שתף קטע נבחר

 

מלזיה: ראש האופוזיציה זוּכּה מביצוע מעשה סדום

אנוואר איברהים טען שמערכת המשפט מושחתת ומוטה, אך בית המשפט העליון הפתיע ופסק כי הוא לא ביצע מעשה סדום בעוזרו בגלל ראיות לא מבוססות. בקרוב הוא יעשה קאמבק פוליטי?

"הוא זכאי, הוא זכאי": ראש האופוזיציה במלזיה וסגן ראש הממשלה לשעבר, אנוואר איברהים, זוכה היום (יום ב') מביצוע מעשה סדום. מדובר בפסיקה מפתיעה ביותר שתזרז את הקאמבק הפוליטי של אחד הרפורמטורים המוכרים ביותר ביבשת אסיה לקראת הבחירות שצפויות להיערך השנה.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

"הצדק נעשה. אני זכאי", אמר אנוואר לאלפים מתומכיו שנאספו מחוץ לבית המשפט העליון בעיר הבירה קואלה-לומפור. משפטו נערך שנתיים ימים והוא הואשם בביצוע מעשה סדום באחד מעוזריו לשעבר ב-2008. אנוואר כפר באשמה והגדיר אותה "נבזית". "אללה אכבר" ו"רפורמיסט", צעקו תומכיו של אנוואר.

 

פסק דין מפתיע. אנוואר ותומכים בקואלה-לומפור (צילום רויטרס) (צילום רויטרס)
פסק דין מפתיע. אנוואר ותומכים בקואלה-לומפור(צילום רויטרס)

 

החלטת בית המשפט, שהתבססה כנראה על דגימות DNA, משיבה לאופוזיציה במדינה המוסלמית, ערב הבחירות, את מנהיגה. עם זאת, דווקא זיכוי של אנוואר עשוי לערער את הטענה העיקרית נגד ממשלתו ראש הממשלה נג'יב ראזק ששמערכת המשפט שלה מושחתת ומוטה.

 

"נג'יב יכול לצאת עכשיו ולומר שהממשלה מבצעת רפורמות. הוא יכול להצביע על זה (פסק הדין) ולומר 'דברים משתנים. עכשיו אתם רואים מערכת משפט עצמאית'", אמר שון לוין, אנליסט בענייני אסיה שעובד במכון מחקר בוושינגטון.

 

השופט זבידין מוחמד דיאח מצא כי אנוואר אינו אשם בביצוע מעשה סדום בשל ספקות בשאלה אם דגימות ה-DNA שהובאו כראיות זוהמו. "ובגלל העובדה שמדובר בעבירת מין, בית המשפט מסרב להרשיע על סמך ראיות לא מבוססות. לכן הנאשם זכאי ויכול לצאת לחופשי", פסק השופט זבידין.

 

קיום יחסי מין בין גברים נחשב לעבירה פלילית במלזיה, מדינה שבה חיים 28 מיליון בני אדם, רובם מוסלמים. הייתה זו הפעם השנייה שאנוואר, בן 64 ואב לשישה ילדים, נאשם בביצוע מעשה סדום. לפני יותר מעשור הוא הורשע בגין עבירה זו ונשלח לכלא, אך זוכה לאחר שערעורו התקבל.

 

במהלך כל השנים האחרונות טען אנוואר כי הממשלה ממציאה נגדו האשמות שווא כדי לחסל את הקריירה הפוליטית שלו וכדי למנוע ממנו לחזור לפרלמנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שנתיים של מאבק. אנוואר
צילום AFP
מומלצים