הסלפים במצרים: אין מניעה מלדבר עם ישראל
דובר המפלגה הסלפית, שזכתה להישג גדול בבחירות לפרלמנט המצרי, הבהיר כי אין מניעה לדיאלוג עם ישראל. דבריו זכו להבהרה של בכירי המפלגה: "לא מדובר בדעה סופית. צריך לכבד את הסכם השלום לאחר בחינתו מחדש"
דיאלוג ישראלי-מצרי בגרסה חדשה? המפלגה הסלפית, התנועה האיסלאמית השנייה בגודלה על פי תוצאות הבחירות האחרונות לפרלמנט המצרי - לאחר "מפלגת הצדק והחירות" של האחים המוסלמים - הביעה נכונות לנהל מגעים עם ישראל בתנאים מסוימים. עמדת המפלגה עדיין לא פורסמה באופן רשמי, בעוד בכיריה קראו לכיבוד הסכם השלום עם ישראל - לאחר בחינתו מחדש.
עוד בערוץ החדשות :
דובר מפלגת "א-נור", הנחשבת לתנועה קיצונית של אנשי הזרם הסלפי, יוסרי חמאד, הודיע כי אין שום מניעה בקרב המפלגה לנהל דיאלוג עם ישראל, אך דבריו נתקלו בהבהרה מצד חברי המועצה העליונה של המפלגה, שאמרו כי לא מדובר בדעה סופית וכי העניין נמצא בבחינה.
חמאד הוסיף כי קריאתו של השגריר הישראלי החדש בקהיר, יעקב אמיתי, לדיאלוג עם מפלגתו הייתה צפויה, על רקע תוצאות הבחירות, ועליית אחוז הייצוג של המפלגה בפרלמנט. בראיון לעיתון הכוויתי "אל-ראי", הסביר חמאד כי "כל דיאלוג שיתנהל, ייערך תחת הפיקוח של משרד החוץ. לא נסכים לשום דיאלוג חשאי". הוא הוסיף כי "עד כה לא התנהלו שום מגעים עם הישראלים".
בתגובה לעמדת האחים המוסלמים, המתנגדים מסורתית לכל דיאלוג עם הצד הישראלי, הדגיש דובר המפלגה האיסלאמית השנייה בגודלה במצרים כי "הדיאלוג בפני עצמו לא צריך להיות לא מתקבל על הדעת, בייחוד מצד כל גורם שהחליט לעסוק בפוליטיקה. הדברים של האחים המוסלמים, עם הערכתנו אליהם, לא עולים בקנה אחד עם העובדות בשטח, אשר קוראות לדיאלוג, שלא יתבסס על תכתיבים".
מצד שני, אמר חבר המועצה העליונה של מפלגת "א-נור", מוחמד סעיד, כי יש לבחון את ההצהרות האלה, שאינן משקפות את עמדת המפלגה. "אנחנו מתכוונים לקבל החלטה בכל הקשור להצהרות אלה, כדי שנבהיר את עמדת המפלגה - אם לנהל דיאלוג עם דיפלומטים ישראלים או לוותר ולהכריז על כך בהודעה רשמית. אנחנו מסירים את אחריותנו מהצהרות אלה".
מוקדם יותר, אמר יו"ר המפלגה, עמאד עבד אל-רפור, לכלי תקשורת ערביים כי "צריך לכבד את ההסכמים אשר מצרים קשורה בהם ואנו מבקשים ליישם אותם. ישנם סעיפים רבים בהסכם השלום עם ישראל אשר לא יושמו, כמו פתרון
הסוגיה הפלסטינית, הזכות להגדרה עצמית, שלטון עצמי ומדינה פלסטינית על האדמה הפלסטינית, עניינים רבים שיש ליישם כדי שהעם הפלסטיני יחוש שהוא הפיק תועלת מתהליך השלום".
עבד אל-רפור לא הוציא מכלל אפשרות בחינה של הסכם השלום שנחתם בין ישראל למצרים, אבל הדגיש כי היחסים הדיפלומטיים עם ישראל מתבססים על האינטרס של מצרים והעולם הערבי. "אם מצרים תחזור להיות מדינה חזקה השולטת בכלכלתה ושולטת בחימושה ותהיה לה חירות אמיתית, זה יספיק בשביל שישראל תעריך אותה. הסכם קמפ דיוויד זקוק לעיון ובחינה מחדש".
Read this article in English