שתף קטע נבחר
 
צילום: דודו אזולאי

לביבות צבעוניות: 3 מתכונים מלבבים

אין תחליף לטיגון הלביבות, כך חושבת רותי קינן, אבל לתפוחי האדמה דווקא יש ולכן היא מכינה לביבות זוקיני, לביבות בטטה ולביבות דלעת - כולן על בסיס המתכון האלמותי של הלטקעס

בעיני, לביבות כמו פשטידות, הן מאושיות אמנות המיחזור הקולינארי. בהנחה שיש לכם תמיד בהישג יד שתיים-שלוש ביצים וקצת קמח מכל סוג שהוא (גם לחם ישן בא בחשבון), אתם יכולים לסמוך על שני המאכלים האלה. מוסיפים למה שמוצאים במקרר או במזווה או לשאריות של יום האתמול, דוחסים לתבנית או מטגנים במחבת והנה לכם מאכל חדש ומחודש, שאיש לא יחשוד בעברו.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

מאחר שחנוכה הוא חגן של הלביבות, התייחסנו אליהן הפעם בכבוד המגיע להן והכנו אותן מחומרים שנרכשו במיוחד. מדדנו כמויות מדויקות ורשמנו את כל ההוראות הנחוצות כדי שיצליחו גם לכם כמו שהצליחו לנו.

 

המשימה הפעם היתה לחרוג קצת משגרת לביבות תפוחי האדמה כדי לגוון קצת את השולחן, בטעם וגם בצבע. ולא שיש לנו משהו נגד הלטקעס המסורתיות: נהפוך הוא, אנחנו מעריצים גדולים שלהם גם בכל ימות השנה. וזו גם הסיבה שהלביבות שהכנו מזוקיני, בטטה ודלעת נשענות בדיוק על המתכון הבדוק של הלאטקס המיתולוגיות.

 

לבסיס הבטוח הוספנו חומרי תיבול ועניין קצת אחרים - שאתם, כמובן, מוזמנים להוסיף ולגרוע בהתאמה לטעמכם האישי. כי כאן, בעצם, טמון הקסם: כמעט כל מה שתוסיפו לא יכול לגרוע - מגבינות קשות או טריות ועד שאריות בשר או נקניק - הכול יתקבל בברכה.

 

ומשהו לעניין הטיגון: בשנים האחרונות, מרוב אחריות לבריאות הציבור, כמעט שכחנו שהלביבה התיידדה עם חנוכה דווקא מעצם פעולת הטיגון. בחג שבו למעשה השמן הוא הכוכב, מנסים כל הזמן לשכנע אותנו לצמצם את נוכחותו או להמיר את פעולת הטיגון באפייה. לטעמי, אין תחליף לטיגון, שקובע לא רק את טעמן של הלביבות אלא גם את מרקמן. מה שבכל זאת כדאי לעשות הוא להשתמש בשמן בריא - אני מטגנת רק בשמן זית (ואתם יכולים לסמוך עלי כשאני מבטיחה לכם שהוא השמן המתאים ביותר לטיגון, אני יכולה להציג תעודות). הקפידו על חום השמן - תרגול קצר יסייע לכם לאזן את הטמפרטורה כך שהשמן יהיה חם דיו כדי לאטום מיד את מעטה הלביבה למנוע ספיגה מיותרת אך גם לא יישרף. מחבת טובה, עם ציפוי אל דבק, יכולה לחסוך בכמויות השמן וגם במאמצי הניקוי אחרי הטיגון.

ושיהיה חג אורים שמח.

 

לביבות לחג (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לביבות לחג(צילום: ירון ברנר)

לביבות זוקיני

המרכיבים (לכ-30 יחידות):

1 ק"ג זוקיני מגורר על מגררת עבה

1 כפית מלח

3 שיני שום כתושות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

3 ביצים

1/4 כוס קמח

קורט אגוז מוסקט

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את הזוקיני בקערה, מוסיפים את המלח ומניחים לעמוד כ-15 דקות.
  2. סוחטים היטב את הזוקיני כדי להוציא מהם את מרב הנוזלים שהופרשו. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, קליפת הלימון, הביצים, הקמח אגוז המוסקט ועוד מלח לפי הטעם.
  3. מחממים שמן לטיגון במחבת בינונית. מעבירים כפות מהתערובת, משטחים מעט ומטגנים עד שמזהיב משני הצדדים.

 

לביבות בטטה

המרכיבים (ל-25 יחידות):

600 גרם בטטה קלופה ומגוררת על מגררת עבה

1 בצל

3 ביצים

3 כפות מחוקות קמח

1 כפית פפריקה

מלח, פלפל

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את הבטטה והבצל בקערה, מוסיפים את הביצים, הקמח, הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת ומעבירים כפות מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים עד שמזהיב היטב. הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.
  3. מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת השומנים.

 

זוקיני, דלעת ובטטה - לביבות צבעוניות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
זוקיני, דלעת ובטטה - לביבות צבעוניות(צילום: ירון ברנר)
 

לביבות דלעת וג'ינג'ר

המרכיבים (ל-15 יחידות):

1/2 ק"ג דלעת, מגוררת על מגררת עבה

1 כפית מלח

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

2 ביצים

3 כפות קמח

2 כפות גרעיני דלעת מקולפים

פלפל שחור

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את הדלעת במסננת מעל קערה, מוסיפים את המלח ומניחים לעמוד כ-15 דקות.
  2. סוחטים היטב את הדלעת כדי להוציא ממנה את מרב הנוזלים שהופרשו. מוסיפים את הביצים, הקמח גרעיני הדלעת ומעט פלפל.
  3. מחממים שמן לטיגון במחבת בינונית. מעבירים כפות מהתערובת, משטחים מעט ומטגנים עד שמזהיב משני הצדדים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים