שתף קטע נבחר
 

רמי לוי: "הבונוס שלי היה חסר משמעות לחברה"

בעל השליטה ברשת שיווק השקמה, מאשים את המוסדיים ואת גישת רשות ני"ע בטרפוד הקיצוץ בשכרו. "אני עובד בשביל שכר של 75 אלף שקל ברוטו, נמוך באופן משמעותי ביחס למנכ"לים ובעלי שליטה בתחום שלי". הרשות: "לא התערבנו בטיפול"

אתמול נחשף ב"כלכליסט" כי רמי לוי ואשתו - בעלי השליטה ברשת המזון רמי לוי שיווק השקמה - החליטו למשוך את כל הבונוס לו הם ראויים בגין רווחי החברה ב־2010, למרות שהבטיחו לוותר על 50% ממנו. לוי, שמלווה ביועץ המשפטי של החברה עו"ד רן אפרתי, החליט להגיב על הדברים וטוען כי הגופים המוסדיים יחד עם תקנות רשות ני"ע היו אלה שטרפדו את הפחתת הבונוס.

 

 

השיחה עם לוי נערכה לקראת האסיפה הכללית של החברה, אותה יכנס לוי ביום ד' הקרוב ובה יצטרך להשיג רוב מקרב בעלי מניות המיעוט לאישור הסכמי השכר החדשים שלו ושל בני משפחתו. במידה שלא יצליח, לא יוכל עוד למשוך שכר כבר מהשבוע הנוכחי. דו"ח האסיפה הנוכחי מגלה כאמור כי לוי ואשתו נהנו מבונוס בהיקף של 7.5 מיליון שקל בבגין רווחי 2010. עקב כך זינקה עלות שכרם של בני זוג בכ־60%, מ־6 מיליון שקל לכ־9.7 מיליון שקל.

 

למה משכת את הבונוס של 2010, למרות שהבטחת שתוותר על 50%?

"כללי רשות ני"ע קובעים כי ברגע שבעל שליטה מוותר מיוזמתו על כספים שמגיעים לו על פי הסכמי ניהול, תפקידה של הרשות לבחון האם זה נעשה בכובע של מנהל או בכובע בעל שליטה. ברגע שהקיצוץ נעשה בכובע של בעל שליטה, זאת נחשבת לפעולה הונית, ולכן היא נרשמת פעמיים: גם בדו"ח רווח והפסד וגם כקרן הון במאזן החברה. המשמעות היא שהוויתור על הבונוס ל־2010 הוא חסר תועלת לחברה. הכסף היה נרשם כקרן הון, ולא כרווח לחלוקה".

מרשות ני"ע נמסר כי לוי לא פנה אליהם בנוגע לבונוס של 2010: "הרשות לא התערבה באופן הטיפול החשבונאי לא לשנת 2010 ולא לשנת 2009".

 

ביקשתם בעצם להפחית את הבונוס ומנעו את זה מכם. ניסתם למצוא דרך להשאיר את הכסף בחברה?

"אני מסכים, אבל זה המצב. החברה שלנו היא חברה שמרוויחה בכל מקרה. מטרת המהלך היתה לתת לציבור יותר כסף. לענייננו, פנינו לבעלי המניות ולגופים המוסדיים על מנת לבצע עסקת בעלי עניין. המוסדיים לא רצו לאשר לנו את הפחתת הבונוס, אלא אם אני אתפטר מהדירקטוריון. אני לא ראיתי דבר כזה בחיים שלי. אני מוותר והמוסדיים מתנים לי זאת בכל מיני תנאים שאין להם שום קשר. אנחנו עושים את זה רק כדי לבוא לקראת הצרכנים ולעשות מבצעים יותר מעמיקים".

 

חלק מהמשקיעים חשים מקופחים

"כשראינו שזה המצב, הודענו בספטמבר האחרון שאני אוותר על הבונוס שלו בגין השליש האחרון של השנה, לטובת העובדים. בגלל שהויתור כאן הוא למען העובדים, ברשות הסכימו לראות בכך פעולה ניהולית, מבלי שתהיה לה השפעה על המאזן של החברה".

 

חשבת לקצץ עוד בשכר שלך ושל אשתך, אחרי שמשכתם קרוב ל־10 מיליון שקל בשנה שעברה?

"אני עובד בשביל שכר של 75 אלף שקל ברוטו (עלות שכרו החודשית עומדת על כ־115 אלף שקל, ל"פ), נמוך באופן משמעותי ביחס למנכ"לים ובעלי שליטה בתחום שלי. בהסכם החדש אני מוותר על חצי מהבונוס שלי ל־3 שנים, ובנוסף הודעתי שאבצע קיזוז גם בשנים של הפסד. לא ייתכן שמנכ"ל כלשהו יקבל בונוס מבלי שהוכיח תוצאות בשטח לאורך מספר שנים, ואני לא רק אומר, אלא גם מבצע.

 

אם לא תשיג את הרוב הנדרש באסיפה הכללית תתפטר מהדירקטוריון?

"כיום אין למשפחתי רוב בדירקטוריון ואני נמצא במיעוט. המוסדיים ביקשו שאשתי תצא מהדירקטוריון, והיא יצאה, ביקשו שאחי דרור ייצא והוצאנו אותו, ביקשו שהחתן שלי אופיר לא יהיה עוד יו"ר, והסכמתי. אני מקווה שהמתנגדים יעריכו את השינויים ויתמכו בי כעת. בני המשפחה שלי שומרים על החברה עוד לפני ההנפקה והתוצאות מדברות בעד עצמן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים