שתף קטע נבחר
 

קרקור מחמד: יש אנשים שמאמצים תרנגולות

עמית לוי, תושב הגליל, לא הסתפק באימוץ כלבה וחתול חסרי בית. הוא הגשים חלום ישן והחליט להציל עשרות תרנגולות מטילות מלולים מתועשים. אחרי מסע ארוך בצפון הארץ הוא מצא 40 בנות מזל שעמדו לפני המתה

יש אנשים שמחליטים לאמץ חתול חסר בית ואחרים בוחרים דווקא בהענקת מחסה לכלב נטוש. אך החלום הגדול של עמית לוי, תושב הגליל, התמקד דווקא באימוץ תרנגולות מטילות הישר מהלולים המתועשים בישראל.

 

עוד בערוץ בעלי חיים ב-ynet:

 

לוי, עורך וידאו ואנימטור עבר להתגורר בבית פרטי עם חצר גדולה ביישוב לוטם לפני כשנתיים. בעקבות המעבר, הוא החליט להפוך את החלום למציאות מקרקרת ועל הדרך להציל כמה תרנגולות. "רוב ההיכרות שלי עם תרנגולות מטילות הסתכמה במעבר מהיר ליד לולי הסוללה הענקיים במושבים ברחבי הארץ והזדהות עם הצער על גורלן, שהן נאלצות לספק לנו ביצים בתנאי צפיפות איומים", הוא מסביר.

 

"תמיד חשבתי שמדובר בבעלי חיים עם מוח קטן, שלא מבינים את משמעות החופש ואין בעיה עם כך שישבו כל היום בלי לזוז, כמו עציץ, ויטילו ביצים בלי הפסקה. רציתי לראות אם אוכל להקים לול קטן וחופשי בגינה, שם התרנגולות תוכלנה להסתובב כאוות נפשן וגם לספק ביצים למשפחה שלי".

 

 

הצליח להציל 40 תרנגולות מהמתה

הניסיון הראשוני של לוי לאמץ תרנגולות מטילות לא עבר בהצלחה. להבדיל מעמותות למען כלבים וחתולים, שמתמודדות מדי יום עם עומס גדול של בעלי חיים נטושים, לוי לא מצא עמותות או אנשים שמשדכים בין אנשים לתרנגולות.

 

"אחרי חיפושים ארוכים בכפרים ערביים בגליל ואפילו שיחות עם בעלי לולי סוללה, נוצר בי הרושם שהם לא מוכנים לוותר בקלות על מי שמטיל עבורם ביצי זהב.

 

פגשתי אנשים שסירבו אפילו לדבר על האפשרות למסור לי לאימוץ תרנגולות, כאילו מדובר בנשק גרעיני מסוכן", הוא מוסיף. "הרחיקו אותי מלולים בטענה שרק לאנשים שעובדים שם מותר להתקרב למקום".

 

לבסוף, הוא מצא מספר תרנגולות אותן קיבל מלול שפיטם עופות לשחיטה, אך הן לא שרדו. "אחרי מספר חודשים הן פשוט הפכו לגוש שלא מסוגל להזיז או לצנן את עצמו ומתו", מציין לוי. "כמעט ויתרתי על רעיון של אימוץ תרנגולות עד שפגשתי בעל לול סוללה, שהסכים להסליק לי מספר תרנגולות שהיו מועמדות להשמדה, מאחר שכבר לא הטילו ביצים".

 

מבחינתו של לוי, ההכנות ליום פינוי התרנגולות מהלול דמו למבצע צבאי. הוא אסף מכל מקום ארגזי קרטון להובלה, הצליח להשאיל טנדר גדול ועבד במרץ על סיום בניית הלול בחצר ביתו. כשהגיעה השעה, הוא הגיע אל הלול, שם המתינו לו 40 תרנגולות פנויות להובלה.  

 


צילום: עמית לוי
 

מחזירות אהבה בדרך מקורית משלהן

"מתרנגולות מרוטות ומבוהלות בימים הראשונים, הן לאט לאט התרגלו לסביבה החדשה שלהן. בתחילה הן היו בורחות לכל חור או פינה בלול כשהגעתי להאכיל אותן, אבל עם הזמן, הן למדו להכיר אותי ואפילו להתחכך ברגליי, כשאני בא לתת להן מזון או פשוט להיות לידן", הוא אומר. 

 

לוי מציין כי אחרי שפיזר ערימות של גזם בגינה, הוא הבחין כי התרנגולות נהנות לבלות בשמש החורפית, להתפלש בעלים, לטפס על ראש הערימה ולחפור בתוכה. "אלה דברים שהן לא יכולות לעשות בלולים הקיימים כיום במשך כל ימות חייהן. אצלי הן יוצאות לטיולים ארוכים במשך שעות, יודעות לחזור לבד ללול המוגן כדי לישון. אפילו החתול והכלבה שלי למדו לחיות איתן בדו-קיום".

 


צילום: עמית לוי

 

האם הן מעניקות אהבה בחזרה בדומה לכלב או חתול? לוי סבור כי מדובר בהפגנה של רגש אחר ממה שמכירים ומצפים בעלי כלבים וחתולים. "הן יודעות מתי לבוא וקולטות אותי מביט בהן דרך החלון.

 

למרות שהן מחרבנות בכל מקום, מדובר בבעלי חיים סימפטיים וחכמים. הן צדות חרקים, מנכשות עשבים בגינה, מדשנות את האדמה עם הלשלשלת שלהן  ואוכלות את כל שאריות המזון שלנו. אפילו השכנים מקבלים מעת לעת את הביצים שהן מטילות".  

 

לוי, אומץ בחום גם על ידי עמותת "אנונימוס", שנאבקת בימים אלה ברפורמה שמקדם משרד החקלאות בלולים בישראל. הוא מקווה כי בממשלה יתמכו בשיפור תנאי המחייה העתידיים של התרנגולות בלולי הסוללה ברחבי הארץ. "מגיע להן לפחות למתוח כנפיים", הוא מסכם.

 

  • מחר (ב') תקיים ועדת החינוך והתרבות של הכנסת דיון בנושא התקנות לגידול תרנגולות מטילות ותנאי החזקתן, בהשתתפות משרדי ממשלה, ארגונים למען בעלי חיים וארגוני מגדלי העופות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקרקרות בחצר של עמית לוי
צילום: עמית לוי
"התרגלו לחיים החדשים מחוץ ללולים הצפופים"
צילום: עידו ארז
התאוששו מהמעבר, אך עדיין לא מטילות ביצים כפי שעשו בלולי הסוללה
צילום: עמית לוי
מומלצים