שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

בַּעבּוּע בועה: מבחן המבעבעים של ערוץ האוכל

עם איזה מבעבע הכי מומלץ לפתוח את השנה החדשה? דקה לפני שעת הש', מילאנו מועדון תל אביבי בעשרות בקבוקי קאווה, פרוסקו ותוססים מקומיים וביקשנו מהבליינים לבחור את המבעבעים האהובים עליהם. התוצאות המפתיעות - לפניכם

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד בערוץ האוכל:

סילבסטר בזול: אביב משה בארוחה ביתית וחגיגית

יין חם: המדריך השלם, טיפים ו-3 מתכונים מנצחים

לא רק לאספנים: בקבוקים בעיצוב מיוחד

 

עם איזה מבעבע הכי מומלץ לפתוח את השנה החדשה? שאלה מעולה. הבאנו עמנו למועדון עשרות טועמים וכ-30 בקבוקים וחזרנו עם תשובות מפתיעות.

 

כמה שיותר מתוק, יותר טוב. מבעבע מתוק ואדמדם (צילום: שי רוזנצוויג) (צילום: שי רוזנצוויג)
כמה שיותר מתוק, יותר טוב. מבעבע מתוק ואדמדם(צילום: שי רוזנצוויג)

 

בשורה התחתונה, הסתבר שמרבית הטועמות (וגם הטועמים!) העדיפו יינות מתוקים וכיפיים על פני מבעבעים יבשים ומתוחכמים יותר. גם בנגזרת המחיר יש הפתעות: מחירם רוב המבעבעים עומד על כ-50 שקלים או אפילו פחות.

 

המבעבעים שהשתתפו בטעימת ערוץ האוכל:

 

קאוות:

מוסא דה וויאפורמוסה יבשה (49 שקלים) וחצי יבשה (49 שקלים), ריקודה (38 שקלים), וילרנאו ברוט (55 שקלים), קודורניו קלאסיקו ברוט (49 שקלים), קודורניו פינו נואר (78 שקלים)

 

פרוסקו:

וילה סנדי אזורי (55 שקלים), סארטורי ברוט (49 שקלים), וינו דה פואטי אזורי (51 שקלים), וינו דה פואטי אזורי עילי (61 שקלים)

 

מבעבעים ישראלים:

סלקטד רוזה של כרמל (35 שקלים), פרייבט קולקשן ברוט של כרמל (58 שקלים), בלאן דה בלאן של ירדן (120 שקלים), ברוט גמלא של ירדן (70 שקלים), 562 ברוט לבן של תבור (49 שקלים)

 

אחרים: 

ברוט של דומיין סנט-מישל (69 שקלים), למברוסקו אדום של קוואקיולי (45 שקלים), ברינג'ר רוזה זינפנדל יבש (55 שקלים), מבעבע מתוק אסטי של מרטיני (67 שקלים), ברוט של מרטיני (67 שקלים), בלו נאן ספארקלינג גולד (35 שקלים)

 

נבחרי ערוץ האוכל לסילבסטר:

הקאווה המומלצת: מוסא וויאפורמוסה חצי יבשה ("נגישה", "כיף לשתות אותה")

הפרוסקו המומלץ: סארטורי ברוט ("פירותית ומעניינת בפה")

מבעבעי הרוזה האהוב ביותר: ברינג'ר זינפנדל ("חמצמצה ונעימה")

המבעבעים המקומיים האהובים ביותר: גמלא ברוט של ירדן ("מורכב" ו-"אלגנטי") ו-562 של תבור ("מתוק", "כיפי")

צל"ש מיוחד לחביבי המין היפה: מרטיני אסטי ("סוכריה בכוס", "שמחה") ולמברוסקו גראספרוסה די קסטלווטרו ("כיפי", "פשוט במובן החיובי")

 

תודה למועדון השפגאט  (נחלת בנימין 43, תל אביב) על האירוח

הכוסות החד פעמיות וכוסות הזכוכית: באדיבות ארגל

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים