שתף קטע נבחר

 

צעדת יחיד לירושלים "על כבוד העדה האתיופית"

"אני יוצא מבנייני הבורות", הסביר מולט הררו, סטודנט מאשדוד, שצעד ממתחם הבניינים שבהם לא הסכימו למכור דירות לאתיופים בקריית מלאכי, לכיוון ירושלים. "מפה יתחיל השינוי"

צעד קטן לעדה האתיופית: מולט הררו, סטודנט בן 26 לחינוך גופני מאשדוד, יצא הבוקר (יום ב') במחאה משכונת המגורים שבה נחשפה גזענות כלפי העדה האתיופית בקריית מלאכי, לכיוון ירושלים. הררו, בן העדה האתיופית, צעד עם חולצה שעליה כיתוב: "קומי הזדעזעי  ארץ" ו"אזרח מודאג", בצעדה שמטרתה לעורר את החברה הישראלית נוכח הגזענות כלפי בני העדה.

 

הררו. נחוש לפעול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כשיצא לצעדה, אמר: "מדובר במאבק על החיים ועל הכבוד של בני העדה. אנחנו פה בישראל, אי אפשר להוקיע אותנו יותר. הרגשתי עוצמה אדירה אחרי ההפגנה של הדור החדש של העדה בשבוע שעבר, זה דור שרוצה שינוי".

 

דיווחים נוספים על מחאת בני העדה ב-ynet:  

מוחים על גזענות בקריית מלאכי: "הדרת אתיופים"

שרת הקליטה לעולים מאתיופיה: "תגידו תודה"

פרס: המדינה היא שצריכה להודות לעולי אתיופיה

 

הררו הוסיף: "אני יוצא מ'בנייני הבורות', כך אני קורא להם, כי פה היה שיא הרוע ומפה יתחיל השינוי".

 

הררו בקריית מלאכי. "פה היה שיא הרוע" (צילום: יואב מלכה) (צילום: יואב מלכה)
הררו בקריית מלאכי. "פה היה שיא הרוע"(צילום: יואב מלכה)

 

הוא עלה בשנת 1991 מאתיופיה ולדבריו "הדור של הוריי כבר התייאש מלשנות את יחס החברה כלפי בני העדה", אך הוא קורא לכל הצעירים בחברה, בני דורו, להצטרף למאבק, כי רק כך הוא יוכל להצליח: "חייבים להוקיע את הגזענות. צבע העור נעלם בסופו של דבר אבל נשמה של בן אדם לא נעלמת. אדם לאדם הוא אדם. יש גזענות סמויה בישראל והיא הכי מגעילה והכי קשה".

 

בצבא קיבל הררו הזדמנות שווה בהתמודדות על כל תפקיד, ושירת כקצין כושר קרבי, "אבל המציאות לאחר הצבא כואבת מאוד. כבר לא קיימות הזדמנויות שוות כמו אלה שבצבא", אמר.

 

לצד התמיכה שקיבל מתושבי קריית מלאכי מצד בני העדה כמו גם מצד אחרים, פנו אל ynet שני גברים וטענו כי "הסיקור התקשורתי של הררו הוא הגזענות". כמו כן היו לא מעט תושבים בעיר שהופתעו לראותו צועד ברחובותיה, וחשבו שמתוכננת עוד הפגנה במקום. הררו צבע את פניו בשחור ולבן, "כדי להוכיח שצבע העור לא משנה את הזהות והנשמה של האדם".

 

הוא הבהיר: "אני לא עורך את הצעדה לחינם. השינויים הכי גדולים נעשו על ידי אנשים קטנים, והחלום שלי הוא שיום אחד יתייחסו אליי בגלל מי שאני ולא לפי צבע עורי". הררו מתכוון להגיע ללטרון ומשם לצאת לכיוון ירושלים, ולסיים את הצעדה בהפגנה הגדולה שמתוכננת בערב יום רביעי בבירה, שם ימחו בני העדה האתיופית על היחס כלפיהם, מול בית ראש הממשלה. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הררו. נגד גזענות סמויה
צילום: יואב מלכה
הפגנה בקריית מלאכי
צילום: רויטרס
מומלצים