בגלל תאגידי המים: שובת רעב שלושה שבועות
ג'קי אדרי, פעיל חברתי מדימונה, ישן באוהל מול העירייה ושובת רעב זה השבוע השלישי, במחאה על העלאת תעריפי המים. עד כה חתמו כבר 7,500 איש על עצומת הזדהות עם מאבקו, בנוסף לכ-1,500 חברים בעמוד הפייסבוק שפתח
כבר שלושה שבועות שאזרח ישראלי יושב באוהל מחאה ושובת רעב - והמדינה וממשלתה שותקים באדישות. ג'קי אדרי, פעיל חברתי מדימונה, פתח בשביתת רעב ב-18 בדצמבר במחאה על העלייה בתעריפי המים ונגד תאגידי המים, שלטענתו גרמו להתייקרות.
- מחירי המים יעלו, אך התאגידים יזכו לפטור ממס
- דו"ח: הקמת תאגידי המים פגעה בצרכנים
- פשרה מסתמנת: מסי תאגידי המים ילכו לרשויות
האוהל של אדרי ניצב מול בניין עיריית דימונה. אדרי ניזון ממיצים ממותקים, גלוקוזה וכדורי פחמימות. מחר יסתיים השבוע השלישי מאז שהכניס מזון של ממש לפיו. ועדת הכספים תכנס ביום שני הקרוב, לראשונה, דיון חירום בנושא תעריפי המים ותאגידי המים, בתגובה לשביתה המתמשכת של אדרי.
האוהל שבו הוא שוהה וישן הומה מאלפי מבקרים. אורחים מתל-אביב ביום, חברים מדימונה בערב. הפגנות הזדהות, הרצאות, ערבי שירה. עד כה חתמו כ-7,500 מהאנשים שביקרו באוהל על עצומת הזדהות, בנוסף לכ-1,500 חברים בעמוד הפייסבוק של המאבק. ראש עיריית דימונה, מאיר כהן ומנהל תאגיד המים של העיר, שעיה קרפ מגיעים, לדבריו, מדי יום להפגין סימפטיה. ח"כים מהאופוזיציה כמו ציפי לבני ואיתן כבל הגיעו גם הם. בולטת בהיעדרה: ממשלת ישראל.
"לפני כחודש, יותר מ-600 משפחות קיבלו צווי עיקול בגלל שלא יכלו לשלם את חשבונות המים שלהם", מספר אדרי. "הרגשתי שהגיעו מים עד נפש, יותר נכון, שהגיע חוסר-מים עד נפש, שחייבים לעשות משהו, והגעתי לכאן. לא יעלה על הדעת שמחיר הייצור של ליטר מים הוא בין חצי שקל מקידוח תת קרקעי ל-2.4 שקלים מהתפלה ובדימונה הוא נמכר בשמונה שקלים. אבל המאבק שלי הוא מאבק אידיאולוגי. אני נגד תאגידי המים".
למה?
"כי זאת הפרטה, וזה חלק מההפרטה של כל מה שזז. הקמת התאגידים היא חלק מתהליך שבסופו העיריות ימכרו אותם ואפילו דבר בסיסי כמו מים יהיה שייך לבעלי הון".
עד מתי תמשיך בשביתה?
"עד שאשבר".
אדרי (52) עבד בעבר כעובד קבלן במפעלי ים המלח, והתפרסם ב-2003 כשהתוכנית "עובדה" פרסמה כתבה גדולה על תנאי העבודה של העובדים הללו, וראיינה עובדי קבלן במסיכות, ביניהם אדרי, שהוריד את המסיכה וחשף את עצמו. הוא פוטר ופתח בסדרת מאבקים משפטיים עם משפחת עופר והחברה לישראל. מאז 2004 הוא עוסק בפרוייקטים חברתיים לטובת עובדי קבלן, נכים, מוגבלים ונוער במצוקה בנגב.
מהתאחדות תאגידי המים סירבו למסור תגובה