שתף קטע נבחר

 

מחאת חיילים: לא ניסע באוטובוסים במקום ברכבת

חיילים שאמורים לשוב לצבא ביום א' נשמעו מיואשים מתמיד, נוכח ההחלטה לא לאפשר להם לנסוע חינם ברכבת בשעות הבוקר. "ככה מתנהגים אלינו"?

"לא נעלה על האוטובוסים שהרכבת תעמיד לרשותנו, זה זלזול". כך קבלו אתמול (יום ה') חיילים שאמורים לשוב לבסיסיהם ביום ראשון בבוקר, אך לא יוכלו לעשות כן ברכבת, אלא אם יקנו כרטיס על חשבונם. זאת בעקבות הסכם חדש שהושג בין משרד הביטחון לבין רכבת ישראל.

 

גזירות תחבורה חדשות בצה"ל - דיווחים נוספים:

רב-קו בפקודה, סוף לנסיעות החופשיות באוטובוס

חיילים ישלמו ברכבת: "לא נעניש מאחרים לבסיס"

אין רכבת, האוטובוס לא עוצר: "החיילים נדפקים"

 

"חייבים לא לעלות לאוטובוסים שמעמידה הרכבת, כאות מחאה. אולי אז יבינו מה אנחנו מרגישים", אמרה ל-ynet ינינה, חיילת בודדה מעפולה, שמשרתת בתל אביב: "לא כיף לדעת שאנחנו עושים משהו בשביל המדינה, נותנים חלק מהחיים שלנו, וככה מתנהגים אלינו. אני עדיין לא יודעת איך אגיע מחיפה לתל אביב. כחיילת בודדה אין לי כסף לשלם עבור כרטיס נסיעה באוטובוס".

 

חיילים ברכבת? לא בבוקר יום א' (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
חיילים ברכבת? לא בבוקר יום א'(צילום: מוטי קמחי)
 

גם שי, חייל מאזור נתניה, לא מתכוון להיעזר באוטובוסים כדי להגיע לבסיס. הוא אמר: "אני חושב שזה טיפשי. אם כבר עושים משהו במטרה להקל על הנסיעה ביום ראשון ברכבת, צריך להעדיף את החיילים על פני האזרחים, כי לאזרחים יש כלי רכב. לעומת זאת, אני אאלץ להגיע לבסיס בדרכים אחרות, אבל אני לא מתכוון לקחת אוטובוס שיעמידו ברכבת".

 

הוא הוסיף כי הוא חש ייאוש, "אני לא יודע מה יעזור, אם מחאה כמו זו שבה לא נוסעים באוטובוסים, או אולי לא לנסוע לבסיסים בכלל? אולי למחות מחוץ לתחנות הרכבת? לא נראה שמשהו ישתנה. אני גם לא מתכוון לחסוך כסף ביציאות בסוף השבוע הזה בשביל לנסוע ברכבת. אני אסתדר".

 

חיילת מאזור המרכז שמשרתת בבאר שבע, חשה גם היא ש"זה זלזול כלפינו. אם לא נעלה על האוטובוסים כאות מחאה ביום ראשון זה רק יכול לעזור. אנשים צריכים לדעת ולהבין מה קורה בתחנה המרכזית בבאר שבע בימי ראשון בבוקר, כשמגיעים לשם אוטובוסים שאוספים את החיילים לבסיסים. רק אז, כשיבינו את העומס, שיחוו את הדחיפות, אולי יבינו שאוטובוסים במקום רכבות זה לא הפתרון". גם היא הבטיחה שלא תחסוך בבילויים כדי לממן בעצמה נסיעה ברכבת: "לא אעצור את החיים שלי בשביל לשלם כרטיס נסיעה ברכבת".  

 

מנהריה לאילת בארבעה אוטובוסים

חייל מאחד הקיבוצים באזור נהריה שמשרת באילת, הדגים עד כמה מסורבלת תהיה דרכו לבסיס לאחר השינוי המתוכנן. "כשאני נוסע ברכבת מהצפון לתל אביב ומתל אביב לאילת באוטובוס, אני קם ב-4:00 בבוקר. מיום ראשון, אצטרך לקום לפני כן, או לצאת מהבית בשבת ולישון בבית החייל באילת במוצאי שבת. כיוון שבעקבות ההסכם החדש אצטרך לנסוע בארבעה אוטובוסים אם לא אסע ברכבת: מנהריה לחיפה, מחיפה לתל אביב, מתל אביב לבאר שבע ומבאר שבע לאילת".

 

הוא הוסיף: "זה מתסכל אבל המחאה לא תעזור. אני כבר מיואש. אם בזמן רגיל נדרשות שש שעות נסיעה מהבית לבסיס, מה יקרה עכשיו"? 

 

ענבר מכפר יונה, שאחיה משרת בעובדה לא מאמינה שההסעות שהרכבת תעמיד לרשות החיילים יסייעו להם להגיע ליעדם כראוי. "נכון שיש עומסים בימי ראשון ברכבת. אבל אם ייעזרו במעט אוטובוסים שיתמלאו מהר, החיילים יצטרכו לחכות לאחרים שיגיעו". לדבריה, "כשקובעים דבר כזה כמו חוק להורדת עומס, צריך לחשוב על חלופות אחרות. לא לפגוע בציבור החיילים שלא יכולים להשמיע את קולם, ושהפגיעה באה על חשבונם". 

 

ליאור אשר מנתניה, עובד בתל אביב אך הפסיק לנסוע ברכבת "בגלל האיחורים והתקלות". לדבריו, "אבסורד שפוגעים בחיילים. הם לא יכולים לדבר ולמחות. כשהייתי נוסע בשעות האלה בימי ראשון מנתניה לתל אביב, היה עומס אבל הפתרון הוא בהוספת קרונות, לא בהפניית החיילים לאוטובוסים". 


פורסם לראשונה 19/01/2012 23:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רכבת. כבר לא חינם ביום א'
צילום: עופר עמרם
מופנים לנסיעה באוטובוס. תחנת הרכבת בת"א
צילום: שרון שלמון
שביזות יום א'. כפולה ומכופלת
צילום: הרצל יוסף
מומלצים