שתף קטע נבחר

 

איום במצרים: עלייה לקבר אבוחצירא - 'התאבדות'

אחד ממנהיגי "האחים המוסלמים" אמר כי עליית ישראלים לקבר סבו של הבאבא סאלי באזור הנילוס תהיה "משימת התאבדות", נוכח ההתנגדות העממית לנוכחותם במדינה. מארגני ההילולה: "בשל המצב הביטחוני, האירוע בוטל כבר לפני כמה שבועות"

גורמים איסלאמיים ופעילים במצרים הצהירו כי יעשו כל שביכולתם למנוע את העלייה השנתית לקברו של רבי יעקב אבוחצירא, סבו של הבאבא סאלי, בכפר קטן שבאזור הדלתא של הנילוס, כ-180 קילומטר מצפון לקהיר. בכל שנה, לקראת יום השנה לפטירתו, יוצאים אלפי ישראלים להתפלל בציון הקבר ולערוך הילולה לזכרו.

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

אחד מנציגי האחים המוסלמים בפרלמנט המצרי, ג'מאל חשמט, אמר הבוקר (יום ד') כי עלייתם של ישראלים לקברו של אבוחצירא השנה תהיה

עבורם "משימת התאבדות" נוכח ההתנגדות העממית לנוכחותם במצרים.

 

בעיתון המצרי "אל-אהראם" דווח אתמול שבשבוע שעבר סיכמו 31 מפלגות וקבוצות פוליטיות, בהם גם איסלאמיות, כדי ליצור שרשרת אנושית שתמנע את הדרך לקברו של אבוחצירא בכל פעם שישמעו על קבוצת ישראלי שעושה את דרכה למקום.

 

ואולם, מארגני ההילולא השנתית הבהירו היום כי כלל לא היה בכוונתם לקיים את האירוע. אחד מהם סיפר כי לפני כחודשיים הודיעה להם השגרירות בקהיר כי לא תוכל לאבטח את המשתתפים כפי שעשתה בעבר. עוד הוסיף כי גורם גורם בכיר ביותר במערכת הביטחון הזהיר שאם תתקיים ההילולה, יחזרו המשתתפים "בארונות או על אלונקות". בעקבות כך הוחלט שלא לערוך השנה את העלייה ההמונית לקבר.

 

"לא ראינו לנכון להיכנס למצב של פיקוח נפש רק בשביל להשתטח עליו", אמר המארגן. "במקום זאת יתקיימו בתחילת השבוע הקרוב אירועים רבים בארץ לציון יום הפטירה. אין לזה שום קשר לאיום של האחים המוסלמים אלא למצב הרגיש שיש שם כבר מאז ההפיכה וההפגנות". 

 

אשתקד חשפו מנגנוני הביטחון של מצרים התארגנות של ארגון מוסלמי קיצוני, שתכנן לפוצץ את קבר הרב יעקב אבוחצירא, במהלך ביקור תיירים יהודים וישראלים במקום. לפי הדיווח, העצורים השתייכו לאסכולה מחמירה ורדיקלית של אחד ממייסדי

תנועת האחים המוסלמים במצרים, סייד קטב.

 

רבי יעקב אבוחצירא נולד ב-1805 וגדל בתאפילאלת שבמרוקו. בצעירותו למד אצל אביו, רבי מסעוד, ומאוחר יותר היה למנהיג הקהילה. הוא רצה לעלות לארץ ישראל, אך בשל התנגדות בני נמנע ממנו הדבר. שש פעמים ניסה לעלות לארץ, ובשנת 1879, כשניסה לעלות בפעם השישית הצליח לשכנע את הקהילה שלא ימנעו ממנו מכיוון שבנו, רבי מסעוד, יכול לשמש כרב הקהילה במקומו.  

 

הרב עזב את מרוקו ועבר דרך אלג'יריה, תוניס, לוב ומצרים, שם הגיע לעיר דמנהור. בעת שהותו במקום חלה ונפטר ב-כ' בטבת, לפני 130 שנים בדיוק ושם נקבר. הוא חיבר 12 ספרים במהלך חייו ובמשנתו התורנית התעמק בעיקר בקבלה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קבר הרב יעקב אבוחצירא במצרים
צילום: מוטי כהן "מיום ליום"
מומלצים