שתף קטע נבחר

 

דאגה במצרים: רוב לאיסלאמיסטים במוקדי תיירות

בלוקסור, אסואן ובים האדום זכו האחים המוסלמים והסלפים לאהדה מפתיעה בבחירות. לא ברור כיצד הם יתייחסו לענף התיירות שמהווה מקור הכנסה עיקרי במדינה. האם אחרי האיסור על ביקיני ואלכוהול הם צפויים להמשיך להגביל את הענף?

האם השלטון החדש יכרות את הענף שעליו הוא יושב? במצרים ציפו שהאיסלאמיסטים יצליחו בסיבוב הראשון של הבחירות לפרלמנט לאחר תום עידן מובארק. עם זאת, רק מעטים צפו כי הם יזכו לאהדה מחוץ לקהיר במקומות הנחשבים למוקדי משיכה לתיירים כמו הים האדום, לוקסור ואסואן. כך מדווח אתר רשת ה-BBC.

 

הבחירות במצרים - עוד כותרות ב-ynet:

 

במקומות אלה ההכנסה העיקרית היא מתיירות, ורוב התושבים מעורבים באופן ישיר או עקיף בענף הזה. בכל שלושת האזורים הצליחה מפלגת החירות והצדק של האחים המוסלמים לזכות ברוב.

 

האיסלאמיסטים זכו להצלחה במוקדי התיירות. מקדש בלוקסור (צילום: עינב ברזני) (צילום: עינב ברזני)
האיסלאמיסטים זכו להצלחה במוקדי התיירות. מקדש בלוקסור(צילום: עינב ברזני)
 

בלוקסור ובאסואן הגיעה המפלגה הקיצונית של הסלפים, א-נור, למקום השני. בים האדום, לעומת זאת, הגיע הגוש הליברלי למקום השני. האיסלאמיסטים במצרים אינם שבעי רצון מהתופעות הנלוות לתיירות מערבית, הנוגדות את ערכי האיסלאם,

כמו למשל הלבוש החושפני, יחסי מין ואלכוהול.

 

עם זאת, התיירות היא מקור ההכנסה הלאומי לכסף זר ומקור תעסוקה ליותר משלושה מיליון איש. לא ברור כיצד יתייחסו האיסלאמיסטים לענף התיירות בזמן שהכלכלה המצרית נמצאת במצוקה עמוקה.

 

בקמפיין הבחירות הצהירו הסלפים הצהרות שהעידו על כך שהם כנראה יפגעו בענף. מועמד אחד מטעם א-נור הציע לכסות את פניהם של פסלי הפרעונים בשעווה, משום שהם "אלילים מזויפים".

 

על אף זאת, רבים מהמצרים במוקדי התיירות לא חושבים שהמצב כל כך מסובך. "האיסלאמיסטים דואגים לצרכים שלנו ומבינים את המסורת, בעוד שהליברלים והחילונים מדברים זה עם זה בפייסבוק", אמר עלי מוחמד, נהג מונית באסואן. "ניסינו את הסוציאליסטים, את הלאומיים, את השמאליים, הליברלים, החילונים ואת השלטון הצבאי, וכולם אכזבו אותנו ונכשלו במשימה לקדם את מצרים", הוא הוסיף. "אולי הגיע הזמן שננסה את האיסלאמיסטים, ואם הם ייכשלו נצביע נגדם בפעם הבאה".

 

האיסור על ביקיני ואלכוהול

לדברי התושבים, רבים מבכירי המפלגה של האחים המוסלמים עובדים בעצמם בענף התיירות, והם לעולם לא יפגעו בעסקים שלהם. בנוסף, הם סבורים כי מייחסים יותר מדי תשומת לב לאיסורים במצרים על לבישת ביקיני ושתיית אלכוהול.

 

"אם האיסלאמיסטים ייכשלו, נצביע נגדם". אתר תיירות בלוקסור (צילום: mct) (צילום: mct)
"אם האיסלאמיסטים ייכשלו, נצביע נגדם". אתר תיירות בלוקסור(צילום: mct)
 

"אני ממש לא מבין את אלה שמפחדים מהאיסורים על ביקיני ואלכוהול, כאילו שלמיליוני מצרים שנמצאים מתחת לקו העוני אין משהו אחר להתעסק איתו פרט לכך", אמרה מדיחה נוסייר, עקרת בית.

 

תושבים אחרים בלוקסור אומרים שהם אינם מתנגדים לאיסורים נוספים. "אף אחד לא מצפה שהתיירות תבוטל בגלל שזה מקור הפרנסה שלנו", אמר עבדו שעובד בספינת תיירות. "אבל אני לא רוצה שיכפו עליי לעשות דברים נגד העקרונות שלי,

כמו להגיש אלכוהול או לאבד את עבודתי".

 

עמיתו של עבדו סבור כי "התיירים יוכלו להביא עמם אלכוהול ולשתות, אבל לא צריך להכריח אף מוסלמי להגיש להם". הוא הוסיף כי "התיירים יהיו בחופים משלהם כך שלא נצטרך לראות דברים שאנחנו לא מסכימים להם. מה רע בכך?".

 

הדת היא גורם חזק באזור דרומה של מצרים. "מה רע בלהצביע לסלפים?", שאל מוכר תירס על שפת הנילוס. "הם האנשים של אלוהים והם חרדים מאלוהים".

 

השלב הסופי של הבחירות לפרלמנט ייערך בשבוע הבא, ב-3 וב-4 בינואר. בין היתר ייערכו בחירות בשארם א-שייח, שגם הוא יעד תיירותי בולט, וגם בו צפויים האיסלאמיסטים להשיג את הבכורה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחד המועמדים הסלפים הציע לכסות בשעווה
צילום: איי אף פי
מומלצים