מלך ירדן: תאלצו לבחור - דמוקרטיה או אפרטהייד
"הטעות הכי גדולה שישראל יכולה לעשות היא לחכות", אמר המלך עבדאללה בראיון ל"וושינגטון פוסט", והזהיר כי בעתיד פתרון שתי המדינות לא יהיה אפשרי. עם זאת, הוא אמר כי הוא מאמין ששני הצדדים מעוניינים בפריצת דרך: "אלה צעדי תינוק"
עבדאללה מלך ירדן קורא לישראל לפעול במהירות כדי להחיות את המשא ומתן עם הפלסטינים, כל עוד ניתן להגיע לפתרון של שתי מדינות לשני עמים. אחרת, הזהיר בראיון שפורסם הבוקר (יום ג') ב"וושינגטון פוסט", תיאלץ ישראל לבחור בין אפרטהייד לדמוקרטיה.
הכתבות האחרונות על התהליך המדיני:
בריטניה: הבנייה בהתנחלויות - ונדליזם מחושב
הפלסטינים: "השיחות בירדן לא יובילו למו"מ"
הפלסטינים: מלך ירדן התאכזב מעמדת ישראל
"הטעות הכי גדולה שישראל יכולה לעשות היא לחכות", אמר עבדאללה, "ישראל התעוררה רק אחרי הבחירות במצרים. עכשיו אני חושב שיש שינוי משמעותי באופן שבו ישראל רואה את הנושא, וחיוני עבורם להוריד את הנושא הישראלי-פלסטיני מהשולחן".
"אם עדיין לא חצינו את הקו הזה", אמר המלך הירדני, "נחצה אותו במוקדם או במאוחר ופתרון שתי המדינות כבר לא יהיה אפשרי. ואז, האם אנחנו מדברים על אפטרהייד או דמוקרטיה? ככל שהישראלים מתעכבים, הם מסתכנים יותר באובדן מה שהם חושבים שהוא העתיד האידיאלי שלהם".
"עדיף לדבר מלא לעשות כלום"
עבדאללה, שמבקר בוושינגטון וייפגש היום עם הנשיא ברק אובמה, התייחס למגעים שהתנהלו בשבועות האחרונים בין ישראל לפלסטינים בעמאן. "אני מאמין שגם נתניהו וגם אבו מאזן מעוניינים למצוא דרך לחדש את המשא ומתן. כולנו מכירים את העמדות שהם התבצרו בהן. עם זאת, אני מאמין שיש כוונה של שני הצדדים. אלה צעדי תינוק, ממש בהתחלה".
לדבריו, "יש הרבה אנשים שמתייחסים למגעים האלה באופן שלילי. התשובה שלי היא שעדיף לצדדים לנסות לדבר מאשר לא לעשות דבר. אם אתה מכיר את האזור, אתה מבין כמה זה חשוב".
מלך ירדן אמר שעל הצדדים להחליט קודם כל על הגבולות והביטחון. "ברגע
שהגדרת את נושא הגבולות, פתרת את נושא ההתנחלויות ואתה יכול להמשיך לשיחות בנושאי ביטחון", הסביר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אתמול שבמסגרת המגעים בירדן, הועבר לפלסטינים מסמך בן יותר מ-20 נקודות, עליו יש הסכמה רחבה בישראל. אבו מאזן, מאידך, אמר במסיבת עיתונאים בלונדון: "אני לא יכול לומר כי נתניהו מוליך שולל, אך אני יכול לומר שהוא לא הגיש כלום ושהוא מסרב לעצור את הבנייה בהתנחלויות".
הפגישה הבאה בין הצדדים תתקיים ב-25 בינואר, יום לפני תום הארכה שהקציב הקוורטט לצדדים לפרט את עמדותיהם בנוגע לסוגיות הגבולות והביטחון. הפלסטינים הביעו פסימיות בנוגע לסיכויי ההצלחה של השיחות וטענו כי המלך עבדאללה התאכזב מהעמדות שהציגה ישראל.
Read this article in English