שתף קטע נבחר

 

בקשה לייצוגית נגד ישראכרט ולאומי קארד

בעקבות פרשת ההאקר הסעודי וחשיפת פרטיהם של אלפי מחזיקי כרטיסי אשראי ישראלים, הוגשה בקשה לתביעה ייצוגית בסך 75 מיליון שקל כנגד ישראכרט ולאומי קארד. לפני שבועיים הוגשה תביעה דומה כנגד כאל

שבועיים אחרי התביעה שהוגשה כנגד ויזה כאל, נתבעות גם ישראכרט ולאומי קארד בפרשת ההאקר הסעודי וחשיפת פרטיהם האישיים של אלפי גולשים ישראלים ברשת האינטרנט.

 

 

תביעה ובקשה להכיר בה כייצוגית הוגשה לאחרונה כנגד חברות האשראי וכנגד חברת 'דובל מחשבים ואינטרנט'. בתביעה נטען כי חברת 'דובל מחשבים ואינטרנט בע"מ' היא האחראית על ניהול מאגרי מידע של מספר אתרי קניות וקופונים שנפרצו.

 

לטענת התובעים, החברה לא הגנה כיאות על מאגרי המידע שברשותה מפני פריצתם ומפני פרסום תכניהם ברבים, וזאת, לכאורה, בניגוד לתקנות שנקבעו בחוק מאגרי מידע. כתוצאה מכך, פורסמו פרטיהם האישיים והכמוסים של אלפי גולשים ברחבי הרשת – דברי התביעה.

 

כמו כן, נטען בתביעה שהוגשה בשם שני תובעים, באמצעות עו"ד אלדר אדטו, שחברות האשראי ישראכרט ולאומי-קארד, העניקו לאתרים המופעלים על ידי 'דובל מחשבים ואינטרנט' - היתר לסלוק עסקאות, וגרמו בכך, לכאורה, למצג שווא, לפיו זירות המסחר באתרים אלה בטוחות לגולשים, וכי פרטיהם האישיים יישארו חסויים ומוגנים.

 

בפועל, לטענת התובעים, חברות האשראי לא הפעילו ככל הנראה מנגנון פיקוח על ניהול הגנה נגד פריצות סייבר, או לחלופין, אפשרו לכאורה לזירות המסחר הללו להישאר ללא מיגון סביר ואפקטיבי.

 

לדברי התובעים, כתוצאה מהפרשה, נפוצו פרטיהם האישיים ונחשפו ברשת, וגם אם כרטיסיהם לא חויבו בעסקאות, עדיין פרטים שכאלה, כגון שמם כתובתם, מספר הזהות שלהם וכו', עלולים לשמש בעתיד גורמים עוינים שונים, פליליים או לאומניים, לפגיעה זדונית בהם.

 

לדברי עו"ד אדטו, החוק מתיר לתבוע נזקים מכל גורם אשר תרם, גם אם בשגגה, לפגיעה בפרטיותו של אדם, ואף קובע הטלת קנס של עד 50 אלף שקל בלא הוכחת נזק – כאשר נגרמת פגיעה שכזו בפרטיות.

 

יש לציין כי בתחילת החודש הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות עו"ד מאיר סחיווסחורדר, תביעה ובקשה להכיר בה כייצוגית כנגד חברת כאל, בסך 1.3 מיליארד שקל.
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא פעלו למניעת הדליפות
צילום: גלית קוסובסקי
מומלצים