

 

על כך השיב שר התיירות כי עצם קיום התחרות מקנה לים המלח חשיפה גדולה בחו"ל, שכבר מביאה תיירים רבים יותר לים המלח. "אני מאמין כי זכייה בתחרות תעצים ותגביר את התיירות לישראל", אמר השר, והדגיש כי תייר שמגיע מחו"ל לים המלח לא מבקר רק בו, אלא גם בירושלים, תל אביב, אילת, טבריה, אזור הגליל ועוד אזורים.

 

רק 7 מיליון: מעטים מול רבים

"אני מנסה להבין מה הסיכויים שלנו להיות חלק מזוכי התחרות אם כל מדינה יכולה להצביע לעצמה,

הרי אנחנו מליונים בודדים ואילו המתמודדים מולנו גדולים מאיתנו פי כמה וכמה", כתב הגולש רן. "האם יש פקטור נוסף שמשפיע על התוצאות או שזה אך ורק ההצבעות של האדם הפרטי?"

 

שר התיירות הסביר כי ההצבעה באמצעות מסרונים הינה בלתי מוגבלת, בניגוד להצבעה באתר – ולכן בפעולות השיווק בעולם הקפיד משרד התיירות להדגיש את האפשרות להצבעה באתר, כדי ש"גם אם תושב מדינה מתחרה מצביע למדינתו, עדיין יוכל ויבחר להצביע גם לים המלח שלנו". הוא גילה כי במסגרת זו נעשו מספר שיתופי פעולה עם מתחרים אחרים, למען הגדלת הסיכוי במדינות אחרות.

  

ולאן הולך הכסף?

הגולש שני תהה להיכן הולך הכסף מההצבעות באמצעות מסרונים. "מארגני התחרות הגדירו שתי דרכים להצבעה, באמצעות מסרון או דרך אתר התחרות. ההצבעות באמצעות המסרון מגיעות לקרן, כך גם הכסף, המתחלק בין הקרן למפעילי השירות", השיב שר התיירות.

 

איך עוזרים לים המלח לזכות?

קודם כל מצביעים (בדרכים המפורטות בהמשך) וגם מגייסים: אם כל אחד מאיתנו ייקח על עצמו לגייס "רק" 7 מצביעים נוספים, נוכל לרשת את העולם בימים שנותרו עד לסיום התחרות.

 

מצביעים "ים המלח" בתחרות 7 פלאי עולם הטבע דרך:

אתר משרד התיירות www.goisrael.gov.il

אתר ים המלח: http://www.votedeadsea.com

ישירות באתר התחרות: www.new7wonders.com

 

או באמצעות מסרון:

שולחים למספר 2244 את המילים: ים המלח או بحر الميتאו DEAD SEA. מחיר משלוח הודעה: 50 אגורות בישראל, ניתן להצביע ללא הגבלה. התשלום עבור הפעלת השירות, חברת הסלולר, המפעיל בארץ, והקרן הפרטית המקיימת את התחרות.

 

לצפייה בכל השאלות והתשובות בפורום המיוחד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"להפסיק לבכות ולהתחיל לשקם". שר התיירות
צילום: גיל יוחנן
ים המלח. מחכה להצבעה שלכם
צילום: תומריקו
מומלצים