הכתובת על הקיר: "העולם לא מוכן לאסונות טבע"
ראש ארגון סיוע של האו"ם מאשים את המדינות העשירות שאינן מעבירות אליו מספיק כסף כדי להיערך טוב יותר לאסונות טבע עתידיים. "הן מחכות עד שהאסון יכה ורק אז מגיבות. כך קורה שלכוחות הראשוניים בשטח אין די אמצעים כדי להציל חיים"
בשנה החולפת היכו איתני הטבע פינות רבות בעולם, מהצונאמי ביפן, דרך רעידות האדמה בניו זילנד וטורקיה ועד השיטפונות הכבדים בפקיסטן ובפיליפינים. במקרים רבים היה הטיפול באסונות לקוי, איטי ומאוחר מדי ועלה לא פעם בחייהם של אנשים חסרי ישע. אך למרות זאת, נראה שבעולם, בעיקר זה המערבי, לא ממהרים להיערך טוב יותר לאסונות הבאים.
- סוגרים שנה: אסונות הטבע הגדולים של 2011
חדשות נוספות מהעולם הגדול :
- אחמדינג'אד מציג: איסלאמיק שיק באיראן
העולם "לא מוכן באופן מסוכן" לאסונות טבע עתידיים משום שהמדינות העשירות לא עושות מספיק. כך הזהיר אנדרו מיטשל, ראש הקרן המרכזית לתגובות חירום (CERF), קרן שהוקמה על ידי האו"ם ב-2006.
לדבריו של מיטשל, קרן האו"ם לטיפול באסונות צפויה לסבול מירידה גדולה במקורות המימון שלה למרות גל אסונות הטבע שפקד את העולם בשנה האחרונה.
מיטשל הוסיף שמשמעות העלייה במספר האנשים שחיים במקומות שמועדים לאסונות היא שמספר האנשים שייפגעו מאסונות עתידיים צפוי לעלות. הוא האשים את המדינות העשירות בכך שאינן מעבירות כספים לקרן החירום הבינלאומית של האו"ם, ובכך מותירות את העולם "לא מוכן באופן מסוכן" לאסונות עתידיים.
"לאחד מאמצים תחת מטרייה אחת"
עוד הוא אומר כי מדינות עשירות רבות ממתינות עד שאסון הטבע יכה ורק אז מגיבות אליו. המשמעות, לדבריו, היא ששירותי העזרה הראשונה המקומיים ניזוקים קשות משום שהם חסרי אמצעים חיוניים כדי להציל חיים.
בשעות הראשונות מרגע שאסון טבע פוקד אזור מסוים, בדיוק כשניצולים רבים לכודים תחת הריסות של רעידת אדמה, עיכובים ומחסור במשאבים עושים את ההבדל בין חיים למוות, אמר מיטשל. "הקהילה הבינלאומית חייבת להיערך לאתגר הזה ולאחד את מאמציה תחת מטרייה אחת".