זוהרת בטורקיז: אוכלים טוב בכנרת
בין אתרי תיירות וצימרים קסומים, ניתן למצוא על שפת הכנרת גם פינות חמד קולינריות. רועי ירושלמי עם בית קפה סודי ומפנק, מסעדת בשר כשרה ויפהפייה וכמובן - שפע של תמרים ודגים
על כך שעמק הירדן הוא אחד האזורים היפים בארץ אין עוררין. אבל מה לגבי האוכל? שאלה מצוינת. מעוז החלוצים הציוני הפך במרוצת השנים לאזור שופע מסעדות, אתרי תיירות וכמובן צימרים רבים.
עוד בערוץ האוכל:
מטיילים וגורסים: 10 מסעדות שוות ברחבי הארץ
הפיקאסו של המקארון: ראיון עם פייר הרמה
חיים כהן חוזר למטבח עם מסעדה חדשה ומסקרנת
בשבוע הקרוב יתקיים פסטיבל טעם כנרת, שבמסגרתו יעלו בעמק את הקולינריה על נס ושלל מסעדות, קיבוצים ובתי קפה באזור יציעו ארוחות ופעילויות יחודיות. יצאנו לעמק הירדן לחפש את פינות החמד שמצדיקות עצירה בדרך בכל ימות השנה:
מרינדו ומרינדו בנמל | עין גב
מרינדו החלה את דרכה כקצבייה מושקעת, המתמקדת בטלאים. עם הזמן היא הפכהלרשת קצביות מפונפנת, שאת נתחיה המעולים גם ניתן לטעום ב-2 מסעדות מצוינות הממוקמות בקיבוץ עין גב.
המחירים לא זולים (ואפילו יקרים למדי) אבל נתחי הבשר שמקבלים שווים את ההשקעה, שכן מדובר באחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ.
מסעדת האם הלא-כשרה נמצאת על אם הדרך (כביש מספר 92), בעיבוריה של מעדניה, שהיא פשוט כלבו למנגליסטים. מי שיבחר לבשל באופן עצמי בצפון, ימצא כאן את הבשרים של מרינדו לצד יינות, כלי מטבח ואפילו סירי פויקה.
חזרה לעניינינו. תפריט המסעדה כולל, מלבד קבבים, קבנוס, נקניקיות שוות תוצרת בית ויין במחירי-חנות שפשוט מרימים מהמעדניה ולוקחים לשולחן, גם נתחים לא בחיתוך לא רגיל.
שייטל הטלה פנומינלי (139 שקלים למנה - אמרנו לכם שיקר פה), כמו גם נתחי העגל והטלה במשקל הכבד.
שומרי הכשרות יכולים לראות מכל מה שיש למרינדו להציע בסניף הכשר, הממוקם בנמל עין גב, כמה מאות מטרים ממזרח לכביש 92.
התחושה הכללית שהמסעדה משרה והנוף הנשקף מהמסעדה החיננית הזו - ותסלחו לנו על הקלישאתיות – הוא פשוט יפהפה. למרבה השמחה, השף גיא בן שמחון מנפק מנות שלא מביישות את הפירמה. אנחנו התלהבנו מהמזטים וממנת נתח הקצבים הבשרית והעסיסית.
מרינדו. קיבוץ עין גב (מערבית לכביש 92). 04-6658555 א'-ש' 9:00-אחרון הלקוחות
מרינדו בנמל. כשר. קיבוץ עין גב, 04-6658037. א'-ה' 12:00- עד אחרון הסועדים, ו' -12:00 עד שעה לפני כניסת שבת, מוצ"ש - משעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הסועדים (בהזמנה מראש)
עוגתה | קבוצת כנרת
באזור שקשה למצוא בו מקומות לשבת ולהתרפק על כוס חמה של שוקו או קפה, עוגתה מהווה פנינה מקומית. הקונדיטוריה ממוקמת בלב קבוצת כנרת, בין מדשאות מוריקות ולא רחוק מאתר הצלבנית.
בבית הקפה החמוד שבחזית הקונדיטוריה מוגשים קינוחים מושקעים וגם ארוחות צהריים שוות, עם קישים ומנות דגים מהבריכות באזור.
מומלץ לנסות כאן את הסופלה החם או את אחד הקישים שהשף קונדיטור דודי ברזילי מכין במו ידיו.
עוגתה. כשר. קיבוץ כנרת. 04-6759687. א'-ה' 9:30-21:00, ו'-8:00-15:00
רוטנברג | גשר הישנה
במבנה היסטורי, בסמוך לתחנת הכוח המיתולוגית של ארם נהריים ממוקמת רוטנברג. התחושה הכללית כאן, במיוחד בלילה קריר, צלול וחשוך, היא שנחתם פונדק דרכים, אי שם בדרך ההררית והציורית שבין מילאנו לציריך.
מה שכן, חשוב לתאם ציפיות ולומר, לטובת מי שמצפה לארוחת גורמה, שלא זהו המקום לאכול אותה. כאן אוכלים מנות חביבות, שלא מתיימרות לככב בתפריט של מסעדה המעוטרת בכוכבי מישלן ולמרבה השמחה גם מתומחרות בחביבות.
המלצה שלנו: וותרו על הראשונות ולכו על כוס בירה מהמבחר שבחבית לצד מנת דגים או בשר מהעיקריות (למשל: פורל שלם או אנטרקוט), בישיבה על שולחן או על הבר הזערורי והאינטימי. החשבון יסתכם בכ-100 שקלים לאדם לארוחת ערב.
רוטנברג. גשר הישנה. 04-6752237. א'-ש' 12:00-22:00
תמר בכפר ותמרים פלוס | מושבת כנרת וקבוצת כנרת
בליבן של מושבות התיישבות הציונית ההיסטורית, ממקומות שתי חנויות מפעל שמתמקדות בתמרים ושוות ביקור.
תמר פלוס שבקבוצת כנרת ידועה בזכות הסילאן ומבחר התמרים הרחב שהיא מציעה. בין הסוגים הקפואים והטריים אפשר למצוא גם תמרים עם סגולות בריאותיות שונות וכמובן את כוכבי הז'אנר, זני המג'הול והחיאני.
עוד בחנות ניתן למצוא סוגים שונים של סילאן שמייצרים במקום, מבקבוקים לחיצים ויפים, עבור בסילאן אורגני ועד סילאן טבעי ללא תוספת סוכר ועד מבחר יינות מקומיים מיקבי האזור.
במושבה הסמוכה, כמה קילומטרים (אולי אחד, וגם זה לא בטוח) צפונה משם, ניתן למצוא את "תמר בכפר" שבמושבת כנרת. לכאן מגיעים התמרים ומוצרי הסילאן המעולים והמעוצבים של משק המושבה, שניידמן. המחירים דומים והחלל מעוצב ומזמין.
תמרים פלוס. קיבוץ כנרת. א'-ה' 9:00 - 17:00, ו' וערבי חג 9:00 - 16:00, ש'-9:00 - 17:00
תמר בכפר. מושבת כנרת. א'-ש' 9:00-19:00