זלצר: "אהבת הארץ והכדורגל הייתה בנפשו"
מסע הלוויה של יצחק שניאור ז"ל, אחד מגדולי המאמנים בכל הזמנים שהלך לעולמו ביום ראשון בגיל 86, נערך הבוקר (ג') בבית העלמין ירקון. עו"ד חנוך קינן: "הוא היה אדם נטול אינטרסים"
דרכו האחרונה. הבוקר (ג') הובא למנוחות בבית העלמין ירקון יצחק שניאור ז"ל, מגדולי המאמנים בכל הזמנים, שהלך לעולמו ביום ראשון בגיל 86. מצב בריאותו של שניאור התרופף בשנה האחרונה, ובימיו האחרונים הוא אושפז בבית חולים, שם נקבע מותו.
בהלוויה נכחו שחקנים משנות ה-50 ועד שנות ה-90, ששיחקו לצידו של שניאור, ובנוסף שחקנים אותם הוא אימן. אברהם בנדורי ואמציה לבקוביץ' מתקופתו הראשונה כשחקן, גיורא שפיגל, צבי רוזן, מאיר נמני, משה עסיס, נסים בכר - כולם כוכבי עבר במכבי תל אביב.
לופא קדוש, יהודה שהרבני וגדי צלניקר,
שזכו עם שניאור באליפות המדינה הראשונה שלו (ושלהם) בקבוצת הכח מכבי רמת גן ב-1965, הגיעו לחלוק כבוד אחרון למאמן.
עוד הגיעו: שלמה שרף, יצחק שום, נסים ברדה, משה סיני, בני טבק, אבי נימני, איל ברקוביץ', אלי אוחנה, אלון חזן, גיא שמיר, יעקב אקהויז, קובי סגל, אלי כהן, אריאל שיינמן, שטרן חלובה, יו"ר ההתאחדות אבי לוזון, המנכ"ל אורי שילה והיועץ המשפטי משה אביבי.
מוישיק ומירה שוייצר (הבן ורעייתו של המאמן דובי שוייצר ז"ל), ויסמין גרונדמן (רעייתו של יענקלה ז”ל, שהיה שותפו לאימון נבחרת ישראל) הגיעו גם כן.
מנהל מחלקת הספורט בקול ישראל, דני דבורין, שאביו לוניה ז"ל שיחק יחד עם שניאור בבית"ר ת"א, היה ראשון הסופדים. דבורין סיפר עד כמה שניאור היה שחקן נערץ בתקופה שלפני הקמת המדינה עוד בקבוצת נורדיה, וכמובן לאחריה בבית"ר ת"א ובמכבי ת"א.
בין הנוכחים מדור הוותיקים היו גם מוסיק ליטבק, ישראל חליבנר, אליעזר פרופר, נחמיה חליבה, אלדד בוקשפן ורחביה רוזנבאום, שאף ספד לשניאור.
עו"ד חנוך קינן, לשעבר שדר ב"שירים ושערים" והיום פרקליט גם בתחום הספורט, אמר על שניאור: “הוא היה איש עקרונות, נטול אינטרסים, ומי שרצה להיות בקירבתו היה צריך להתיישר לפי העקרונות שלו. הייתה בינינו חברות אמת. חבר, קצין וג'נטלמן".
חתנו של שניאור, המאמן זאב זלצר, אמר: "בצעירותו שניאור השתתף במבצעים שחלקם חסויים עד היום. הוא לקח חלק בפיצוץ מפקדה בריטית ביפו ובשוד הכספות בצריפין. לימים כשהיה מאמן, רבים הכירו אותו כאדם קשוח, אבל הוא תמיד רצה רק בטובת האנשים שעבדו איתו.
"מחוץ למגרש הוא היה ההיפך הגמור, אדם רך כמו חמאה. הוא לא יכול היה לראות נכד בוכה. המדינה תחסר אדם כמו איציק שניאור, שאהבת הארץ והכדורגל הייתה בנפשו".
שמעון צ'רנוחה, שהכיר את שניאור במעבר שלו מבית"ר ירושלים למכבי נתניה, סיפר: “שניאור היה כמו אבא שלי. שיחקתי בעמדת הבלם כמוהו, והוא לימד אותי דברים שעזרו לי להתקדם בכדורגל".
שניאור נולד בשנת 1925 בפולין, ועלה לארץ בגיל שמונה. כעבור שש שנים החל בקריירת הכדורגל כשחקן במדי בית"ר ת"א ואחר מכן עבר ליריבה העירונית מכבי, וזכה עימה בארבע אליפויות.
בגיל 33 פרש מכדורגל כדי לעמוד על הקווים, וכמאמן זכה בשלוש אליפויות עם שלוש קבוצות שונות: הכח ר"ג ב-1965, מכבי ת"א ב-72' והפועל ת"א ב-88'.
לאחר מכן חבר ליעקב גרונדמן ז"ל, כדי ליצור את הצמד הידוע בכינויו ש.ג. השניים הובילו את ישראל למשחקי ההצלבה מול קולומביה, והיו קרובים לעלות למונדיאל 90'.