שתף קטע נבחר

 

איתו ובלעדיו? הצבא ששולט לצד קים ג'ונג און

יורשו של מנהיג צפון קוריאה, שזכה היום לכינוי "המנהיג המופלא", יחלוק את השלטון עם אנשי הצבא. המגזין "טיים" מספק פרטים על אנשי המפתח ועל הגוף שהפך למעסיק הגדול במדינה, עם 1.1 מיליון חיילים. "הם מאמינים שהם יכולים לשלוט בו"

מי זקוק למי יותר - קים ג'ונג און לצבא, או הצבא לבנו של הרודן? חילופי השלטון בצפון קוריאה, שנראה כי עד כה עברו על מי מנוחות, מעלים חששות ופרשנויות בנוגע לשליטיה האמיתיים של המדינה בעלת היכולת הגרעינית. על רקע הדיווח לפי בנו של קים ג'ונג איל המנוח, שהוכרז כיורשו, יחלוק את השלטון עם דודו ועם הצבא, מנסה היום (יום ה') כתב העת "טיים" לשפוך מעט אור על אותה צמרת צבאית חשוכה ששולטת למעשה במדינה המסוגרת.  

 

סופו של רודן - הכתבות האחרונות:

"השלג פסק, השמיים זהרו". הטבע מתאבל על קים

"קים הבן ישלוט ביחד עם הצבא והדוד"

הדמעות זולגות מעצמן: מדוע בוכים בצפון קוריאה?

הרע והמכוער - צוחקים על קים ג'ונג איל

 

כל אנשי הרודן: השליט, הבן, האחות והגיס מוקפים בקציני צבא (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
כל אנשי הרודן: השליט, הבן, האחות והגיס מוקפים בקציני צבא(צילום: רויטרס)

 

על פי מומחים שמצטט "טיים", דמות המפתח היא הווייסמרשל רי יונג הו, ראש המטה הכללי ויו"ר ועדת הביטחון הלאומית, הגוף הצבאי המרכזי לקביעת מדיניות, לצדו של קים ג'ונג און. רי, בן 69, הוא בן למשפחה מיוחסת ומקורבת לשלטון, שבשנים האחרונות התקרב מאוד ל"מנהיג היקר". הוא ככל הנראה מקורב גם לאחותו של המנהיג המנוח, קים קיונג הו, ולבעלה, צ'אנג סונג טק, שעל פי דיווחים צפוי לשלוט לצד אחיינו. בעבר שימש כנציג הדיקטטורה לשיחות עם שש המעצמות על תוכנית הגרעין ועל סיוע במזון.  

 

כדי להמחיש את כוחו וחשיבותו של הצבא בחברה הצפון-קוריאנית, מספק "טיים" את הנתונים הבאים: הצבא הוא המעסיק הגדול במדינה, עם למעלה מ-1.1 מיליון חיילים - כמעט 20% מהגברים בגילאים 17 עד 54. לפיכך, הוא גם היישות הכלכלית החזקה במדינה, הצרכן הגדול ביותר, ויצואן של טילים וטכנולוגיה גרעינית.

 

יש גב? קים ג'ונג און מול ארון אביו. ברקע - דודו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
יש גב? קים ג'ונג און מול ארון אביו. ברקע - דודו(צילום: רויטרס)

 

הצבא מעביר את הידע הגרעיני באמצעות ועדה חשאית – "הוועדה הכלכלית השנייה" – שבראשה עומד פרק סה בונג. פרק הוא דמות מיסתורית במערב, ומעט ידוע עליו, למעט קשריו הקרובים עם משפחת קים. אך מומחי המודיעין אמרו לכתב העת כי לא ייתכן שקים הצעיר מונה ליורש אביו מבלי הסכמתם של אישים בכירים כמוהו וכמו רי.

 

"הוא שם כי אנשי הצבא מאמינים שהם יכולים לשלוט בו, לפחות למשך כמה שנים, ואין אף מוסד אחר שיכול להשתלט על העניינים", אמר לכתב העת גורם מודיעיני במזרח אסיה. היום נחשף כינויו של השליט החדש - "המנהיג המופלא".  

 

ילדי האליטה לא הולכים לעבוד

המחשה נוספת לכוחו של הצבא ולטובות ההנאה שלהן הוא זוכה בארץ הגוועת ברעב,

מדגים כתב העת באמצעות דברי כתב מטעמו שביקר במדינה לפני מספר שבועות. העיתונאי ביקר באוניברסיטה שנפתחה לאחרונה עבור בני האליטה.

 

כל הסטודנטים האחרים במדינה שובתים השנה מלימודים, שכן הם נשלחו השנה לאתרי בנייה כדי לבנות אנדרטאות לרגל 100 שנים להולדת קים איל סונג, אביו של קים ג'ונג איל ומייסד צפון קוריאה. אבל באוניברסיטה היוקרתית, שבה לומדים גם רבים מילדי הצמרת הצבאית, נותרו הסטודנטים בכיתות. עם כל הכבוד למייסד הדיקטטורה, כנראה שהסטודנטים המיוחסים מעדיפים שלא לקפוא מקור במחנות העבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי צפון קוריאה. אוכלים לשובע
צילום: רויטרס
רי יונג הו. איש המפתח
צילום: AP
מומלצים