רק באמריקה: הצבא הוא מקום העבודה המועדף
מפרסום של חברת הדירוג CareerBliss עולה כי -7 מסגרות ביטחוניות התברגו לרשימת 50 מקומות העבודה המועדפים. המקום הראשון של שנה שעברה - גוגל - מחוץ לרשימה
חברת הדירוג CareerBliss, העוסקת בהשוואה בין מקומות עבודה ודירוגם על פי רמת שביעות הרצון שעליה מדווחים העובדים, פרסמה את הדירוג השנתי של 50 מקומות העבודה הטובים ביותר בארה"ב בשנת 2011. החברה שזכתה במקום הראשון בשנה שעברה, ונחשבת באופן מסורתי למקום העבודה הטוב בעולם, גוגל, לא נכנסה השנה כלל לרשימה.
- איך לא להתנהג במקום עבודה חדש
את המקום הראשון תופסת רשת המלונות "הילטון", אך מי שמפתיעה במיקומה הגבוה היא מערכת הביטחון האמריקאית. לא פחות מ-7 מסגרות ביטחוניות של ארה"ב התברגו לרשימה: חיל האוויר האמריקאי במקום ה-7, משרד ההגנה במקום ה-13, חיל הים במקום ה-20, חיל הנחתים במקום ה-25, נאס"א במקום ה-27, חיל היבשה במקום ה-34 והמשמר הלאומי במקום ה-48.
הדירוג של חברת CareerBliss מבוסס על שאלונים שמופצים לעובדי החברות ובהם הם מתבקשים לדרג מ-1 עד 5 את תנאי העבודה על פי הקריטריונים הבאים: אופק הקידום, אופק השכר, איכות הפיצויים וההפרשות לפנסיה, הטבות, האיזון בין החיים הפרטיים לעבודה, יחס ההנהלה לעובדים ומידת היציבות של מקום העבודה. הדירוג הממוצע בכל הפרמטרים משוכלל עם השכר הממוצע בארגון וכך נקבע הדירוג של מקום העבודה.
שכר שנתי ממוצע של 57,970 דולר
רשת המלונות הבינלאומית "הילטון" היא, כאמור, מקום העבודה הטוב ביותר בארה"ב על פי סקר זה, עם שכר שנתי ממוצע של 57,970 דולר ודירוג שביעות רצון של 4.36 מתוך 5. במקום השני נמצאת חברת הבינוי והתשתיות פלואור ובמקום השלישי תאגיד התרופות והציוד הרפואי ג'ונסון אנד ג'ונסון.
כסף זה לא הכל בחיים, לפי דירוג זה, שכן בפלואור ובג'ונסון השכר השנתי הממוצע גבוה בעשרות אחוזים מזה שבהילטון – 87,589 דולר ו-81,850 דולר בהתאמה. רשת הילטון כבשה את המקום הראשון בזכות הדירוג הגבוה שהעניקו עובדיה למידת היציבות ולהטבות השונות שלהן הם זכאים.
מהשוואה לדירוג של שנת 2010, עולה כי קרנן של חברות הטכנולוגיה והפיננסים ירד והן פינו את מקומן בראש הרשימה לתאגידים מענפים אחרים. את 5 המקומות הראשונים תפסו תאגיד מלונאות, חברת בנייה, יצרנית ציוד רפואי, רשת קמעונאות בינלאומית (נורדסטרום) וענקית כימיקלים (BASF). חברת הטכנולוגיה שדורגה במקום הגבוה ביותר היא קוואלקום, שתופסת את המקום ה-14.
7 מקומות עבודה ברשימה
חברות הפיננסים והטכנולוגיה עדיין בולטות במספר החברות שהן הצליחו הכניס לרשימת מקומות העבודה המתגמלים ביותר – 8 חברות לכל ענף. מיד אחריהן מפתיע המגזר הציבורי בארה"ב שהכניס 7 מקומות עבודה לרשימה – כולם גופים העוסקים במלאכת המלחמה.
האמריקאים משקיעים במערכת הביטחון שלהם. במיוחד בעשור שלאחר אסון התאומים, כאשר חיילי המעצמה עסוקים בלחימת גרילה בעירק, באפגניסטן ובפקיסטן. השכר השנתי הממוצע שמציגים הגופים הצבאיים שנכנסו לרשימה של CareerBliss נע בין 44 אלף דולר בחיל היבשה לכ-70 אלף דולר בנאס"א. בגוף הצבאי שמדורג במקום הגבוה ביותר, חיל האוויר האמריקאי, מרוויחים בממוצע 49 אלף דולר לשנה אך הוא זכה לדירוג מרשים של 4.2 בזכות היציבות התעסוקתית הגבוהה וההטבות הרבות.
אזרחים אמריקאים שמוכנים להתנדב לשירות צבאי זוכים למגוון הטבות, בראשן מימון מלא של תואר אקדמי ראשון. הטבות נוספות הן שכר גבוה יחסית לשכר במגזר הציבורי, אפשרות קידום מהירה, אפשרות לגור עם בני המשפחה בבסיסים המספקים את כל צורכי החיים של החיילים בעלות נמוכה ומענקי פרישה נדיבים.
אך ההטבות הרבות שבאמצעותן מצליחה האומה האמריקאית להחזיק את הצבא החזק בעולם ללא גיוס חובה, גובות מחרי כלכלי כבד – תקציב ביטחון של 705 מיליארד דולר בשנת 2011.
ישראל אינה היחידה שמתחבטת בשנה האחרונה אם השאלה – האם המדינה מוציאה יותר מדי כסף על הצבא ולא משאירה מספיק לצרכים אזרחיים? לאחרונה הגיע נשיא ארה"ב, ברק אובמה, להסכם עם הקונגרס על קיצוץ של 489 מיליארד דולר בתקציב הביטחון לאורך עשור.
הקיצוץ יושג בעיקר על ידי הסגת הכוחות המזוינים מעירק וצמצום של כמות החיילים בצבא האמריקאי מ-1.6 מיליון לחצי מיליון. פעימה ראשונה בקיצוץ כבר יצאה לדרך, כאשר תקציב הביטחון לשנת 2012 נקבע על רמה של 662 מיליארד דולר, קיצוץ של 43 מיליארד דולר לעומת 2011.